Mindfulness

Mindfulness is voor een ieder die meer balans in het leven zoekt, minder stress wil ervaren of juist meer van het moment wil genieten. De masterclass kan worden ingezet op individueel niveau, maar ook binnen bedrijven wordt mindfulness toegepast. Binnen bedrijven wordt mindfulness immers steeds populairder vanwege de resultaten. De masterclass is geschikt voor iedereen die graag gedachtepatronen wil doorbreken. Het kan namelijk zo zijn dat de huidige situatie of gebeurtenissen positieve en rustige gedachten in de weg staan. Wanneer u graag gelukkiger in het leven wil staan, leert de masterclass mindfulness u om meer in het moment te leven. Wanneer u opmerkt dat u, uzelf minder goed kunt concentreren kan mindfulness u leren om uw concentratie te verhogen.

U kunt mindfulness inzetten voor:

Verhogen van uw bewustzijn

Wees alert en bewust van uw omgeving in het hier en nu.

Stressreductie

Stresssignalen in een vroeg stadium herkennen om burn-out of ziekteverzuim te voorkomen.

Concentratie

Door bewuste aandacht op het moment te richten zal u beter in staat zijn om op de werkzaamheden te concentreren.

Genieten van het leven

Een andere kijk op de situatie en een creatieve manier van oplossen zal u meer van het moment laten genieten.

Informatie over mindfulness

Voor wie?

We hebben dagelijks te maken met stressvolle situaties, zoals deadlines op het werk en het balanceren van het huishouden. Soms kunnen deze of soortgelijke situaties ervoor zorgen dat u wat minder goed in uw vel komt te zitten. Individuen, teams en organisaties zijn succesvoller wanneer er aandacht is voor de persoon die zij werkelijk zijn. De masterclass stelt u in staat om uzelf te leren kennen, uw aandacht op het moment zelf te richten en stressgevoelens te reduceren. Zowel privé als op het werk biedt mindfulness u vele voordelen. Binnen bedrijven kunt u mindfulness inzetten wanneer u:

 • Het percentage ziekteverzuim wil verlagen
 • Uw werknemers wil leren om zich beter te kunnen concentreren
 • Effectief en efficiënt werken belangrijk vindt
 • Meer plezier op de werkvloer wil zien
 • De mate van stress wil verlagen
Inhoud

De training mindfulness wordt afgestemd op de wensen van het bedrijf of de groep deelnemers. Zo kunt u kiezen welke manier het beste bij u past of welke manier het meest geschikt is. De mindfulness coaches gaan samen met u aan de slag door mindfulness oefeningen te integreren tijdens de training. De masterclass bevat de volgende aandachtsgebieden:

 • Ademhaling: Tijdens dit onderdeel leert u de stress te verminderen. Door ademhalingsoefeningen leert u om te ontspannen en kunt u deze integreren tijdens stressvolle situaties op het werk en in het dagelijkse leven. Voordelen van de ademhalingsoefening zijn dat u leert concentreren of dat het juist opwekkend werkt.
 • Communicatie: Tijdens het onderdeel communicatie leert u om meer keuzevrijheid te hebben en om bewuster te reageren. Wanneer er bewuste communicatie is kunt u meer halen uit het contact dat u met anderen heeft. Voordelen van de communicatieoefening zijn dat u alle ins & outs leert kennen wat communicatie betreft, maar ook het oordeelvrije communiceren. Dit komt tot stand wanneer u uzelf in de ander leert te verplaatsen en tevens dicht bij uzelf te blijven.
 • Emoties: Het onderdeel emoties laat u op onderzoek uitgaan naar uw emoties. U leert uw emoties herkennen en te ervaren. Ook leert u hierbij wat de valkuilen zijn tijdens het onderzoeken, zoals afdwalen. Hierna leert u hoe u uw emoties kunt uiten. De energie komt in beweging, waardoor een innerlijke transformatie plaats kan vinden. Als laatste leert u om los te laten. Op het moment dat u bewust bent dat u emoties ervaart in plaats van dat u bent wat u voelt kunt u zich hier los van maken.
 • Meditatie: U leert door middel van meditatie balans aan te brengen in je emoties, maar ook hoe u kunt omgaan met ongemakken zowel psychisch als fysiek. Het voordeel hiervan is dat u lichaam en geest kalmeert.
 • Ontspanning: U wordt geïnformeerd over de ontspanningsoefeningen die u in het dagelijkse leven kunt toepassen en gaat hier ook mee oefenen. Dit zorgt ervoor dat u tot rust komt en minder stress ervaart.
 • Yoga: Bij mindfulness yoga gaat het om verfijnde bewegingsoefeningen. Door met aandacht de lichaamsoefeningen uit te voeren hierdoor creëert u ruimte en rust in het lichaam.
Resultaat

Mindfulness wordt steeds populairder vanwege de positieve effecten van de training. Niet alleen voor individuen, maar ook op de werkvloer brengt het ontzettend veel positieve effecten met zich mee. De voordelen van een individueel traject en die van de werknemers worden hieronder weergegeven. Na een masterclass mindfulness zijn de positieve effecten op individueel niveau:

 • u bent in staat om bewust te zijn van uzelf in het hier en nu.
 • u bent in staat om uw emoties los van uw gedachten te zien.
 • u bent in staat om uw eigen patronen te herkennen.
 • u bent in staat om uw aandacht bij uw werkzaamheden of bezigheden te houden.
 • u bent in staat om de oefeningen zelfstandig in uw werk en privé toe te passen.
 • u bent in staat om balans in uw leven aan te brengen.
 • u bent in staat om stress factoren te herkennen.
 • u bent in staat om in te spelen op stress factoren.
 • u bent in staat om meer te genieten.

Op de werkvloer, zijn de positieve effecten als volgt:

 • De werknemers krijgen meer energie, doordat zij beter slapen en meer rust ervaren.
 • De werknemers ervaren minder stress, waardoor er van depressie of burn-out minder sprake is.
 • De werknemers zijn meer in balans, doordat zij zich beter kunnen concentreren en hun grenzen bewaken.
 • De werknemers zijn beter in staat om samen te werken, omdat zij effectiever communiceren.
 • De werknemers ervaren meer zelfvertrouwen en kunnen zich hierdoor krachtiger opstellen.

Wist u dat mindfulness het percentage ziekteverzuim verlaagt?

Wist u dat mindfulness u in staat stelt om te genieten van het hier en nu?

Wist u dat mindfulness zorgt voor fijnere sfeer op de werkvloer?

Expertisegebieden

De coaches kennen elk hun eigen expertisegebied. Kijk hieronder voor meer informatie om uw coach en masterclass te kiezen.

coach Annette

De kunst van Mindfulness
Om goed te functioneren is het noodzakelijk om helder van geest te zijn; creativiteit en oplossend vermogen aan de dag te leggen. De kunst van Mindfulness  is een uniek concept waarin u wordt uitgenodigd om uzelf te richten op het huidige moment. Met simpel toepasbare technieken richt u uzelf op het hier en nu in plaats van het verleden of op de toekomst. U gebruikt al uw ervaring, creativiteit en helderheid om het huidige moment te verdiepen en uw (eigen) antwoorden te vinden. Zo komt u weer op adem en hervind u uzelf. U bent weer geïnspireerd en in staat om de juiste keuzes te maken.
Samen gaan wij aan de slag met oefeningen die u in staat stellen om mindfulness te integreren in uw dagelijkse routine. Ik leer u om zelfstandig een bodyscan uit te voeren, zodat u uw lichaam en geest kunt ontspannen. Dit is een handige tool die u kunt inzetten wanneer u te maken krijgt met stressvolle situaties. Ook leert u na deze masterclass op een creatieve en vernieuwende manier problemen op te lossen. Aan het einde van deze masterclass heeft u uzelf beter leren kennen, heeft u nieuwe inzichten gekregen, bent u in staat om op een creatieve manier te denken en heeft u nieuwe vormen van aandacht ontdekt.

Less Stress Intensive
U werkt in een stressvolle omgeving en bent leidinggevende of professional. U werkt hard, houdt van een uitdaging en bent goed in uw vak. U ziet aan collega’s dat een lange, periode van spanning kan leiden tot ziekteverzuim en zelfs tot arbeidsongeschiktheid. En waar ligt bij u de grens?
Stress is zeer persoonlijk. Daarom heb ik een masterclass ontwikkeld, zodat u in korte tijd op de hoogte bent van ontwikkelingen op het gebied van stressreductie, die u kunt inzetten. U krijgt adviezen over voeding, lichaamsbewegingen en ontspanningstechnieken, zodat u de negatieve effecten van stress kunt vermijden. Dit betekent dat we nauwkeurig naar uw situatie kijken. Wij zorgen dat het precies aansluit op uw behoeften. Aan het einde van de masterclass bent u in staat om stressgerelateerde signalen in een vroeg stadium te herkennen, stressgerelateerde patronen te doorbreken, waardoor u meer energie zal ervaren.

Heleen

Vanuit mijn jarenlange ervaring als trainer en gedragscoach in onder meer het bedrijfsleven kan ik zeggen dat een houding van mindfulness echt hèt fundament vormt waaruit mensen hun leven en werk op een voor hen meer vervullende manier kunnen vormgeven. Leren over mindfulness en de beoefening ervan betekent voor mensen het beleven van het moment, dealen met alles wat zich aandient en bewuster geluk ervaren in een hectische tijd vol uitdagingen.

Wendy

Ik geef al jarenlang met veel plezier en resultaat praktische workshops plus coaching gericht op het verhogen van jouw persoonlijke effectiviteit op de werkvloer, waarbij ik altijd gebruik maak van mindfulness technieken. Ik heb zo vaak mogen ervaren hoeveel houvast en toegevoegde waarde mindfulness geeft. Ik help je de technieken eigen te maken en toe te passen op een manier die bij jou past.

 >  Maatwerk & Masterclasses  >  Mindfulness