Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach/psycholoog Christa een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Christa

“Leven? Alles draait om je gevoel!”

Ik ben Christa Logman, 59 jaar, harmonieus bevriend met de vader van onze prachtige dochter van alweer 24 jaar, en we gaan vaak samen als gezin op pad. Daarnaast heb ik een fijne relatie en dans ik graag: van Argentijnse tango tot latin, salsa en charleston. Ook schilder ik graag, onder andere psychologische portretten waarin ik ook iemand’s persoonlijkheid verbeeld in het schilderij.

Na mijn studie psychologie ben ik begonnen in het bedrijfsleven als verandermanager. Steeds vaker merkte ik dat individuen de spil zijn bij veranderingen en wilde ik me meer focussen op 1op1 coaching. Inmiddels werk ik al tientallen jaren als zelfstandig psycholoog/trainer/coach – naast een klein dienstverband.

Ik houd me bezig met zowel werkgerelateerde vraagstukken – zoals samenwerking, communicatie, loopbaan, outplacement – als ook met meer persoonlijke onderwerpen als emotieregulatie, doorbreken van in de weg zittende patronen, onzekerheid, relationele problemen, verliesverwerking, nachtmerries.

In mijn werk gebruik ik – als dat passend is – ook beeldende werkvormen. Daarmee kun je als coachee vaak beter bij je gevoel komen, er makkelijker over leren praten en er beter mee leren omgaan. (N.B. het helpt juist als je als coachee niet goed kunt tekenen ?.) Je gevoel toelaten en erover in gesprek gaan geeft veel inzicht in jezelf en in je drijfveren en valkuilen. Ook legt het een brug naar je kwaliteiten, hoe je deze beter kunt inzetten, en handvatten voor je dagelijkse leven met alle ups-and-downs. Zo maak je je leven prettiger, in de eerste plaats voor jezelf, maar ook voor je naaste omgeving. Ik geniet ervan om te zien hoe een coachee steeds meer gaat stralen en blijer wordt met zichzelf en zijn leven; daar krijg ik zelf ook energie van!

Mijn stijl van coachen is rustig, warm, inzicht gevend en tegelijk praktisch. Gesprekken met mij zijn veilig, vertrouwd en transparant. Ik vind het belangrijk dat je je als coachee goed gezien, gehoord en begrepen voelt.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat jij als coachee vanuit verbinding met jezelf keuzes maakt en je richting vindt. Start van een traject is daarom altijd bewustwording van je eigen gevoelens, kwaliteiten, drijfveren en eventueel belemmerende overtuigingen. Met deze bewustwording groeit je zelfvertrouwen en veranderen je gedachten, gevoelens, gedrag en doelen steeds makkelijker. Samen onderzoeken we wat werkt om positieve gedachten, gevoelens en gedrag (blijvend) te versterken en negatieve om te buigen.

Daarbij stel ik vragen en zet ik instrumenten in die je helpen hier zelf actief mee aan het werk te gaan. Nuttige instrumenten zijn vaak: Transactionele Analyse, kernkwaliteiten, RET, Oplossingsgerichte technieken, Toekomstige zelf, Voice dialogue, Schematherapeutische interventies, EMDR.

Momenteel haal ik veel inspiratie uit de opleidingen over hechting en persoonlijkheid die ik volg. Met de daarin behandelde methodieken begeleid ik mensen naar respectvol en liefdevol omgaan met zichzelf en met anderen, de maskers steeds meer afdoen in het bijzijn van anderen, jezelf zichtbaar maken, echt contact maken, aangeven wat je nodig hebt, en keuzes maken die bij jou passen.

Terug naar de quote van hierboven: Leven, alles draait om je gevoel: en het begint bij het leren kennen ervan. Je kunt pas verbinding maken met een ander als je eerst verbinding maakt met jezelf zonder maskers of dingen die je weg stopt – bewust of onbewust. Je bewust worden van jouw eigen innerlijke wereld (verlangens, emoties, intuïtie, overtuigingen) en daarover vervolgens in gesprek gaan met de ander creëert echte verbinding met die ander, echt contact en legt een basis voor (h)echt leven.

Spreekt dit verhaal jou aan en wil je meer over Christa weten? Bekijk het profiel van coach / psycholoog Christa. Christa coacht op de locaties Amsterdam en Uithoorn.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden