Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Yvonne een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Yvonne
“Geef mij de kracht om te accepteren wat ik niet kan veranderen. De moed om te veranderen wat ik kan veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beiden te zien” – Reinhold Niebuhr

Ik ben Yvonne en coach mensen die in hun leven of werk zaken moeilijk kunnen loslaten of accepteren. Zaken die hen belemmeren om te leven zoals ze eigenlijk willen. Ik kom veel mensen tegen die heel hard werken, te perfectionistisch zijn en daardoor last krijgen van allerlei stress gerelateerde klachten. Door bezig te zijn met voldoen aan de verwachtingen van anderen weten ze niet meer wat ze echt belangrijk vinden in het leven of ze komen daar te weinig aan toe.

Ik heb na mijn studie psychologie eerst in de preventieve geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Het ideaal en doel was om problemen te voorkomen of te verminderen. Om wat dichter bij huis te kunnen werken na de geboorte van mijn kinderen kwam ik in de re-integratie van mensen met psychische/psychiatrische klachten terecht. Mensen met vaak een grote afstand tot de arbeidsmarkt leerde me geduld te hebben en kleine stappen te zetten. Het coachen in werk was een heel natuurlijke vervolgstap in mijn loopbaan. In het coachvak komen de preventie filosofie relatie tot werk mooi bij elkaar. Werk dat bij iemand past, vermindert psychische klachten en vergroot het welbevinden.

Mijn inspiratie put ik uit het denken in mogelijkheden (uit de positieve psychologie). Daarnaast put ik ook inspiratie uit het accepteren van dat wat je niet kunt veranderen (uit het boeddhisme) Het vinden van de juiste balans hierin is levenskunst denk ik. Het leven is daarin soms een harde leerschool. Zelf verloor ik plotseling mijn partner – nu alweer bijna 13 jaar geleden- en kwam ik alleen voor de zorg van mijn kinderen te staan. Dan merk je dat het maakbare en onveranderbare ook echt bij het leven hoort. De draad erna oppakken was een stevige dobber. Het heeft gemaakt dat ik nu vooral de dingen wil doen waar ik echt achter sta. Gelukkig heb ik jaren later mijn huidige partner leren kennen en momenteel zijn mijn kinderen alweer op kamers en druk met hun studie. Mijn eigen levenservaring neem ik als inspiratie mee in het coachen van mensen. Ook de zee is voor mij altijd weer een inspirerende omgeving, een plek om je hoofd lekker leeg te kunnen krijgen en misschien wel een metafoor voor het onveranderlijke. Daar zijn geeft me veel rust en goede zin.

Ik werk met verschillende instrumenten. Wat vooral werkzaam blijkt voor mij is het gebruik van humor, relativering van je gedachten en zicht ontwikkelen op je belangrijke waarden. Met name het relativeren van al die gedachten die je over jezelf en anderen hebt geeft ruimte aan mensen om anders te voelen en kunnen handelen.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Arnhem, Boven-Leeuwen en Nijmegen haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden