Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Keuzes maken
Belangrijke keuzes maken, iedereen moet het doen. Het brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee die op je kan drukken als een stressfactor. Hierdoor wordt helder nadenken bemoeilijkt. Deze stress ontstaat doordat er allemaal argumenten opkomen die elkaar tegenspreken. Hierdoor word je bang de verkeerde keuze te maken. Als je voor het één kiest verlies je het ander. Tijdens de coaching kun je je keuze helder krijgen door het maken van een stappenplan.

Stappenplan

  • Stilstaan bij de valkuilen waar je in zou kunnen vallen
  • Kijken naar wat een beslissing makkelijk maakt en wat de voortgang belemmert
  • Structuur aanbieden om orde te scheppen in de hoeveelheid aan informatie en argumenten
  • Informatie afwegen en beoordelen
  • Angst om keuzes te maken overwinnen

Door een stappenplan te doorlopen, tijdens de coaching, krijg je een helder beeld welke argumenten voor jou belangrijk zijn, waardoor je tot een weloverwogen keuze kunt komen.

Dit neemt niet meteen de angst weg van het kiezen, hiervoor zul je moeten oefenen. Probeer eerst dit stappenplan toe te passen op keuzes die niet zo van cruciaal belang zijn. Wanneer je merkt dat je kleine keuzes makkelijker kan maken, wordt het tijd om ook belangrijke knopen door te gaan hakken. Blijf vooral zo dicht mogelijk bij jezelf en je waarden en normen. Je zult dan merken dat keuzes maken helemaal niet zo lastig is als dat je dacht.

Wil je direct aan de slag met een coach om te leren hoe je keuzes moet maken of heb je een andere vraag waar je graag hulp bij wilt?

Plan dan nu een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in bij een van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden