Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Anezka een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Anezka

“Het is de tegenwind die de vlieger doet opstijgen” – Chinees spreekwoord

Ik ben Anezka, geboren in 1968 in het bosrijke dorpje Den Dolder. Sinds 5 jaar woon ik met mijn gezin (echtgenoot Bas, zoon Mick en dochter Kim) in het zonnige Zeeland. Zowel in mijn werk als privé heb ik een passie voor ontmoeting, het persoonlijk contact waarin je elkaar wederzijds leert kennen en tot diepere inzichten komt. Zo ben ik naast mijn werk als loopbaanadviseur en coach een enthousiast dialoogbegeleider. Niets zo interessant als het goed in gesprek brengen van een gemêleerde groep, waarbij je tijd, aandacht en veiligheid schept voor een persoonlijk gesprek en hierdoor samen nieuwe inzichten en betrokkenheid creëert. Daarnaast vind ik het heerlijk om te squashen en te genieten van het buitenleven. Lekker wandelen op het strand of fietsen over de dijken en dan onderweg even stoppen voor wat Zeeland zoal te bieden heeft: de frisse zeelucht, veel fruit, mosselen en natuurlijk oesters!

Mijn interesse voor het coachen van mensen is al jong ontstaan. Mijn ouders komen uit twee behoorlijk verschillende milieus. Als kind kon ik eindeloos luisteren naar verhalen over vroeger en de politieke discussies binnen de families. Zo leerde ik al jong hoe mensen met een andere achtergrond en sociale positie ook een totaal ander beeld op het leven hebben en dat dit weer bepalend is, voor wat ze hier vervolgens mee (kunnen) doen. Na mijn studie Cultuur, Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit was het in de jaren negentig best lastig aan het werk te komen. Het zoeken naar zinvolle betaalde werkzaamheden heb ik toen zelf aan den lijve ondervonden. Ik deed mijn eerste coaching ervaring  op in mijn eerste baan als studentbegeleider aan de Universiteit Wageningen. Vervolgens heb ik in de sectoren zakelijke dienstverlening, onderwijs en zorg met veel plezier diverse leidinggevende en adviserende functies bekleed. Duurzame inzetbaarheid van mensen in verandering had hierbij steeds mijn warme aandacht. Na behoorlijk wat vlieguren op verschillende plekken heb ik het ambacht van coach eigen gemaakt en voor dit vak gekozen. Inmiddels ben ik ruim 4 jaar geregistreerd St!R coach en Noloc mobiliteitsadviseur.

Het leven zit vol inspiratiebronnen in de vorm van mensen, boeken, films, muziek en de natuur. Al die bronnen gebruik ik graag en vaak in mijn werk. Mijn eerste en belangrijkste bron is mijn  moeder. Zij leerde me de waarde van de kleine dingen in het leven. In de kern heeft zij me hiermee geleerd wat zingeving is.

Met mijn hartelijke en betrokken werkwijze weet ik snel een goed leerklimaat te scheppen om oplossingsgericht te coachen. Hierbij ga ik uit van kracht, talenten en plezier, waardoor mensen gegarandeerd energie krijgen. Zelf keuzes kunnen maken en de vaardigheden ontwikkelen om succesvol te zijn, vormen hierbij het doel. Afhankelijk van de vraagstelling en persoonlijke voorkeur, zet ik diverse werkmethoden in, waarbij bewustwording en (zelf)inzicht ervaren wordt. Kortom, elk traject is een inspirerend maatwerk, waardoor mensen weer in hun kracht komen en op de juiste plek de goede dingen doen.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Anezka weten? Bekijk het profiel van coach Anezka. Coach Anezka coacht op de locaties Brielle, Goes, Middelburg en Terneuzen.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden