Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Anke een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Anke

“Echt geluk ontstaat als je durft te zijn wie je bent”

Met mijn ontelbare interesses, alle lieve mensen om me heen (met op nummer 1 onze twee zoontjes Kalle en Marne van 6 en 5) en teveel leuke activiteiten om mijn tijd te vullen, voelt het voor mij alsof er standaard te weinig uren in een dag zitten. Ik ben dan ook altijd bezig. Hoewel ik enorm geniet van rustig met mezelf zijn, kom ik hier weinig aan toe. Dat is mijn eigen leerpunt!

In mijn werkende leven geniet ik van het prachtigste vak wat ik me kan bedenken: coach! Als coach en gastdocent toegepaste psychologie ben ik elke dag bezig met het begeleiden van anderen in hun ontwikkeling. Daartoe mag ik prikkelen, stimuleren, confronteren, de spiegel voorhouden en mensen écht laten (durven) kijken naar wat ze doen, waarom ze dit doen en wie ze ten diepste zijn. Elke keer weer vind ik het geweldig als ik samen met een cliënt of student de sleutel vind naar de antwoorden waar hij of zij naar op zoek is. Ik voel me dankbaar dat ik op wezenlijke momenten in iemands leven aanwezig mag zijn.

Eigenlijk wilde ik graag kunstenaar worden. Toch koos ik voor een “degelijkere” opleiding: psychologie, waarbij ik me specialiseerde in arbeid en gezondheid. Hoewel ik geduld heb in het begeleiden van anderen, ben ik ook praktisch, concreet en resultaatgericht. De afstemming tussen het individu als werknemer en de context van een organisatie of werkgever vind ik een interessant spanningsveld. Ik heb er altijd plezier in gehad om mensen verder te helpen met dat waar ze hun zinnen op gezet hadden. Gedurende mijn loopbaan ontdekte ik steeds meer de vanzelfsprekendheid die ik voelde bij het combineren van een scherp analytisch vermogen en mijn invoelend vermogen. Die kwaliteit kan ik naar hartenlust inzetten in mijn huidige werk. En het creatief bezig zijn, kan ik altijd in mijn vrije tijd nog kwijt!

Vooral kleine dingen inspireren mij: een blad of tak in een bijzondere vorm, een steen of bloem in een mooie kleur, het leven dat ontwaakt als ik ’s ochtends om kwart over zeven met onze Leonbergerpup aan het wandelen ben, de maan die elke dag weer anders is, de onbevangen en wijze uitspraken van onze zoontjes. Voor mijn werk is het gedachtegoed van Carl Gustav Jung een inspiratiebron: het denken in het bestaan van meerdere “ikken” of subpersonen helpt mij en mijn cliënten om tot inzicht te komen en daadwerkelijk ontwikkelstappen te zetten. Al deze subpersonen hebben zo hun eigen motieven om van zich te laten horen, hebben eigen achtergronden en manieren van doen. Niet zelden zijn we als mensen “doorgeschoten” in één of een paar subpersonen, en krijgen andere subpersonen niet de ruimte die ze willen hebben. Door de dynamiek van jouw eigen subpersonen te doorzien, komt er ruimte vrij voor verandering, meer energie en welzijn.

De kern van mijn werkwijze is gericht op zelfregie. Ik geloof heilig in het zelfsturend vermogen van mensen. Als er een wil is, is er een weg. En als je die weg die je wilt bewandelen even niet meer ziet, help ik om richting te geven, het pad weer vrij te maken van belemmerende begroeiing en op kansen en mogelijkheden te wijzen. Van mijn cliënten krijg ik vaak te horen dat ik met aandacht, lichtheid en oordeelvrij aanwezig ben. Echt geluk ontstaat als je durft te zijn wie je bent!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locatie Nijmegen haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden