Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Karel een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Karel

“Ik wil mijn geluk graag met je delen

Ik ben Karel, een energiek en dynamisch mens. Naast energie breng ik met mijn uitstraling ook rust over. Door deze combinatie krijg ik mensen in beweging. Beschikkend over een brede belangstelling toon ik een voortdurende interesse voor wat er om mij heen gebeurt, mijn gezin, mijn werk en ook verschillende zaken die de wereld betreffen. Verspilling, goed en gezond voedsel, oprechtheid en geweld zijn onderwerpen waarover ik veel lees, spreek en via Social Media deel.

Als ik terugkijk ben ik eigenlijk al vanaf mijn 20ste aan het coachen. In mijn werk als trainer en begeleider was ik coach, alleen werd het anders genoemd. Mensen een stap verder helpen in hun ontwikkeling, waardoor ze op een andere manier naar zichzelf en daardoor ook naar de wereld kunnen kijken is wat ik doe. De laatste tien jaar heb ik ervoor gekozen om dit werk te intensiveren en heb ik van coaching mijn beroep van gemaakt.

Ik word door veel verschillende bronnen geïnspireerd voor mijn manier van coaching:

  • Nieuwsgierig zijn naar waarom dingen gebeuren. De ontwikkeling van het leven op aarde, de geestelijke groei, het vermogen van de mens en de gedragingen van dieren en organismen hebben allemaal mijn interesse
  • Mijn vrouw die me leert en de gelegenheid geeft wat het betekent om dingen met echt geduld, aandacht en liefde te doen
  • Wolinsky een Amerikaanse Gestalt- en Reichiaan therapeut met boeken over Kwantum Bewustzijn.
  • Mijn werk bij de vreemdelingendienst waar ik met heel veel verschillende culturen, achtergronden en mensen in aanraking ben gekomen
  • Mong, een figuur beschreven door H. Vanneck een Belgische therapeut, woont in Turkije bekwaamt zich als sjamaan
  • Mijn dagelijks werk en het daarin ontmoeten van mensen

De verscheidenheid aan zienswijzen, het benoemen en beleven van knelpunten en de mogelijkheden tot oplossingen zijn voor mij energiebronnen. Ik luister, leg dingen terug en gebruik verschillende invalshoeken en zienswijzen. Hierdoor kan de coachee binnen het eigen domein in rust en vertrouwen tot een zelfstandig genomen beslissing komen om een verandering aan te brengen. Dat inzicht is dan vaak de eerste stap naar een andere manier van leven en met problemen omgaan.

Spreekt zijn verhaal jou aan en wil je meer over hem weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Utrecht, Houten, Hilversum, Amersfoort en Leusden zijn volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Coach column: Karel