5 coachingsstijlen - GORTcoaching - Vind uw coach!

5 coachingsstijlen

Op zondagmiddag kijk ik wel eens een naar een hockeywedstrijd van een vriend van mij. Leuk, langs de kant 70 minuten lang kijken naar 11 fanatieke mannen die hun uiterste best doen een klein balletje langs een goed beschermde keeper te krijgen. Of naja 11, 12 eigenlijk. Want langs de kant staat de meest fanatieke man van allemaal. Druk gebarend, hard schreeuwend en vaak zelfs een combinatie van de twee.

Het deed me denken, hoe zou ik reageren op een coach die mij op deze manier benadert? Ga ik hier beter van presteren? Inspiratie voor wat onderzoek was in ieder geval meteen opgedaan. Want welke coachingsstijlen bestaan er eigenlijk allemaal? Hoe komen die coachingsstijlen tot uiting en beter nog, welke werk het beste?
Onderzoek leert dat er in de coachingswereld maar liefst 5 verschillende stijlen bestaan!

Heel veel mensen krijgen op een punt in hun leven wel te maken met een coach en dus zijn deze stijlen niet alleen in de sportwereld terug te vinden.

  1. Allereerst kan een coach een transformationele stijl hanteren. De coach laat jou naar jezelf kijken en becommentarieert je gedrag. Hij fungeert als spiegel en gaat middels reflectie en het stellen van dieptevragen op zoek naar de oorsprong van het gedrag. Een transformationele coach is te herkennen aan de kritische vragen die gesteld worden.
  2. Ten tweede kan een coach oplossingsgericht te werk gaan. Problemen worden aan de oppervlakte besproken, maar gericht zoeken naar de oorzaak ervan is er nog niet bij. De coach helpt je op zoek te gaan naar wat nou precies de gewenste situatie voor jou is en welk gedrag daar bij past. Aan de hand van concrete ideeën zet je telkens een stapje vooruit.
  3. Vervolgens komen we aan bij de provocatieve coach. Een die wellicht tot de verbeelding spreekt. De provocatieve coach zal alles uit de kast halen je te overtuigen van eigen kunnen: “Ik kan het wel!”
  4. Coachingsstijl nummer 4 is die van mentor. Je eerste idee daarbij is wellicht die van een wat oudere, krom lopende man. Te pas en te onpas wordt er advies gegeven en verteld over ervaringen van vroeger. En inderdaad, de mentor put voornamelijk uit zijn of haar eigen ervaringen en probeert op die manier tot probleemoplossing te komen.
  5. Tenslotte kijken we naar de resultaat-gerichte coachingsstijl. Je raad het al, resultaat is eigenlijk het enige dat telt. Doelen behalen, problemen oplossen en kansen benutten. Praktische tips worden toegepast en de coach focust zich op actie nemen, analyseren en realiseren.

Voor elke coachingsstijl valt natuurlijk wat te zeggen en het effect ervan is van zoveel factoren afhankelijk. Daarom is het belangrijk dat een coach aanvoelt welke stijl het beste zal passen. Gedijt iemand beter bij een resultaatgerichte stijl? Of zal de rol van mentor meer effect hebben? Ook u kunt, door te bedenken wat u het beste past, de juiste coach kiezenPas dan kan coaching echt effect hebben.

U kunt hier een gratis oriëntatiegesprek aanvragen om met een coach te bepalen welke stijl het beste bij jullie past.