Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Susanne een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Susanne in 3 quotes

Toen ik kennismaakte met GORTcoaching werd mij gevraagd in een column te vertellen wie ik ben, als coach en als mens. Als ik daar over nadenk, kom ik eigenlijk altijd terug bij drie quotes die mij heel goed neerzetten in mijn werkwijze en uitgangspunten. Bewust en onbewust leef ik ze altijd na. Dit zijn mijn drie motto’s:

1. Het beste wat je kunt worden is jezelf (Nietzsche)
Van jongs af aan leren we onszelf strategieën waarmee we liefde, succes en waardering hopen te krijgen. We proberen het anderen naar de zin te maken, flink te zijn, ons te onderscheiden of juist níet op te vallen… Tot je je afvraagt: wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik echt? Ben ik nog goed bezig?
Ik help mensen graag het contact met zichzelf en hun eigen kracht te verbeteren, zodat ze gelukkig zijn.
Zelf werd ik op mijn 40e geconfronteerd met meerdere sterfgevallen in mijn omgeving. Ik dacht: stel dat ik de volgende ben, wat wil ik dan nog? Een van de dingen was: een grote reis maken door Azië met mijn kind. Het tweede was: een nieuwe carrière beginnen. Ik beëindigde mijn loopbaan als zelfstandig communicatieadviseur, ging op reis en ontwikkelde me daarna tot coach en therapeut.

2. Iedereen doet wat hij kan. Het heeft dus geen zin mensen te veroordelen (vrij naar Swami Vivekananda)
Als je dit beseft kun je niet meer oordelen over een ander. We doen wat we kunnen met onze imperfecties, mogelijkheden, neigingen en inzichten. Vanuit deze houding kun je met compassie en mildheid naar jezelf en anderen kijken. Het is mijn wens dat mijn cliënten op dezelfde manier met zichzelf omgaan. Jezelf veroordelen heeft geen enkele zin. Werken aan je eigen groei wel.

3. Pluk de dag voor je in een vaas eindigt (Loesje)
Plezier en speelsheid zijn belangrijk voor mij. Ik kom uit een bioscoopfamilie en heb ooit op een toneelschool gezeten. Ik hou van muziek, dansen, reizen en lachen. Ik weet hoe fantasie en beeldend vermogen je kunnen helen. Dit zie je terug in mijn manier van coachen.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Susanne weten? Bekijk het profiel van coach Susanne. Coach Susanne coacht op de locaties Amsterdam, Bilthoven, Utrecht en Zeist.

 

Kijk hieronder voor een artikel over life coaching 
Life coach


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden