Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Marieke een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Marieke
“Samen komen we er wel!”

Ik ben Marieke Wilbers, woon in Groesbeek met Harold, onze twee dochters en twee honden. Hier heb ik ook een lichte coachruimte waar de meeste coachgesprekken plaatsvinden. Ongeveer een jaar geleden ben ik als zelfstandig coach begonnen, voornamelijk op het gebied van life coaching en personal coaching. Hier ben ik ongelofelijk blij mee! Wat ik er al jaren ‘bij’ deed in diverse functies, is nu mijn core business: mensen helpen om een gewenste volgende stap te zetten in zijn of haar ontwikkeling. Zonder zweverig te zijn: het geeft voldoening en is interessant om deel te mogen nemen aan een intens(ief) persoonlijk proces!

Mijn achtergrond is gebaseerd op taal en verhalen: ik heb Engelse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna ben ik 22 jaar lang bij diverse financiële dienstverleners aan de slag gegaan, onder andere bij schade- en marketingafdelingen. De taalkundige kant, en vooral de officieuze rol in de dynamiek rondom samenwerking van mensen werd steeds belangrijker voor mij. Maar negeren waar ik heel goed in was en blij van werd, én stug doorgaan met een functie die aan steeds meer kanten ging rammelen, resulteerde uiteindelijk in een milde burn-out. Nu, achteraf gezien, durf ik hardgrondig te stellen dat dat het beste is dat me in lange tijd is overkomen. Het was verre van leuk of aangenaam en al helemáál niet makkelijk, maar het proces om hier bovenop te komen heeft heel veel gebracht. Ik ben gestopt met mijn baan, heb de opleiding tot gecertificeerd Coach Practitioner met groot succes afgerond en ben officieel begonnen als personal coach.

Deze ‘extra’ ervaring heb ik verweven in mijn stijl van coachen. Die is betrokken, zonder oordeel, resultaatgericht en met een vleugje humor. Ik merk dat een gesprek of traject pas kans van slagen heeft wanneer er aan twee essentiële punten wordt voldaan: de coachee voelt zich veilig en gehoord, én heeft daarnaast de wil en/of motivatie om aan een zorgvuldig gekozen doel te werken. Van daaruit gaan we samen aan de slag. Met het doel voor ogen wordt bewustwording gecreëerd, sporen we belemmeringen of drijfveren op, doorbreken we gedachten- en gedragspatronen. Hiervoor zet ik bewezen methodieken en coaching technieken in zoals RET, Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Dilts/Bateson, NLP, etc. Ik vraag hierin een actieve houding van mijn coachee en geef vaak ‘huiswerk’ mee.

Ik heb gekozen voor de one-liner “Samen komen we er wel!” in mijn GORT profiel en bovenaan deze column. Als coachee doe je het namelijk zelf, maar niet alleen. Het is een wisselwerking die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen, begrip en acceptatie. Dan komen er unieke verhalen tevoorschijn, vallen er kwartjes, groeit bewustzijn, neemt kennis toe: coaching is een prachtig vak waarin alle elementen samenkomen waar ik energie van krijg. Het is daarnaast ook een vak waarin je (gelukkig) nooit uitgeleerd bent. Momenteel ben ik me aan het verdiepen in rouw, verlies en tegenslag. Ontzettend interessant en met een uiterst toepasbaar perspectief. Hoe mooi is dat!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Marieke weten? Bekijk het profiel van coach Marieke. Marieke coacht op de locaties Nijmegen en Arnhem.

 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden