Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Coaching Amstelveen: op maat gemaakte begeleiding op het gebied van individuele ontwikkeling

Ontstaan en ontwikkeling van coaching

Coaching, een werkveld dat opkwam in de jaren ’60, is internationaal gezien één van de snelst groeiende professies. Coaching kwam op professioneel vlak het eerst op in de sport met het doel om teams beter te laten presteren, en werd in de jaren ’70 voor het eerst in de zakenwereld toegepast. Vandaag de dag wordt coaching geaccepteerd en gerespecteerd als een veel gebruikte bron voor op maat gemaakte persoonlijke ontwikkeling. Wetenschappelijk gezien gaat coaching uit van oneindige veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de wisselwerking tussen uw eigen inzicht en gedrag, met persoonlijke ontwikkeling als uiteindelijk doel.

Waarom zou u kiezen voor coaching?

Uit onderzoek is gebleken dat coaching heel effectief is in het faciliteren van uw leerprocessen, waarbij het gericht focussen op oplossingen energie oplevert en uw problemen kleiner doet lijken. Als u het gevoel heeft dat uw doelen vaak niet snel genoeg behaald worden of inzicht wil krijgen in uw belemmeringen en/of krachten is het een logische stap om te kiezen voor coaching. Coaching heeft twee componenten: het proces en de inhoud. Het proces houdt in dat de coach ervoor zorgt dat u als coachee duidelijke doelen, strategieën en acties opstelt, en dat u in dit proces op het gerichte pad blijft. Op het gebied van inhoud zorgt de coach ervoor dat u de eerder genoemde doelen, strategieën en acties een duidelijke vorm kan geven zodat ze toepasbaar zijn op het eventuele probleem. De coach werkt voor u als het ware als een soort spiegel = om ideeën, doelen en woorden van u als coachee te reflecteren zodat deze voor u duidelijker en helder worden. Coaching Amstelveen gelooft erin dat alle kennis al aanwezig is bij uzelf, het helpt enkel om deze kennis eruit te halen en duidelijk zichtbaar te maken.

Coaching Amstelveen

Coaching Amstelveen richt zich op bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden in werk en privé situaties. Er zijn verschillende vormen van coaching, die allemaal beschikbaar zijn in Amstelveen. Voorbeelden hiervan zijn: loopbaancoaching, stresscoaching, management coaching, outplacement coaching, competentie coaching, etc. Coaching Amstelveen biedt zowel op maat gemaakte individuele coaching als groepscoaching. Bij Coaching Amstelveen zoeken wij samen met u in een vertrouwelijke omgeving de juiste richting voor uw doelen en acties.

Effie van Betten

 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden