Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Jacinta een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Jacinta

“Crisis geeft kans”

Samen met mijn man heb ik twee kinderen van bijna 14 en 11 jaar oud en vormen we een nieuwentijds samengesteld gezin. Sinds 2007 ben ik werkzaam als organisatie-, team- en individueel coach. Authentiek leiderschap ligt dicht bij mij, waardoor ik mensen en organisaties kan helpen.

Als geadopteerd meisje van 11 jaar vroeg ik me af wat mijn bestaansrecht was. Ik liep rond met vragen als ‘Waar hoor ik?, wie ben ik?’ en ‘Wat is nature, nurture en culture?’. Ik ben nog steeds een echte zoeker, veelal onderweg en steeds meer zijn. Het is dus geen wonder dat ik coach ben geworden.

Vanaf mijn 24ste ben ik mezelf bewust vragen gaan stellen om richting te geven aan mijn loopbaan. Dit proces is op gang gekomen na een burn-out. Na een periode van herstel ben ik begonnen met een opleiding tot loopbaancoach. Hierna heb ik mezelf verder ontwikkeld in individuele coaching, teamcoaching en organisatiecoaching. Het interessante, leerzame en inspirerende van het van is een combinatie van persoonlijke aspecten, levensthema’s van een personen en hoe zich dat vertaalt op het werkvlak. Daarnaast is het een vak waarin je nooit bent uitgeleerd. Dat is mooi, want iedere coachingsvraag verdient het om met nieuwe ogen bekeken te worden.

Naast de burn-out heb ik nog een aantal crises meegemaakt. Al die crises hebben me veel levenservaring gegeven. Niets menselijks is mij vreemd. Ik heb andere en diepere inzichten gekregen over mezelf. Daarnaast heb ik geleerd wat werkt en wat zeker niet werkt in bepaalde situaties. Ik ben op zoek gegaan naar uitdagingen, heb ontwikkelingen doorgemaakt op persoonlijk en zakelijk vlak. Dit heeft geleid tot meer optimisme. Ook heb ik ervaren dat we veerkrachtiger zijn dan we denken om resultaten te behalen. Van een achterstand kunnen we een voorsprong maken!

Inspiratie vind ik in verschillende aspecten van het leven. Zo vind ik het heerlijk om over het strand en door de duinen te wandelen. In de natuur zijn brengt niet alleen fysieke beweging teweeg, maar schept ook ruimte voor nieuwe gedachten. Fysieke inspanning via kickboksen kanaliseert de energie: let’s kick it!
Daarnaast vind ik reizen fantastisch. Het opdoen van nieuwe indrukken, nieuwe kennis, een andere cultuur en een andere levenswijze. Ook nieuwe mensen ontmoeten of ontmoetingen met dierbaren kunnen voor mij een enorme bron van inspiratie opleveren. Een gesprek of ontmoeting kan zomaar het begin zijn van een nieuw proces. Verder kan het luisteren van muziek magisch werken. Ik luister van klassiek tot pop en regelmatig kruip ik zelf achter de piano. Toch kan ik ook van de stilte genieten. Ten slotte vind ik in vakliteratuur en sparren met collegae inspiratie. Zo kom ik weer tot de ontdekking dat er zo veel meer is dan ik al wist. Dit helpt mij ook als coach te blijven ontwikkelen.

In een coachtraject ga ik samen met de coachee, het team of de organisatie op onderzoek uit. Samen nemen wij op een warme, persoonlijke manier kleine stappen om tot het gewenste doel te komen. Drijfveren, talenten, passies, oude patronen en overtuigingen zullen worden onderzocht en getoetst. Zo komen we er achter wat de coachee nodig heeft om los te laten en om de gewenste doelstelling te realiseren. Dit alles doen we met hart voor de mens!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Bekijk het profiel van coach Jacinta. Coach Jacinta coacht op de locaties Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Opmeer.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden