Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tegenwoordig is het voor sommige mensen wat minder vanzelfsprekend dat ze een baan hebben waarbij ze ook daadwerkelijk plezier hebben in hun werk. Door de crisis is er veel minder keus in banen waardoor je soms genoegen moet nemen met een baan die minder leuk is dan je gehoopt had. Ondanks dat je huidige baan misschien niet je droombaan is, is het wel belangrijk dat je probeert hier plezier uit te halen. Wanneer je met plezier werkt ben je namelijk productiever, gelukkiger, positiever en lever je betere prestaties. Met plezier werken loont dus. Daarom geeft Loopbaanadvies Weert jou alvast een aantal tips om meer plezier in je werk te vinden!

Weet waarom je werkt
Veel mensen werken om geld te verdienen om zichzelf en anderen te onderhouden, maar motiveert je dat ook? Krijg je daar plezier van in je werk? Waarschijnlijk niet. Probeer dan eens te kijken naar waar je het echt voor doet: je droomvakantie, de studie van je kinderen, een nieuw huis etc. Door stil te staan bij wat je allemaal kunt doen dankzij je baan zal de mate van plezier wat je in je werk hebt toenemen. Samen met een coach van Loopbaanadvies Weert kan jij achterhalen waarvoor je werkt en wat je met je werk wilt bereiken.

Maak contact met je collega’s
Ook hebt hebben van goed contact met je collega’s verhoogd je werkplezier. Bijkomend effect is ook nog dat het positief bijdraagt aan de werksfeer en het roddelen onderling zal verminderen. Probeer oprecht interesse te tonen in je collega’s, vraag naar hobby’s en hoe hun weekend was. Ook werkt het goed om een collega af en toe een compliment te geven, mits het gemeend is natuurlijk! Je zult zien dat zij jou ook op deze positieve manier terug zullen benaderen.

Relax regelmatig thuis en op je werk
Op je werk is er natuurlijk niet altijd ruimte om uitgebreid te relaxen, maar toch zijn er momenten waarop je even je rust kunt pakken. Haal even een kop koffie, maak een praatje met een collega of loop buiten een rondje. Wanneer je klaar bent met werken is het handig om een to-do lijstje te maken voor de volgende werkdag en de deur letterlijk en figuurlijk achter je dicht te trekken. Zo kun je makkelijker je werkdag afsluiten en blijf je niet piekeren over wat je morgen allemaal nog moet doen. Focus je aandacht als je thuis bent dan ook vooral op andere dingen: sporten, met je kinderen spelen, televisie kijken etc. Zo voorkom je werkstress en behoud je gemakkelijker plezier in je werk.

Wil jij ook meer plezier in je werk vinden? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met Loopbaanadvies Weert.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Loopbaanadvies Weert: vind plezier in je werk!