Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

 

 

Ben je een ervaren coach? Ken je het vakgebied van binnen en van buiten? Ook dan zijn er altijd nog verbeterpunten te vinden! In dit artikel lees je 4 tips op verschillende onderwerpen voor de ervaren coach. Doe er je voordeel mee!

 

Kleding & interieur
Het is opvallend dat veel coaches en trainers zich op een specifieke, expressieve of vrije manier kleden. Veel mensen krijgen hierdoor het beeld dat werken aan je persoonlijke ontwikkeling een beetje zweverig is. Ben je geen spirituele, aura of horoscoop coach? Zorg dan voor een nette uitstraling ook in je interieur.

Tip: Geen wijde broeken, wijde paarse truien en lompe (oranje) schoenen meer! Een leuke nette blouse met jasje staat iedereen. Bekijk je kast eens kritisch.

Tip: Ook je interieur mag je af en toe ontmuffen. Nieuw likje verf, nieuwe stoelen en wat heerlijke geurstokjes (geen wierook!) helpen hierbij.

Staat je ervaring in de weg?
Als je veel ervaring hebt, stop je met ontdekken. Je weet namelijk alle antwoorden al. Je hebt het al eens meegemaakt en pretendeert te weten hoe die ander de zaak zou moeten oplossen. Het gevolg is dat je een klant gaat adviseren en niet coachen. Veel ervaren coaches gedragen zich als alwetend orakel met een pasklaar antwoord, waar ze de klant zacht heen masseren, ze zijn niet meer nieuwsgierig. Klein beetje herkenbaar? Geen nood!

Tip: Blijf coachen en ga niet adviseren. Dit herken je aan jezelf door goed te letten op je mate van nieuwsgierigheid. Als je alleen met je eigen agenda bezig bent en niet met die van de klant dus. Zoals je weet is bewustwording de sleutel.

Jouw manier
Er zijn grofweg 2 soorten coaches. De eerste groep gebruikt al jaren dezelfde methode en heeft geen behoefte aan vernieuwing. De tweede groep is altijd op zoek naar nieuwe methoden en kan maar geen rust vinden. De eerste groep is te zeker en de andere soms te onzeker. Hoor jij bij een van deze twee groepen? Zoek dan je uitdaging in je tegenpool.

Tip: Voor de eerste groep: Probeer jezelf weer eens de prikkelen met een nieuwe methode, misschien is die van jou wel achterhaald? Schroom je niet om bij collega coaches advies te vragen. De coaches van GORTcoaching in Nederland staan altijd open voor het delen van informatie. Voor de tweede groep: Je weet echt genoeg, maak een keuze tussen de technieken en verdiep deze door een jaar te focussen op een methode en zo de verdieping op te zoeken.

De mogelijkheden van internet
Heb je internet net ontdekt of doe je er al iets mee? Meer is altijd mogelijk. Als je ook maar het minste beetje interesse in dit medium hebt is het de moeite waard om je er meer in te verdiepen. Weet je bijvoorbeeld hoe je Google gebruikt om klanten te vinden? Weet je van e-coaching precies is? Gebruik je sociale media om klanten te binden?

Tip: Zorg in ieder geval dat je actief bent op LinkedIn. Daarnaast helpt het om uit te zoeken op welke website klanten op zoek gaan naar een coach. Het is belangrijk om 2 gegevens te weten van een website: het totaal aantal coaches dat op de betreffende website staat en de bezoekersaantallen. Let er op dat beide cijfers hoog zijn! Kom je er niet uit? Schroom niet om een adviseur in de arm te nemen (of een jong familielid).


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden