Het Acquisitiegesprek in de zakelijke dienstverlening

Omschrijving

[checklist]

  • Bent u als professional óók verantwoordelijk voor een stuk acquisitie?
  • Vindt u dit één van de lastigere onderdelen in uw werk?
  • Ervaart u een drempel bij het benaderen van potentiële nieuwe klanten?
  • Staat u tijdens het acquisitiegesprek heel erg op ‘zenden’? En zou u dat graag anders willen doen?

[/checklist] Niets is in de zakelijke dienstverlening zo belangrijk als het persoonlijk contact. In de acquisitie is de persoonlijke ontmoeting vaak van doorslaggevend belang. Dat begint al bij de informatie die tijdens het acquisitiegesprek ingewonnen kan worden. Over belangen, beslissers en beïnvloeders en koopmotieven. U kunt op dat moment commitment aan u en uw dienstverlening creëren.

Voor wie?

Deze Small Group Training is bedoeld voor professionals die naast hun inhoudelijk werkzaamheden ook verantwoordelijk zijn voor opdrachtverwerving en klantenbeheer.

Inhoud

Tijdens deze tweedaagse workshop maakt u zich de verschillende gespreksfasen eigen, leert u te sturen op zenden en ontvangen, contact maken en houden, koopmotieven ontdekken en het zogenaamde Sellogram voor uw diensten te maken. Uiteraard komen ook zaken als afsluittechnieken en met wie zat ik aan tafel aan de orde.

Werkwijze

Allereerst vult u een intakelijst in. Aan de hand van de intakelijsten zorgt GORT er voor dat de inhoud van het programma zodanig afgestemd wordt dat dit optimaal bij de behoefte en wensen van de deelnemers aansluit. Tijdens de training werken we met uw eigen cases, simulaties, rollenspellen en bespreken we de theorie. U wordt in de gelegenheid gesteld deze van te voren te bestuderen. Door de kleine groepsgrootte kunnen we steeds veel aandacht uw persoonlijke leerwensen besteden.

Investering

Uw investering voor deze intensieve tweedaagse training bedraagt inclusief verblijf, lunch, koffie, thee en naslagwerk. Cliënten van GORTCoaching ontvangen een korting van 10% bij de open inschrijving.

Resultaat

Het resultaat van deze Small Group Training zal zijn dat u tijdens het acquisitiegesprek gestructureerde en doelgerichter kunt werken, wat het behalen van een resultaat zeker ten goede zal komen.

In kleine groepen van maximaal 5 deelnemers worden intensieve trainingssessies georganiseerd die dicht bij de deelnemers blijven. Indien alle deelnemers uit dezelfde organisatie komen, kunnen er eventueel ook groepen van 6 deelnemers gevormd worden.

Uw groepscoach

DrikusDit is Drikus: Resultaatgericht, Ondersteunend, Confronterend, Therapeut Doelgroep: Hoger Opgeleiden, Leidinggevenden Specialisaties: Politieke gevoeligheden, Leiderschap, Talentontwikkeling Email: drikus@gortcoaching.nl

“Door mijn jarenlange ervaring als psycholoog NIP heb ik gemerkt dat het belangrijk is om de balans te vinden tussen de zorg voor onszelf en de zorg voor de ander. Zit je vast in een complexe situatie? Ik help je de volgende stap te zetten.” [toggle title=”» Informatie over coach Drikus”]

Je kunt bij mij terecht voor “Het ontwikkelen van je ’soft skills’. Vaak is dit naar aanleiding een functioneringsgesprek of de uitkomst van een assessment. Zo’n assessment kan plaatsvinden in de aanloop naar een baan, tijdens een reorganisatie of in het kader van een promotie. En de uitkomst is dan dat er competenties ontwikkeld moeten worden. Deze competenties liggen op het gebied van sociale vaardigheden, commerciële vaardigheden of leiderschapskwaliteiten.

Als het om sociale vaardigheden gaat hoor ik vaak vragen als ‘Hoe blijf ik bij mijn standpunt?’, ‘Hoe geef ik mijn grenzen aan?’ of ‘Hoe kan ik aan mijn doelen vasthouden?’. Maar ook bij zaken die te maken hebben met je interactie met anderen kan ik je helpen. Je kunt daarbij denken aan vragen zoals ‘Hoe kom ik over op anderen?’, ‘Wat kan ik anders doen zodat ik een andere reactie krijg?’ Ik leer je bijvoorbeeld hoe jij je in anderen kunt verplaatsen. Daarbij is het belangrijk om een balans te vinden tussen de zorg voor jezelf en de zorg voor de ander.”

Zo werk ik “Mijn coachgesprekken beginnen met het stellen van toetsbare doelen. Ik wil het liefst meteen aan de slag en leg de nadruk op een positieve formulering van jouw doelen. Ik streef er samen met jou naar om blijvende veranderingen te realiseren. Dat doe ik door heel precies te kijken en te luisteren naar welke methode bij jou past en wat voor jou werkt. Het kan zijn dat een stapsgewijze benadering beter voor jou werkt, of juist een radicale verandering. Sommige mensen vinden het prettig om vanuit een inzicht te experimenteren en te oefenen met nieuw gedrag terwijl anderen het juist op prijs stellen om eerst iets nieuws te proberen en er daarna op te reflecteren. Het gaat er om dat het voor jou werkt, dat het jou verder brengt. Jouw ervaringen vanuit je praktijk zijn daarbij leidend.

Ik kies mijn methoden uit een breed scala: Oplossingsgerichte gespreksvoering, Cognitieve Gedragstherapie, LIFe Orientations, Motiverende gespreksvoering, Transactionele Analyse, ontspanningsoefeningen en NLP. Ik kies altijd de vorm die bij jou past, die jou naar je doel brengt. Het resultaat telt.”

Anderen over Drikus “Een aantal woorden die mij en mijn werkwijze volgens collega’s en cliënten typeren zijn: resultaatgericht, ervaren, betrokken, flexibel en gedreven.”

Mijn opleidingen & certificeringen

[bulletlist]

  • Registerpsycholoog NIP/A&O
  • Certified Health Practitioner
  • Master Practitioner NLP
  • LIFO licentiehouder
  • Gecertificeerd GOLDEN Personality Type Profiler

[/bulletlist]

“Ik heb nog veel andere trainingen, workshops en nascholingen gevolgd. Daarnaast heb ik leidinggevende, commerciële en uitvoerende functies in de zakelijke dienstverlening gehad.”

[/toggle]

 

Coach Puck

Dit is Puck: Uitnodigend, Empathisch, Bekrachtigend, Ervaringsgericht Doelgroep: Starters, Jonge talenten, Startende leidinggevenden Specialisaties: Zelfwaardering, Stress, Work-life balance, Loopbaancoaching Email: puck@gortcoaching.nl

”Ik ben als arbeids- en organisatiepsycholoog gespecialiseerd in het helpen bij vragen over werk, oriënteren op de toekomst of streven naar een betere work-life balance. Samen gaan we je balans herstellen en de volgende stap zetten.”

[toggle title=”» Informatie over coach Puck”] Je kan bij mij terecht met vragen over “Hoe ervaar ik meer rust in mijn leven? Wat voor werk past nu echt bij mij? Hoe luister ik weer meer naar mijn gevoel? Op welke manier krijg ik meer balans in de aandacht voor mezelf en de andere rollen die ik vervul? Hoe krijg ik meer vertrouwen in mijn eigen functioneren op het werk?”

Zo werk ik Ik coach je om weer meer te luisteren naar je eigen behoeften en dit ook te uiten. Bijvoorbeeld als je merkt dat het werk wat je doet, niet is wat echt bij je past of waar je jezelf in kwijt kan. Of dat je minder energie hebt en je hoofd regelmatig overloopt. Door middel van vragen en oefeningen ontdek je zelf wat je wilt, ervaar je wie je werkelijk bent en wat allemaal bij jou past. Je kan namelijk meer dan je denkt en het zal je dus uiteindelijk een bevrijdend gevoel geven om uit je comfort zone te stappen en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en te laten zien. Daarbij vind ik het belangrijk dat het op de manier gaat die bij jou past.

Anderen over Puck Aansluitend bij wat de ander nodig heeft, weet de vinger op de zwakke plek te leggen, opgewekt maar straalt tegelijkertijd rust uit, weet de ander zo te begeleiden dat diegene zelf ook echt in beweging komt.

Mijn opleidingen en certificeringen Ik ben arbeids- en organisatiepsycholoog. Vanaf 2007 tot 2011 heb ik als trainer en coach bij een adviesbureau gewerkt en daarna ben ik voor mezelf begonnen. Ik heb daar intern verscheidene cursussen gevolgd op het gebied van training en coaching. Daarna heb ik o.a. de opleiding body and mind language, cursussen op het gebied van improvisatie en bewegingsanalyse en een certificering van de MBTI (gebruik van vragenlijst en profielen op het gebied van persoonlijke voorkeuren) gevolgd. Verder ben ik ook zelf bezig met intervisie en teamcoaching. [/toggle]

Prijs

Uw investering voor deze intensieve tweedaagse training bedraagt 750,- inclusief verblijf, lunch, koffie, thee en naslagwerk.

Cliënten van GORTCoaching ontvangen een korting van 10%.

 

 

 

 

De prijzen voor trainingen zijn vrijgesteld van BTW doordat wij zijn aangesloten bij het CRKBO. Voor individuele coachingsessies wordt 21% BTW berekend.

Data

U kunt hier een overzicht vinden van alle geplande trainingen.

Staat de training van uw keuze nog niet op agenda? Stuur een email naar: drikus@gortcoaching.nl

Gratis oriëntatie gesprek

Vragen over de training? U kunt met de groepscoach van uw keuze altijd eerst vooraf een gratis oriëntatie gesprek plannen zodat u al uw vragen persoonlijk kan bespreken. De coach kan u adviseren over uw keuze. U kunt dit zien als uw persoonlijke informatiebijeenkomst.

Praktische vragen? U kunt tevens een belafspraak maken met onze opleidingsadviseur via: Louise@gortcoaching.nl

Inschrijven

[success]U kunt zich aanmelden voor de training door een email te sturen naar drikus@gortcoaching.nl[/success]