Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Yura een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Yura

“Life is like riding a bicycle: in order to keep balance you must keep moving” – Einstein

Ik ben Yura en ben geboren in 1968. Ik heb vele jaren in het Gooi doorgebracht totdat ik het tijd vond om de wereld te gaan ontdekken door te reizen en Culturele Antropologie (gedragswetenschap) te gaan studeren. De ontmoetingen met veel verschillende culturen tijdens mijn rondreizen, werken en onderzoek doen in West-Afrika hebben mij beïnvloed en gevormd tot de mens en coach die ik nu ben: onbevooroordeeld, positief, betrokken, inspirerend, aandachtig, verhelderend en ‘to-the-point’.

Ik woon momenteel in Leersum, vlakbij de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen (2002 en 2006). Samen met hen deel ik mijn liefde voor reizen, natuur en muziek.

In 2008 ben ik gestart met een coachopleiding, nadat ik jaren in het bedrijfsleven en in de re-integratiebranche heb gewerkt. Ik wilde mensen blijven begeleiden, ondersteund met goede coachtools en kennis over hoe ik mensen in beweging kan krijgen in de richting die goed voelt voor hen – zonder belemmeringen en overtuigingen die hun leven beperken. Door de jaren heen werd stress een steeds groter thema in de coachsessies en heb ik mijn kennis aangevuld met een opleiding tot Stresscounselor in 2014. En de meest recente training die ik heb gevolgd was op het gebied van positieve psychologie, omdat steeds meer mensen op zoek gaan naar de betekenis van het leven. En hoe je je goed in je vel kunt voelen met alle prikkels, onrust en druk(te) om je heen.

In mijn ogen draait alles in het leven om balans: tussen spanning en ontspanning, tussen beweging en rust, tussen geven en nemen, en ga zo maar door. Het zoeken naar evenwicht tussen de verschillende levensgebieden is een grote drijfveer voor mij om als coach te werken. Balans lijkt misschien een groot woord, maar het is vooral belangrijk welke invulling jíj eraan geeft. En dat wil ik als coach graag meegeven: maak bewuste keuzes en creëer de balans in je werk en leven die goed voelt en bij jou past.

Een grote inspiratiebron is voor mij de natuur. Ik heb de kracht van wandelen ontdekt en de impact daarvan op je lichaam en geest. Als ik alleen wandel, dan heb ik vooral oog en oor voor de vogels. Daar word ik iedere keer weer vrolijk van. Het strand en het Waddengebied zijn favoriet, omdat daar zo veel te horen, zien en ruiken is!

Ook mijn coachees neem ik vaak mee naar buiten voor een wandeling: gedachten worden helder en het lichaam ontspant. De linkerhersenhelft (ratio, feiten) én de rechterhersenhelft (gevoel, creativiteit) worden aangesproken tijdens een wandeling. Je gaat uit je hoofd en stopt met piekeren, waardoor je makkelijker keuzes kunt maken die passen bij de situatie waarin je op dat moment zit. Je hoofd en hart komen in balans.

Door alle levensfases die ik tot nu toe heb doorlopen, ben ik me bewust geworden van het feit dat alles altijd in beweging is. Hoe oud of jong ik ook was. Met of zonder gezin. Of welk werk ik op dat moment ook deed. Net op het moment dat ik dacht balans te hebben gevonden, veranderde er weer iets en was er aanpassing nodig. En deze bewustwording wil ik als coach graag doorgeven: het regelmatig onderzoeken van je waarden, overtuigingen en energiebronnen helpt om mee te bewegen en met verandering om te kunnen gaan. Om te zien en ervaren welke ruimte er is ontstaan in bijvoorbeeld je carrière, privéleven of gezin. Om te voelen en kiezen welke balans er dan past. Je gaat zelf aan het stuur staan in plaats van je te laten sturen door wat er om je heen gebeurt. Door grote of kleine veranderingen aan te brengen, anders tegen dingen aan te kijken of iets te gaan doen wat je altijd al wilde doen.

Naast het coachen heb ik nog een andere passie: schrijven. In de vorm van blogs, artikelen en columns. Wie schrijft, die blijft wordt er weleens gezegd. En ik geloof dat ook: op het moment dat ik mijn gedachten, gevoelens, ervaringen en kennis op papier zet dan beklijft het. Het wordt onderdeel van mijzelf, het is concreet en verankert. Dit geef ik ook door in mijn werk als coach: bij elk traject geef ik een inspiratieschrift cadeau waarin alles wordt opgeschreven, inclusief de opdrachten die tijdens het traject voorbijkomen. Het wordt een persoonlijk document waarop altijd teruggegrepen kan worden in tijden van vastlopen, stress of onbalans.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Yura weten? Bekijk het profiel van coach Yura. Coach Yura coacht op de locaties Barneveld, Culemborg, Driebergen, Ede, Houten, Rhenen, Soest, Tiel, Veenendaal en Wageningen.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden