Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Lisette een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Lisette

Ik zal mezelf eerst even kort voorstellen. Ik ben Lisette, basis coach bij GORTcoaching. Ik woon samen met mijn dochtertje van 8 jaar in het mooie Brabantse Breda. Een heerlijke stad om te wonen mede om zijn bourgondische karakter. Overal in de stad vind je wel leuke cafés of eetgelegenheden. Zelf woon ik aan de rand van Breda, een paar stappen lopen en ik snuif de boslucht op. Kortom, een heerlijke plek.

Een paar weken geleden kreeg ik een leuke mail van een GORTcollega die mij vroeg een coach column te schrijven. In al mijn enthousiasme reageerde ik snel op haar mail dat ik het hartstikke leuk vond om hieraan deel te nemen. Iedere keer zag ik de uitgeprinte mail op mijn to-do stapeltje liggen en schoof ik het toch maar weer voor mij uit. En tja nu zit ik hier voor mijn scherm, geen weg meer terug, want ik heb gezegd dat ik mee zou doen. In mijn hoofd gebeurt er NU van alles! Om jullie toch een korte blik te gunnen van het ‘alles’ dat allemaal in mijn hoofd afspeelt, hier een opsomming; “Help, hoe ga ik dit aanpakken? Ik ben geen schrijver en het moet wel een goed stuk worden – Ook dat nog, alles op 1 A4tje! – Kom op Lisette, dit kan je makkelijk. Als je eenmaal op gang bent rolt er echt wel iets uit. -Jehhhh, leuk, lekker een beetje schrijven”. En nu even nog in emoji’s uitgedrukt ????????????????????????????????????????.
Nou jullie lezen het al, een hele bende aan gedachten. Volgens mij snapt iedereen waar ik het dan over heb en herkent zich misschien wel in deze situatie. De reden dat ik dit voorbeeld aanhaal is omdat het een simpel maar herkenbaar voorbeeld is. Ons bovenkamertje is de hele dag super hard aan het werk. Vaak heel erg handig en het mooie is dat veel ook nog eens onbewust de revue passeert. Helaas komt het ook voor dat onze gedachten totaal aan de haal gaan met ons. En daar komen we op een belangrijk punt wat ik nou zo ontzettend interessant vind en een van de redenen is waarom ik gekozen heb voor het coachvak. Of het nu om een loopbaantraject of bijvoorbeeld stress-management gaat; altijd is er dat stuk waar we naar binnen gaan, waar we onze gedachten en gevoelens onderzoeken. Dit maakt dat de coachee verandering in kan zetten of de juiste inzichten krijgt.

Ik heb al hele mooie dingen mogen doen zoals het maken van schilderijen en het werken als Senior Advisor. Voor beide vakgebieden voel ik nog veel passie. Toch ben ik de coach-kant opgegaan. Het 1 op 1 samen met iemand werken, iemand zien groeien, dat vind ik een geweldig proces om aan deel te mogen nemen. De kunstkant heb ik niet helemaal links laten liggen. Ik ben voor een Cultuurstichting projectbegeleider waarbij ik kunstenaars en achterstandskinderen match om 1 op 1 aan een kunstwerk te werken. Daarnaast geef ik op projectbasis lessen beeldende vorming op een basisschool. Mijn creatieve roots zullen er altijd in blijven, op wat voor manier dan ook.

Voor mijn schilderijen haalde ik veel inspiratie uit Wereldse zaken. Ik snapte die dingen vaak niet of wilde het niet snappen. Nog steeds gaan vele Wereldse zaken mijn pet te boven. Als je mensen vraagt wat ze diep van binnen willen, gaat het bijna altijd over de liefde. De liefde voor jezelf en de ander. We zijn niet anders van elkaar. En tóch is er strijd, oorlog, verdriet, armoede, uitbuiting, e.d. We kiezen continue voor de kant die we eigenlijk niet op willen. Wat houdt ons dan zoal tegen? Met mijn schilderijen probeerde ik mijn vragen en antwoorden te vangen. In het coachvak zoek ik nu juist de verbinding op tussen het ‘mens’ zijn. Makkelijker gezegd; de interne mens en alles wat daarbij komt kijken. Waar we voor staan, waarin we geloven, wat we kunnen, hoe we ons gedragen, etc. Die verbinding die mensen met zichzelf en omgeving maken zorgt ervoor dat ze (nog) dieper gaan, dat ze meer naar zichzelf leren kijken en meer inzichten krijgen. Die inzichten zorgen ervoor dat ze liever voor zichzelf zijn en met meer liefde (acceptatie, respect, mededogen, enz.) naar de ander gaan kijken. Mijn doel op deze aarde is om een klein beetje meer liefde te zaaien. Inmiddels haal ik mijn inspiratie voornamelijk uit de mens. Ik heb het voor mezelf kleiner gemaakt: van de Wereldse zaken, waar ik geen grip op kreeg, naar de mens tegenover me. De mens die mij vraagt om hen te begeleiden en waar ik wel, voor een deel, grip op heb.

De oneliner die bij mij past; vanaf de maan kijken naar de aarde. Als je van een afstand naar je problemen kan kijken geeft dat de kracht om weer door te kunnen.

Spreekt dit verhaal jou aan en wil je meer over Ine weten? Bekijk het profiel van coach Lisette. Coach Lisette coacht op de locaties Barendrecht, Bergen op Zoom, Breda, Capelle aan den Ijssel, Dordrecht, Etten-leur, Gorinchem, Gouda, Oud-Beijerland, Rotterdam, Schoonhoven, Sprundel, Schijndel, ST. Michielsgestel, Tilburg en Valkenswaard. 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden