Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

‘Door te leven vanuit je diepste drijfveren lukt het beter datgene te doen wat echt bij je past, ervaar je ruimte, kan je groeien. Durf te springen!’

Mijn naam is Marieke de Leeuw (1972). Ik woon sinds zo’n 5 jaar met veel plezier op vijf minuten lopen van duinen en strand, samen met man en drie tienerzoons. Onze hond zorgt ervoor dat ik vrijwel dagelijks buiten te vinden ben. Heel goed voor een gezonde balans; wandelen langs de zee en door de duinen helpt me uit mijn hoofd en in het moment te zijn. Blij word ik, behalve van wandelen, van een goed gesprek, lekker eten, samen met mijn gezin iets ondernemen of juist op de bank, houtkachel aan, met een boek of film… èn van coachen.
Tot een aantal jaar geleden heb ik gewerkt als huisarts en had ik samen met twee collega’s een eigen praktijk. Een heel hectische periode, prachtig maar ook slopend. Het was een heel proces om me los te maken van mijn eigen verwachtingen, me ervan bewust te worden dat dit werk niet goed genoeg bij me paste, dat mijn hart ergens anders naar uitging. Uiteindelijk voelde ik de ruimte om de praktijk aan de wilgen te hangen. Vervolgens heb ik ruim vier jaar als arbo-arts bij een arbodienst gewerkt. Enorm leerzaam en zeer waardevol voor mijn werk als coach. Die jaren heb ik ook gebruikt om mijn drijfveren en werkwensen scherper te krijgen. Tijdens het volgen van een coachopleiding wist ik het zeker. Het roer ging om, contract werd verkleind, ik startte mijn coachpraktijk en volgde mijn hart. Inmiddels werk ik alleen nog maar als coach en doe ik precies datgene waar ik blij van word: het begeleiden van mensen die op wat voor manier dan ook vastlopen èn naar zichzelf willen en durven kijken. Hen vanuit een veilige sfeer prikkelen, spiegelen, uitdagen, empoweren zodat ruimte ontstaat en groei mogelijk wordt.
Dagelijks wordt ik geïnspireerd door de mensen die ik coach. Ieder heeft zijn eigen weg te gaan en geeft daar een eigen kleur aan. Hoe klem mensen ook zitten, er zijn steeds manieren te vinden om je te ontworstelen, om in beweging te komen. Ik geniet ervan van deze groei getuige te mogen zijn. Daarnaast inspireren ook bepaalde boeddhistische principes en omdenken mij. Denk aan termen als ‘mildheid’, ‘leven in het nu’, ‘acceptatie van dat wat is’.
In coaching werk ik samen met de coachee graag een laagje dieper, voorbij tips en trucs. Wie ben je in de kern, waar word je blij van, wat wil je eigenlijk echt, wat houd je tegen? Ik maak daarvoor gebruik van verschillende methodieken en invalshoeken en doe wat op dat moment aansluit. Het geven van tips en trucs is overigens wel essentieel bij het begeleiden van mensen met (ernstige) stressgerelateerde klachten. Als je eenmaal in de fuik van chronische stress bent gezwommen, is het heel moeilijk om daar weer uit te komen zonder een ‘plattegrond’. Op een later moment in het traject komen de laagjes eronder als vanzelf aan bod.

Spreekt het verhaal van Marieke jou aan en wil je meer over haar weten? Bekijk het profiel van coach Marieke. Coach Marieke coacht op de locaties Den Haag, Leiden, Noordwijk en Oegstgeest.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden