Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je regelmatig te maken met conflicten op de werkvloer? Vind je het moeilijk om hiermee om te gaan? Er zijn verschillende manieren waarop je met een conflict om kunt omgaan. De beste manier is in elke situatie en bij elk gewenst resultaat verschillend. Afhankelijk van het belang dat je hebt bij de kwestie en/of de relatie, wordt een bepaalde techniek gebruikt. Door middel van coaching Almere ontdek je welke het beste bij jou passen. Het is mogelijk dat je je bepaalde technieken nog eigen moet maken. De coaches van GORT coaching Almere helpen je hierbij! Uiteindelijk zal het oplossen van conflicten een hoop energie en tijd besparen.

Omgaan met conflicten
Er zijn vijf manieren waarop je met conflicten om kunt gaan, namelijk:

  • Vechten: bij deze techniek staan de eigen belangen en je gelijk halen centraal. Er wordt geen rekening gehouden met de wensen van de ander en op een agressieve manier gehandeld. Deze techniek heeft een negatief effect op de relatie met de ander. Ga dus goed bij jezelf na wat deze relatie voor je betekent en wat voor impact de effecten zullen hebben voordat je deze techniek hanteert.
  • Aanpassen: deze manier wordt gebruikt wanneer je de relatie belangrijker vindt dan de kwestie zelf. Eigen belangen worden in dit geval opzij gezet, waardoor de ander zijn gelijk kan halen. Gebruik deze techniek wanneer je beseft dat je ongelijk hebt of in nieuwe situaties, bijvoorbeeld bij een nieuwe werkgever.
  • Samenwerken: wanneer je zowel de kwestie als de relatie belangrijk vindt, wordt deze techniek aangeraden. Door samen te werken zoek je samen naar een oplossing. Bij deze techniek laten beide partijen hun eigen belangen los en gaan ze op zoek naar een gemeenschappelijk belang.
  • Vermijden: bij vermijden ga je het conflict zo veel mogelijk uit de weg. De kwestie en relatie worden beide niet belangrijk gevonden, wat resulteert in weglopen. Meestal zorgt deze techniek niet voor het oplossen van een conflict, maar wordt het alleen uitgesteld.
  • Onderhandelen: bij deze techniek doen beide partijen concessies om tot een juiste oplossing te komen. In dit geval is zowel de relatie als de kwestie belangrijk. Echter wordt alsnog geprobeerd om zo veel mogelijk de eigen belangen na te streven.

Coaching Almere!
Heb je moeite met het oplossen van conflicten? Wil je meer aandacht aan conflictmanagement besteden binnen jouw organisatie? Coaching Almere biedt de juiste begeleiding hierbij! Plan snel een gratis oriëntatiegesprek in voor jou of je medewerkers!

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden