Loopbaanoriëntatie voor bibliotheekmedewerkers

Ontwikkeling als bibliotheekmedewerker

Als bibliotheekmedewerker is het soms moeilijk om te ontdekken hoe je jezelf verder kan ontwikkelen binnen je werk. Wil je eens bekijken hoe jij door kunt groeien binnen jouw huidige functie of eventuele andere carrière opties bekijken? Of misschien wil je jezelf persoonlijk ontwikkelen en weten wat jouw unieke talenten zijn?

Subsidie voor bibliotheekmedewerker

Dat is mogelijk! Er is nu door bibliotheekwerk een subsidie beschikbaar gesteld waardoor je voor 500 euro aan loopbaanoriëntatie  kunt volgen. Deze subsidie is beschikbaar voor elke medewerker van een openbare bibliotheek die valt onder de cao openbare bibliotheken. 

Volg een van de volgende links als u een van de volgende vragen heeft:

Voor wie is loopbaanoriëntatie?
Hoe ziet het loopbaanoriëntatietraject er uit?
Welke coaches zijn beschikbaar?
Wat houdt de subsidie precies in?

coaching voor kappers

Voor wie is loopbaanoriëntatie?

Loopbaanoriëntatie is voor iedereen die aan de slag wil met zijn eigen loopbaan.

Loopbaanoriëntatie is zowel voor mensen die het gevoel hebben de controle over hun eigen loopbaan volledig kwijt te zijn als voor mensen die dat zetje in de juiste richting nodig hebben om van een leuke baan naar een top baan te gaan.

Ook wordt er nog wel eens gedacht dat loopbaancoaching alleen voor een bepaalde leeftijdscategorie is. Onze ervaring leert ons wat anders namelijk dat loopbaancoaching zowel voor startende professionals als professionals die al decennia in hun vak zitten.

Met welke vragen kan ik terecht?

U kunt loopbaancoaching inzetten wanneer u belemmeringen ervaart in uw werk, functie of studie. Loopbaancoaching zorgt ervoor dat u weet wat u wilt en hoe u uw doelen gaat behalen.

Met deze (en andere loopbaan-) vragen kunt u terecht bij onze loopbaancoaches:

  • Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn werk?
  • Welke functie of studierichting past bij mij?
  • Hoe (her)vind ik de passie in mijn werk?
  • Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
  • Ik wil eigenlijk iets anders, maar vraag me af wat en hoe?
  • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging maar kan geen keuze maken.
  • Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen in mijn loopbaan/carrière?

Hoe ziet een loopbaantraject er uit?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Samen met uw coach wordt uw traject samengesteld aan de hand van uw vragen en behoeften. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het orientatiegesprek
Het orientatiegesprek dient als kennismaking.
U en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen u wilt behalen en waarom
– wat u uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
– welke aanpak hier het beste bij past
Aan het eind van het gesprek stemt u met de coach af of het klikt. Als dit zo is, kunt u beginnen aan uw coachtraject.

Het coachtraject
Tijdens uw coachtraject werkt u aan uw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.
U en de coach zullen:

  • een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
  • constant reflecteren op uw eigen doel: bent u op de goede weg?
  • na elke sessie gaat u met oefeningen aan de slag. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.

De coaches van GORTcoaching maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie
In het laatste gesprek zullen u en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver bent u en wat wilt u nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunt u een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Loopbaancoaching bij GORTcoaching is:

Jouw unieke talenten

Ontdek wat jouw specifieke talenten zijn

Persoonlijke ontwikkeling

Ervaar bewustwording van jezelf, van je eigen kracht en je kwaliteiten.

Je zelfvertrouwen

Sta sterker in je schoenen

Loopbaanplanning

Waar sta je en waar wil je naartoe?

Onze coaches voor bibliotheekmedewerkers

"Voor bibliotheekmedewerkers is loopbaancoaching helemaal gratis!"

Wat houdt de subsidie voor loopbaanoriëntatie in?

 

De subsidie is bestemd voor individuele bibliotheekmedewerkers met een (vast of tijdelijk) dienstverband bij een openbare bibliotheek die valt onder de cao openbare bibliotheken. Ook medewerkers van  POI’s kunnen gebruiken maken van de subsidie.Jij als bibliotheekmedewerker hebt recht op gratis loopbaancoaching ter waarde van 500 euro.

De vergoedingsmogelijkheid loopt van 1 maart 2017 tot 1 juli 2018 en loopbaancoachtrajecten kunnen ook met terugwerkende kracht in aanmerking komen voor vergoeding. De aanvraag moet dus uiterlijk voor 1 juli 2018 zijn aangevraagd maar de periode waarin de gesprekken plaats mogen vinden lopen door tot 1 september 2018. De coaching moet gedaan worden door een NOLOC gecertificeerde coach, alle coaches op deze pagina hebben de juiste certificering.

Om de subsidie daadwerkelijk te ontvangen zijn 2 handelingen nodig. Allereerst dient u een aanvraag te doen bij bibliotheekwerk.
Bibliotheekwerk beoordeeld dan of u voldoet aan alle voorwaarden en geeft binnen 8 dagen uitsluitsel.

Nadat u een akkoord heeft kunt u de coaching gaan volgen, om het geld te ontvangen dient u de factuur van de coaching op te sturen.
Wij kunnen er voor zorgen dat u de factuur direct na het oriëntatie gesprek ontvangt zodat u deze zo snel mogelijk op kunt sturen en de vergoeding ontvangt.

Wat biedt GORTcoaching?

 

Gratis oriëntatie gesprek

Vooraf aan de coaching bieden wij een gratis oriëntatiegesprek om met de coach te bespreken waar u precies coaching voor wilt hebben. Daarnaast kunt u in dit gesprek ook beslissen of er een klik is met de coach, mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan kunt u een tweede gratis oriëntatie gesprek inplannen met een andere coach.

3 uur coaching van een gecertificeerde coach

GORTcoaching heeft verder speciaal voor u een product samengesteld waarbij voor de subsidie van 500 euro 3 uur coaching gevolgd kan worden. In deze 3 uur coaching krijgt u onder andere meer inzichten, meer zelfvertrouwen en leert u om te gaan met stress.

Daarnaast kunt u als u daar behoefte aan heeft ook meer coaching afnemen dan de geboden 3 uur. Deze uren worden dan aangeboden voor 99 euro inc. btw in plaats van 145 euro ex btw.

"Altijd een gratis oriëntatiegesprek"

Onze kwaliteitsmanagers

Onze kwaliteitsmanagers

Joline Wortelboer
Kwaliteitsmanager Coaches

Uw coach is de enige die op de hoogte is van wat u inhoudelijk met elkaar heeft besproken. Als kwaliteitsmanagers van GORTcoaching bewaken wij op de achtergrond de kwaliteit en afhandeling van uw coachtraject. Samen met de coaches zorgen wij er voor dat alles zo goed mogelijk verloopt, waarbij u als klant centraal staat. Verloopt iets niet zoals u het had verwacht, of zijn er zaken onduidelijk, dan kunt u via onderstaand nummer direct contact met ons opnemen! Wij helpen u graag.

Joline & Sander

Let us take care of you, we care!

Sander van der Horst
Kwaliteitsmanager Business

Uw coach is de enige die op de hoogte is van wat u inhoudelijk met elkaar heeft besproken. Als kwaliteitsmanagers van GORTcoaching bewaken wij op de achtergrond de kwaliteit en afhandeling van uw coachtraject. Samen met de coaches zorgen wij er voor dat alles zo goed mogelijk verloopt, waarbij u als klant centraal staat. Verloopt iets niet zoals u het had verwacht, of zijn er zaken onduidelijk, dan kunt u via onderstaand nummer direct contact met ons opnemen! Wij helpen u graag.

Joline & Sander

Let us take care of you, we care!

Joline Wortelboer
Kwaliteitsmanager Coaches

Sander van der Horst
Kwaliteitsmanager Business