Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Corrie een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Corrie

“Beter een blauwtje lopen dan een groentje blijven”

Mijn naam is Corrie en sinds ruim 10 jaar werk ik zeer enthousiast als loopbaan- en lifecoach en mobiliteits- en outplacementadviseur. Ik ben een vakvrouw met veel levens- en werkervaring, ben zeer mensgericht en verlies het doel/resultaat daarbij niet uit het oog. Men noemt mij een kundig klankbord en een prettige ontdekkingsreisgenoot.

Na jarenlang “met mijn handen” gewerkt te hebben als pedicure/masseuse/schoonheidsspecialiste en het jarenlang zelfstandig runnen van een Modevakschool ben ik gaan studeren omdat ik meer nieuwsgierig werd naar de “binnenkant” van de mens. Vanuit mijn werk als HR-adviseur ontdekte ik dat ik het nog interessanter vond om één-op-één gesprekken te hebben met mensen (i.p.v. beleidsvergaderingen bijwonen en stukken schrijven). Dit ging vooral over ziek zijn, niet lekker in de functie zitten en verandering willen van loopbaan tot het adviseren van leidinggevenden hoe ze met hun personeel konden omgaan.

Ik ben de opleiding Loopbaanbegeleider gaan doen. Toen was het hek van de dam. Heerlijk vond ik het om vooral als zelfstandige met mensen aan de slag te gaan en hen te helpen uitzoeken waar ze nog beter op hun plek konden zitten, wat hen inspireerde, wat hun kwaliteiten waren, waarom ze de dingen deden zoals ze die deden. Nieuwsgierig naar nog meer manieren om mensen te helpen meer uit zichzelf te halen heb ik de ZKM -coachopleiding  (Zelf Konfrontatie Methode) gedaan. Met deze verhalende manier van coachen voel en voelde ik me als een visje in het water. Sindsdien blijf ik me steeds verder ontwikkelen en volg trainingen/cursussen die mij nog meer manieren aanleren om met verschillende mensen en hun vragen, culturen, opleidings- en functieniveaus om te gaan. Denk hierbij aan Verlieskunde, Oplossingsgericht coachen en testbevoegdheden halen.

Andere mensen en culturen spreken me zeer aan. Door mijn vele reizen ben ik erg geïnteresseerd geraakt in hoe andere culturen omgaan met hun leven en hun denkwereld. Het leven van mensen afkomstig uit een ander land dan Nederland boeit me mateloos. Hoe gaan zij om met onze verschillen, hoe voelen zij zich hier thuis, hoe combineren zij hun “anders” zijn met in dit land te leven en te werken? Ik heb al veel mensen begeleid die zijn geboren buiten Nederland, maar als kind met hun ouders naar Nederland zijn gekomen. Iemand noemde mij “een witte vrouw met een zwart hart”. Ik vond dat een compliment.

Mijn coaching biedt vooral inzicht. Inzicht in wat men werkelijk, diep van binnen belangrijk vindt. Meestal gaat dit niet alleen over werk, maar over het leven in zijn geheel. Met dit inzicht kan men dan weer een beter besluit nemen ten aanzien van werk en privé.  Men heeft een betere kijk op mogelijkheden om tot verandering te komen. Hierdoor durft men het heft weer in eigen hand te nemen.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locatie Amsterdam haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden