Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Ine een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Ine

Mijn achternaam (Bimbergen) is van Brabantse oorsprong net als ik. Mijn voornaam Ine heb ik gekregen omdat ik vernoemd ben naar mijn oma Ida, een krachtige vrouw die bijna honderd is geworden. Op mijn 17e ben ik de grote rivieren overgestoken om te gaan studeren in Utrecht. Daar ben ik blijven wonen tot de dag van vandaag.

Saai is dat nooit geweest. Want in mijn leven vervul ik – net als iedereen – vele, steeds wisselende rollen. Naast dochter, zus, vriendin, leerling, moeder en partner ben ik sinds 1998 een bevlogen coach en trainer. De beslissing om coach en trainer te worden, heb ik genomen omdat ik op een bepaald punt in mijn leven ongelukkig was met een heleboel. Dat bracht me ertoe voor het eerst te gaan kijken naar wat ik echt wilde. In plaats van iets nieuws te beginnen omdat het oude niet meer beviel. Zonder werkelijk te kiezen.

De stappen die ik toen zette, waren voor mij enorm groot. Afkomstig uit een gezin waar het normaal was gebaande paden te volgen en hoogst ongewoon om dromen vorm te geven, had ik niet geleerd naar mezelf te luisteren. Het lukte me echter om mijn eigen onderneming te starten en mijn ervaringen als docent en leidinggevende in het bedrijfsleven te integreren in mijn trainer- en coachingspraktijk.

Achteraf lijkt het een logisch verhaal, maar toen ik midden in mijn zoektocht zat, zag ik geen enkele samenhang. Ik had het gevoel dat mijn hele loopbaan een aaneenschakeling van toevalligheden was. En van mijn kwaliteiten had ik geen goed beeld. Wel wist ik dat ik daadwerkelijk van betekenis wilde zijn voor anderen. Ik geloof dat de wereld mooier wordt wanneer iedereen meer kan handelen vanuit zijn of haar kern. Wanneer je jezelf mag zijn en je innerlijke stroom kunt volgen, zit je lekkerder in je vel en ben je gelukkiger met wat je doet. Precies dat is wat ik iedereen gun.

Daarom onderzoek ik in mijn coaching wat drijfveren of juist blokkades zijn. Wat in het licht mag worden gezet. Waar beweging zit of stagnatie. Want het leven is lang niet altijd gemakkelijk, zo weet ik zelf ook. En dan is het heel fijn wanneer er iemand een stuk met je meeloopt. Om naar je verhaal te luisteren en samen met jou betekenis te geven aan gebeurtenissen. Zodat je verder kunt op je pad. Want wie alleen loopt, raakt de weg kwijt.

Mensen inspireren mij altijd. Ik houd ervan me te verdiepen in hun beweegredenen en levensverhalen. Om de patronen te zien en juist ook het unieke in elk persoon. Tegelijkertijd vind ik het heerlijk om er alleen op uit te gaan. Te lopen of te fietsen. Om mezelf op te laden. Of om weer wat nieuws te ontdekken. Want er is telkens iets anders te zien wanneer je er voor open staat. Zelfs in je eigen straatje….

Spreekt dit verhaal jou aan en wil je meer over Ine weten? Bekijk het profiel van coach Ine. Coach Ine coacht op de locaties Bunnik en Utrecht. 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden