Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Caroline een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Caroline
“Hou je ogen gericht op de sterren en je voeten op de vloer” – Franklin D. Roosevelt

Ik ben Caroline, getrouwd en moeder van 2 inmiddels volwassen zoons. Opgegroeid in de jaren 60 met ouders die zichzelf en hun omgeving opnieuw aan het uitvinden waren, maar hun drie kinderen de ruimte hebben gegeven om zich vrij te ontwikkelen. Na mijn middelbare schooltijd ben ik gestart met de studie orthopedagogiek, een logische stap qua niveau, maar totaal niet passend bij mij. Kortom, het was nodig om toch eens goed uit te zoeken wat ik nu werkelijk wilde. Ik ontdekte dat ik graag met mensen wilde werken, niet op een afstand, maar heel direct. Mijn nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt en samen onderzoeken hoe iemand verder kan groeien in zijn of haar ontwikkeling, daar lag én ligt mijn passie! Leven is luisteren naar je verlangen en in beweging komen en blijven. Hoe klein ook, iedere stap is er eentje in de richting van je verlangen.

En zo ben ik ruim 30 jaar verder en heb ik met veel verschillende mensen in diverse werelden gewerkt: in het onderwijs, bij een particulier beroepskeuzebureau en vanuit mijn eigen coachingspraktijk die ik sinds de jaren 90 combineerde met een vast dienstverband bij eerst een onderwijsinstelling en later bij een loopbaanadviesbureau. Hierbij was ik steeds op zoek naar kleine en grote uitdagingen waarbij mensen en hun ontwikkeling centraal bleven staan. Het begeleiden van loopbaanvragen breidde ik in de afgelopen jaren uit naar het begeleiden van mensen in hun werksituatie, door middel van supervisie, coaching en training. Daarnaast heb ik in 2011 samen met een collega een deel van mijn begeleidings-ervaring verwerkt in een boek dat we samen hebben geschreven. Dit boek gaat over ontslag en hoe dit kan leiden tot nieuwe stappen in je loopbaan.

Mijn grote inspiratiebron? Mensen! Wat beweegt hen, wat geeft ze energie en wat kan ze belemmeren? Hoe zet je nieuwe stappen vanuit de ontdekkingen die je over jezelf doet? Ik heb in de verschillende fases van mijn leven allerlei mensen ontmoet die me inspireerden: docenten en begeleiders/coaches die ikzelf heb gehad, collega’s en leidinggevenden.
Hiernaast haal ik ook heel veel inspiratie uit muziek. Ik ben zangeres in een (americana)band, speel gitaar en sinds een jaar speel ik een contrabas. Ik vind het geweldig om samen muziek te maken, te horen en voelen hoe ieder bandlid zijn eigen ‘stem’ heeft dat tot een prachtig samenspel en gezamenlijk geluid leidt.

Met mijn coaching help ik mensen om met hernieuwde energie naar zichzelf en hun krachten te kijken en hun ‘eigen stem(geluid)’ te ontwikkelen. Ik laat ze uit hun vertrouwde en soms benauwde wereld stappen om te ontdekken wat er buiten die wereld allemaal te beleven valt. Ik luister hierbij graag en ik help bij het ordenen van chaos, zoeken van diepgang, maar ook bij het creëren van lucht en ruimte door humor en vrolijkheid. De resultaten zijn concreet en passend.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op GORTcoaching bij de locaties Amersfoort, Apeldoorn, Harderwijk en Zwolle haar volledige profiel bekijken.

 

Kijk hieronder voor meer artikelen over loopbaanbegeleiding
Wat is loopbaanbegeleiding?
Het effect van loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleiding: Leren veranderen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden