Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Pauline een beetje beter kennen.

Even kennismaken met outplacement coach Pauline
“Stap voor stap en dag voor dag”

Ik ben Pauline, gelukkig getrouwd en we hebben een gezin met drie kinderen waarbij het uitvliegen inmiddels is begonnen. Sinds kort werk ik volledig zelfstandig als coach, psycholoog en mediator. Van huis uit ben ik fysisch geograaf (de natuurkundige kant van de aardrijkskunde). Tijdens mijn studie fysische geografie heb ik een half jaar veldwerk gedaan in Botswana en een half jaar onderzoek in Nigeria. Na mijn studie heb ik enkele maanden in Jemen gewerkt voordat ik met mijn man samen naar Nepal ging in het kader van ontwikkelingssamenwerking. We hebben daar 3½ jaar gewerkt en gewoond. Ik werkte daar vooral aan het stimuleren van deelname van de bevolking in landgebruiksplanning. En daar ligt voor mij het startpunt voor wat later de rode draad in mijn werk zou worden: mensen begeleiden/stimuleren om zelf (weer/meer) grip op hun leven te krijgen. In Nepal was dat dan vooral meer grip op hun leefomgeving krijgen. Dit was niet altijd makkelijk, maar wel heel bijzonder om te mogen doen.

Later in Nederland ging ik werken bij de Rijksoverheid (ministerie van LNV: Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), waar ik het management ontwikkelingsprogramma volgde. Wat ik hier waardevol aan vond was de opvatting in het ministerie om eerst jezelf maar eens goed te leren kennen voordat je leidinggevende wordt. De waarde hiervan heb ik ervaren in het leiding geven als ook nog steeds in bijvoorbeeld het coachen. In die periode heb ik, mede daarom, een mooie opleiding coaching gevolgd van meerdere opleidingsblokken gedurende een jaar en ging ik vervolgens mensen coachen binnen het ministerie. Daarin merkte ik dat er meer uit de coaching te halen was dan wat paste bij de interne coaching. Na wikken en wegen heb ik toen besloten om ontslag te nemen, om vervolgens psychologie te gaan studeren als fundament onder het coachen. Dat was in de tijd dat ik hoofd P&O was en ontslag nemen voelde als best een grote stap. We hadden ondertussen drie kinderen gekregen en toen de jongste naar school ging, dook ik de boeken weer in. Mijn studie heb ik enkele jaren later afgerond en op mijn laatste stageplek kon ik blijven als behandelaar in de specialistische ggz. Een ervaring waar ik erg blij mee ben. Uiteindelijk heb ik daar 4½ jaar gewerkt voordat ik ontslag indiende om recent als zelfstandige verder te gaan. Ik was namelijk ondertussen ook werkzaam als zelfstandige en vind het fijn om zelfstandig ondernemer te zijn. Op een bepaald moment heb ik een keuze gemaakt om zelfstandig verder te gaan want twee banen naast elkaar werd wat veel.

Het leven is voor mij een inspiratiebron door met vallen en opstaan zelf te blijven leren en door de mooie momenten op een dag te koesteren. Dat kan een mooi (coach)gesprek zijn, de lichtval buiten in de natuur of de mooie momenten met mijn gezin. Ik ben graag buiten en ik vind het heerlijk om te sporten of wandelen. Verder doe ik ook veel inspiratie op tijdens het reizen. We reizen graag met ons gezin. Ook hierbij probeer ik van de mooie momenten in het nu te genieten. Als je vooral bezig bent met later door je bijvoorbeeld zorgen te maken over later of plannen te maken voor later, ga je nog wel eens voorbij aan het hier en nu en wat dat te bieden heeft. Ontwikkel-/leerprocessen als fietsen, zwemmen of autorijden vragen ook oefening en tijd voordat je ze in de vingers hebt. Het hoeft niet allemaal tegelijk. Vanuit deze visie coach ik ook.

Met coaching hoop ik mensen verder te helpen door er vooral als mens te zijn voor de ander, waarbij het fijn is om gebruik te kunnen maken van mijn vakkennis, werk- en levenservaring. Ik ben daarbij iemand die goed luistert, vraagt en vooral probeert te begrijpen wat maakt dat iemand een bepaalde vraag heeft. Daarvoor vind ik het van belang om te begrijpen hoe hij/zij als mens in elkaar zit. Mijn coaching kenmerkt zich daarbij door diepgang waarbij de gecoachte met zijn/haar coachvraag centraal staat.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Best, Boxtel, Eindhoven, Geldrop, Helmond en Nuenen haar volledige profiel bekijken. Outplacement coach. 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden