BESTE COACHOPLEIDING VAN NEDERLAND

Deel 2 – Gecertificeerd Coach

Negendaagse coachopleiding waarin u als coach certificeert

GORTcoaching biedt vanaf medio 2020 de 9-daagse vervolgopleiding van Fundament.

Vanuit een inspirerende trainingslocatie:

Vanuit de inspirerende trainingsruimte in Amsterdam-Oost ga je met een kleine groep van maximaal 20 deelnemers en 2 trainers aan de slag om jouw coach skills verder te ontwikkelen tot certificeringsniveau. Door de omvang van de groep, is er veel ruimte voor individuele aandacht. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die na het eerste deel van de coachopleiding (Fundament) verder opgeleid wil worden tot gecertificeerd coach.

Binnen deze opleiding leer je:

 • Een coachtraject opstellen, uitvoeren en afronden.
 • Verschillende coachmethodieken, waaronder transactionele analyse, RET en voice dialogue.
 • Passende coachmethodieken toe te passen in de praktijk.
 • Nieuwe inzichten uit de positieve psychologie en neuroscience.
 • Een eigen visie als coach te ontwikkelen.
 • Omgaan met projectie, overdracht en tegenoverdracht

Na het succesvol afronden van de opleiding Gecertificeerd Coach ontvang je van GORTcoaching een internationaal erkend certificaat. Je kunt na deze opleiding als zelfstandig coach aan de slag (eventueel in uw eigen praktijk).

 

 

Lees hier meer over de coachopleiding:  

 

Maak je geen zorgen, de inschrijving is geheel vrijblijvend

Wil je ons bedrijf beter leren kennen? Maak kennis met GORTcoaching tijdens de GORTcoaching Experience!

Data van de coachopleiding

Module 1: Dinsdag 26 en woensdag 27 mei 2020
Module 2: Dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2020
Module 3: Dinsdag 26 en woensdag 27 augustus 2020
Module 4: Dinsdag 29 en woensdag 28 september 2020

Examendag: Dinsdag 3 november 2020

Schrijf je hier in voor een plekje op de wachtlijst:

Wij zijn momenteel hard aan het werk om de vernieuwde coachopleiding deel 2 te ontwikkelen! Wij verwachten dit vanaf medio 2020 voor elkaar te hebben. Het is mogelijk om je alvast in te schrijven op de wachtlijst. We laten jou dan als eerste de nieuwe opleidingsdata weten en geven je dan voorrang bij het boeken. Je kan je gerust inschrijven voor de wachtlijst zonder enige verplichting. 

Hoe ziet het programma eruit?

Deze opleiding bestaat uit vier modules van 2 dagen en een afrondende examendag in een doorlooptijd van 6 maanden, waarin je een cliënt (coachee) leert begeleiden vanaf intake tot afscheid nemen. De totale belasting, inclusief huiswerk en examen is ca. 150 uur.

Na elke module maak je een opdracht, dat meetelt voor je totale examen. Na de vierde module sluit je de opleiding af met een mondeling examen van 20 minuten. We werken met het boek Coachen als Professie van Ien van der Pol, dat je zelf aanschaft. Daarnaast krijg je een reader met aanvullende literatuur.

Module 1
In module 1 maak je kennis met de andere deelnemers. Na afloop heb je inzicht in wat coaching is en ken je de voordelen van een gerichte intake, het belang van contracteren in coaching en de rol van Luisteren, Samenvatten en Doorvragen (LSD) als basis gesprekstechniek.

Je zet ook de eerste stappen naar zelfinzicht in hoe jij doet als coach en wat coaching voor jou als vak betekent.

Module 2-3
In de modules 2 en 3 leer je werken met verschillende methodieken, die je ook meteen in de praktijk kan brengen met je (oefen)coachees. Je gaat o.a. aan de slag met transactionele analyse, RET en voice dialogue. Ook worden de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie en neuroscience behandelt. Daarbij is er ook aandacht voor oude scripts bij zowel jezelf als je coachee en wat dat betekent voor je coachrelatie. Je leert omgaan met projectie, overdracht en tegenoverdracht.

Module 4
In de vierde module ga je veel oefenen als coach ter voorbereiding op je afrondende examen. Je krijgt daarbij feedback van de andere deelnemers en de trainer.

Ook formuleer je je visie als coach, leer je een coachtraject af te sluiten en te evalueren en omschrijf je de noodzaak van de Internationaal Ethische Code.

Examen
Na elke module maak je opdrachten waarin reflecteert op het werken met een coachee en jezelf als coach. Je krijgt hierop gerichte feedback van een zeer ervaren examinator/coach.

De opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen waarin je een coachee begeleidt, van 20 minuten. Als je zowel het mondelinge examen als de reflectieopdrachten met voldoende hebt afgesloten, krijg je een diploma. Herexamens zijn mogelijk tegen meerprijs.

Doelgroep en toelatingseisen

Deze coachopleiding is bestemd voor degene die:

 • Werken als interne coach/mentor, of voor wie coachen een belangrijk onderdeel van hun functie is, dan wel bezig zijn zich te vestigen als zelfstandige (externe) coach
 • Met een beperkt aantal soorten cliënten of contexten (willen gaan) werken, vooral op het terrein van hun eigen expertise en gericht op het verhogen van prestaties, het opbouwen van vertrouwen en het (verder) ontwikkelen van capaciteiten
 • Willen gaan werken met een eigen samenhangend model, dat gebaseerd is op een of meerdere erkende modellen
 • Kunnen reflecteren op de eigen werkwijze (al dan niet ondersteunt met supervisie) om zo tot in detail zicht te krijgen op opvallende elementen in hun interactie met cliënten met als doel mogelijke gedragsmatige veranderingen in hun werkwijze te kunnen onderken.

Toelatingseisen:
Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die opleiding Het Fundament bij ons heeft afgerond of geslaagd is voor een vergelijkbare opleiding op Foundationniveau. Bij ontbreken van diploma’s krijg je een intake bij één van onze trainers/coaches.

Keurmerk

Momenteel wordt deze opleiding aangeboden voor het keurmerk Practitioner bij de EMCC/NOBCO. Deelnemers krijgen na toekenning van die keurmerk de mogelijkheid om een individuele certificering op Practitionerniveau aan te vragen bij de EMCC-NOBCO via een verkorte route.

Leerdoelen

Na afronding van deze opleiding:

 • Heb je inzicht in hoe je eigen psychologische processen het werk met de coachee verstoren en je kunt hier passend op inspelen
 • Werk je continue aan en reflecteer je op je eigen ontwikkeling als coach
 • Ben je in staat om heldere afspraken te maken middels een formeel coachcontract
 • Kan je je een eigen professionele stijl als coach beschrijven en inzetten
 • Ben je in staat om in een coachrelatie een stevige vertrouwensbasis op te bouwen en werk je effectief met de emotionele toestand van je coachee
 • Ben je in staat om je client van constructieve feedback te voorzien en middels verschillende vraagtechnieken deze feedback vorm te geven
 • Ben je in staat om samen met je coachee concrete doelen te stellen en te bepalen welke stappen het beste aansluiten bij deze doelen en zijn/haar persoonlijke voorkeuren
 • Ben je in staat om verschillende coaching methodieken en technieken op de juiste manier toe te passen
 • Ben je in staat een goede afweging te maken welke methodiek je op welk moment kunt inzetten, passend bij de context van het proces
 • Ben je in staat om de effectiviteit van je eigen werkwijze en de resultaten van de coachtrajecten formeel te evalueren met je coachees en eventueel belanghebbenden.
 • Oefencoachees

  Tijdens de opleiding werk je stapsgewijs aan een coachtraject met een of meerdere oefencoachees. Deze coachees zijn geen familie, vriend, kennis of naaste collega van je. Dit om de coachrelatie zuiver te houden. We raden altijd aan om aan deze personen te vragen of ze iemand kennen die oefencoachee wil zijn. Onze ervaring is dat dat altijd vrijwilligers oplevert.

  Voor het mondeling examen brengt elke deelnemer een vrijwilliger aan, waarmee een andere deelnemer zijn/haar mondeling examen van 20 minuten doet.

  Marloes van Hamburg

  Ik ben het aanspreekpunt voor iedereen met vragen over de coachopleiding!

  Ik ben het aanspreekpunt voor iedereen met vragen over de coachopleiding! Ik kan je helpen met inhoudelijke en praktische vragen over fundament, gecertificeerd coach en het vervolg.

  Bel of mail mij, ik help je graag!

  coachopleiding@gortcoaching.nl / ☏ 088 170 1530

  Helder overzicht van certificeringen:

   >  Gecertificeerd coach