Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Sacha een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Sacha

“No mud, no lotus”

Mijn naam is Sacha, ik ben 45 jaar en woon samen met mijn dochtertje Kate (6 jr) in Bennebroek. Ik werk als Coach / Loopbaancoach en Mindfulness trainer en daarnaast doe ik af en toe freelance klussen (Recruitmtent, HR , management)

Ik heb bijna 20 jaar leidinggegeven binnen commerciële organisaties, ik haalde veel plezier uit het begeleiden van anderen en merkte dat daar ook een kwaliteit van mij ligt. In mijn rol als Sales director zag ik het grote voordeel van een coachende stijl van leidinggeven en heb toen mijn 1e coachopleiding gevolgd.  Ondertussen begon er iets aan me te knagen, de vraag “Past mijn huidige baan nog wel bij mij” kwam steeds vaker voorbij. Dingen die ik echt belangrijk vond ik het leven, daar kwam ik naar mijn gevoel te weinig aan toe, ik miste een tukje zingeving en ik merkte dat mijn interesses ondertussen waren veranderd.

Ik zat echter op een rijdende trein, en veel tijd om bij deze vraag stil te staan was er niet. Maar na een reorganisatie waar ik zelf nauw bij betrokken was, ging mijn zwangerschap halverwege mis, ik ben toen een tijdje thuis komen te zitten en opeens had ik alle tijd.  Ik heb die tijd gebruikt om eens te reflecteren op wat ik nou echt wilde met de 2e helft van mijn leven.  Eigenlijk wist ik dat ergens wel, maar  ik vond het ook eng om het roer om te gooien. Toch heb ik het gedaan, en ik ben dat gaan doen waar mij hart al lag: coachen en het geven van Mindfulness trainingen. Ik heb toen diverse opleidingen gevolgd om dit met voldoende vertrouwen te kunnen gaan doen. Mijn eerste gesprekken vonden thuis plaats aan de keukentafel. Het is de een van de beste beslissingen uit mijn leven geweest.

 Mijn inspiratiebron zijn al die mensen die naar anderen kijken als gelijkwaardig en vol potentieel. Vaak richt men zich op wat iemand mankeert, wat iemand niet, te weinig, of teveel heeft. Als er zo gekeken wordt dan leren mensen snel af om zichzelf te laten zien, dat deel wat het juist het mooiste is en waar de mogelijkheden besloten liggen.

Als iemand bij mij komt, onderzoeken we eerst wat er precies speelt, en wat iemand met coaching hoopt te bereiken. Vervolgens gaan we aan de slag. De coachee staat altijd aan het roer, hij of zij bepaalt zelf waar het wel of niet over moet gaan, en ik richt het proces in. Dat betekent dat ik vervolgens vragen stel, thuisopdrachten meegeef en constant feedback geef op wat ik zie, hoor en wat er in mij opkomt..

Op deze manier daag ik de ander uit om eens goed van binnen naar zichzelf te kijken, te ontdekken wat daar nou echt speelt.  Ik ben opgeleid om het coachtraject in te richten als een leerproces, en dat kan af en toe best confronterend zijn want dat betekent dat je naar je eigen pijn, kwetsbaarheden en valkuilen gaat kijken. Je wordt je bewust van wat jij nog te ontwikkelen hebt. Maar als je de weg naar binnen gaat kan je ook je potentieel tegenkomen: je talenten, je unieke eigenschappen, je verlangens. Alles zit er al, je hebt alleen soms iemand anders nodig om erbij te kunnen, iemand die je de vragen stelt die jij jezelf niet meer stelt. Iemand die iets in jou ziet wat je zelf nog niet kan zien.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Sacha weten? Bekijk het profiel van coach Sacha. Coach Sacha coacht op de locaties Amsterdamse Waterleidingduinen, Badhoevedorp, Bennebroek, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp en Vijfhuizen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden