Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Evert een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Evert
Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf

Hoi, ik ben Evert, gelukkig getrouwd met Barbara en trotse vader van Valentijn (8 jaar) en Olivier (6 jaar). Mijn lijfspreuk is Joie de Vivre en ik streef ernaar om op deze manier in het leven te staan. Ik houd van sporten zoals bergbeklimmen, tourskiën, zeilen, schaatsen, mountainbiken en hardlopen. Dit doe ik samen met mijn gezin en met vrienden. Het is voor mij speciaal om samen een uitdaging aan te gaan, waardoor we samen plezier beleven. Een beleving is voor mij het meest waardevolle wat je met elkaar kunt delen. Gedurende mijn loopbaan heb ik verschillende ervaringen opgedaan als skileraar in Oostenrijk, buitensportinstructeur in Frankrijk (de Verdon), Belgische Ardennen en in Nederland, accountmanager voor een groothandel in bergsportmaterialen en als headhunter binnen de financiële branche. Tijdens deze laatste baan ben ik een 3 jarige trainers- en coachopleiding gaan volgen.

Sinds 2010 werk ik als zelfstandig coach, trainer en inspirational speaker met als specialismen vitaliteit, stressmanagement, persoonlijk leiderschap, teambuilding en flow. Bij voorkeur werk ik preventief aan jouw vitaliteit, zodat jij meer stuurman van je eigen leven wordt. Zo ga je keuzes maken vanuit de vragen: ‘Waar krijg ik energie van en wat kost mij energie?’ Op deze manier leer je te focussen om je algehele energieniveau en bewustzijn te verhogen. Vanaf mijn 19e ben ik bewust met mijn persoonlijke ontwikkeling aan de slag gegaan, omdat de communicatie met mijn ouders blokkeerde. Ik vond het belangrijk om te ontdekken wie ik werkelijk was en hoe ik op een functionele manier met mijn gedachten, emoties en intuïtie om kon gaan. Op deze zoektocht kwam ik erachter dat we zo veel meer mogelijkheden in onszelf hebben dan dat ons vaak geleerd wordt tijdens de opvoeding en in het onderwijs. Door mijn ervaringen te delen kwam ik erachter dat veel meer mensen met deze uitdagingen rondlopen en kon ik concreet gereedschap aanreiken vanuit mijn eigen ervaring. Door de positieve reacties die ik als feedback kreeg dat hun leven in positieve zin veranderde door kleine effectieve aanpassingen te doen, is bij mij de vonk overgeslagen om als coach aan de slag te gaan. Hier krijg ik heel veel energie van en ik ben dankbaar om anderen op deze manier te helpen. Mijn inspiratiebron is het vitaliteitsmodel, De Piramide van Inzicht, die ik in 2005 doorkreeg als ingeving. Op dat moment paste ik de verschillende onderdelen van de piramide al toe in mijn leven, maar nu was het ineens een praktisch model dat direct inzichtelijk was en als concreet gereedschap in de dagelijkse praktijk toegepast kon worden, zowel zakelijk als privé.

Bergklimmen is voor mij ook een inspiratiebron, bijvoorbeeld het beklimmen van de Matterhorn, waarbij we 17 uur achter elkaar in touw zijn geweest. Toen merkte ik dat we mentaal, emotioneel en fysiek heel veel kunnen, waarbij ik De Piramide van Inzicht heel concreet toe heb gepast om de juiste keuzes te maken en de flow te stimuleren om succesvol en veilig deze magnifieke berg te beklimmen. De bijna doodervaring, waarbij ik in 2002 tijdens het bergbeklimmen 15 meter in een gletsjerspleet viel, is voor mij een metafoor dat we veel meer kunnen dan dat we vaak denken. Tijdens deze overlevingssituatie heb ik dingen gedaan, waarvan ik dacht dat het niet mogelijk was. Door te denken en doen in mogelijkheden, geforceerd door de situatie, omdat er geen andere mogelijkheid was om eruit te klimmen. Met peilloze diepte onder mijn schoenen wist ik dat 1 misstap mijn dood zou betekenen. Als je de moed hebt om uit je comfortzone te stappen in je stretchzone te stappen, dan zul je veel nieuwe dingen ontdekken. De stretchzone is een gebied van je ongekende vermogens. En daar help ik je als coach graag bij.

Tijdens mijn coachingstrajecten help ik mensen door ze de Piramide van Inzicht concreet te leren toepassen, waarbij het algehele doel is om je energieniveau en bewustzijn te verhogen. Hierbij nodig ik je uit om meer te genieten van het moment, verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ervaringen, ademhaling op een gezonde manier toe te passen en je mindset zodanig toe te passen dat je gaat denken en doen in mogelijkheden. We gaan aan de slag om anders met je emoties te leren omgaan, zodat je er energie van krijgt in plaats van dat ze je blokkeren. Mindfulness is een belangrijk onderdeel van het coachingstraject, waarbij je bijvoorbeeld leert om oordeelvrije aandacht naar jezelf en anderen te integreren in jouw nieuwe leven. Voeding en beweging kunnen onderdelen zijn van het traject afhankelijk van jouw wensen. Het resultaat is dat de flow in je leven gestimuleerd wordt door zelf achter het stuurwiel te gaan staan van je levensschip. Hierbij krijg je concreet gereedschap aangereikt om in de dagelijkse praktijk toe te kunnen passen.

Spreekt zijn verhaal jou aan en wil je meer over hem weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Hoofddorp en Zaandam zijn volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden