Solliciteren

Wanneer u een sollicitatiegesprek heeft, is het van belang om uzelf zo goed mogelijk te presenteren. De masterclass solliciteren biedt u hiervoor handige tips en tools, zodat u het optimale uit uw sollicitatie kunt halen. Solliciteren is tegenwoordig immers meer dan alleen een CV en een sollicitatiegesprek. Hierbij kunt u denken aan de manier van een CV opstellen, een opvallende motivatiebrief, social media en een goed gesprek. Tegenwoordig is het namelijk van belang om eruit te springen, omdat recruiters uw CV en LinkedIn profiel screenen in plaats van aandachtig te bestuderen. De sollicitatie coach geeft u nieuwe inzichten mee, zodat u zelfstandig opzoek kunt gaan naar een nieuwe baan.

 

 

Wat levert een masterclass solliciteren op?

 

l

Een professioneel CV

Maak uw professionaliteit ook visueel met behulp van een aansprekend CV.

 

Zelfvertrouwen

Verhoog uw zelfvertrouwen door te werken aan uw presentatie en gesprekstechnieken.

 

Social Media

Zet social media bewust in en lever een bijdrage aan uw presentatie.

Het vinden van een baan

Zet uw kwaliteiten en passies in bij vinden van een baan.

Informatie over solliciteren:

Voor wie?

De masterclass solliciteren is bedoelt voor iedereen die op zoek is naar een baan. Het daadwerkelijk vinden van een baan zal in de hedendaagse maatschappij niet zonder slag of stoot gaan. Het kan zijn dat de moed u in de schoenen is gezakt, door verschillende factoren als; afwijzingen, teleurstellingen of het ervaren van obstakels. De masterclass kan voor u een uitkomst zijn wanneer u met meer zelfvertrouwen en positiviteit de sollicitatieprocedure wilt doorlopen. U kunt de masterclass bijvoorbeeld inzetten wanneer u binnen een bedrijf solliciteert naar een andere functie. Een andere functie heeft namelijk andere eisen dan u op dit moment bekleed. Op deze manier maakt u een groei door om het optimale uit uzelf en uw sollicitatieprocedure te halen.

Bedrijven en organisaties kunnen de expertise van onze sollicitatie coaches ook inzetten voor de klanten of voor professionals die werkzaam zijn binnen het bedrijf. Het kan zijn dat uw bedrijf of organisatie re-integratietrajecten begeleidt. De sollicitatie coaches kunnen uw deelnemers op het gebied van solliciteren trainen, maar ook de professionals kunnen de masterclass inzetten om te groeien en te ontwikkelen in hun vakgebied.

Inhoud

De sollicitatie coaches van GORTcoaching kennen naast de sollicitatietraining ook hun eigen expertisegebied. GORTcoaching levert maatwerk. Zo kunt u dan ook gebruik maken van 1 op 1 coaching, small group trainingen of de masterclass. De training zal ervoor zorgen dat u met elk aspect rondom solliciteren te maken krijgt.

De inhoud:

 • ‘Loopbaan in optimum’ biedt de werknemer(s) de mogelijkheid de eigen kwaliteiten, ambitie en drijfveren zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de bestaande en/of toekomstige werkkring. Deze masterclass bestaat uit drie trainingen, waardoor u het optimale uit uzelf kan halen gedurende de sollicitatieprocedure. Tevens zal u hier uw gehele loopbaancarrière profijt van hebben.
  1. Solliciteren vanuit je eigen kracht.
   De workshop heeft tot doel om de ’kracht in jezelf’ vorm te geven. U kunt hierbij denken aan het tot stand komen van de verbinding met uw kwaliteiten, Op deze manier komt u als ‘rots in de branding’ in je (toekomstige) werksituatie te staan. De volgende onderwerpen komen aan de orde
   * U wordt bewust van uzelf, u weet wie u bent en hoe u van daaruit kunt werken
   * U leert een goed en oprecht CV op te stellen, gebaseerd op uw passies,drijfveren en talenten
   * U leert uw kernkwaliteiten goed onder woorden te brengen en daarover een toelichting te geven in de vorm van een motivatie.
   * Het verrichten van een vooronderzoek naar uw gewenste en/of toekomstige werkomgeving
  2. Verdieping Loopbaan in optimum.
   Deze workshop biedt u verdieping op de workshop solliciteren vanuit je eigen kracht. Tijdens de eerste workshop heeft u uw kwaliteiten leren vertalen in een motivatie. Zelf kunt u de keuze maken om deel te nemen aan deze workshop bijvoorbeeld wanneer u vragen heeft of nog onduidelijkheden ervaart. De volgende onderwerpen komen aan bod:
   * Het enneagram
   * Het Passie en Professie –profiel
   * Een start-CV wordt nader toegelicht en uitgewerkt
  3. Solliciteren, dat kan ik.
   Solliciteren is voor velen het overwinnen van onzekerheid. In deze bijeenkomst leert u boven de omstandigheden te staan, uzelf als centraal punt te zien in het gedurende het sollicitatieproces en hoe u deze gebruikt voor persoonlijke groei. Het proces spitst zich toe op een aantal onderwerpen:
   * U leert uw motivatie (her)formuleren voor een nieuwe baan of andere functie.
   * U leert uw kwaliteiten, leer- en kernmomenten benoemen en beschrijven.
   * U leert uw nieuwe werkomgeving in kaart te brengen. De volgende vragen zijn hiervoor van belang: pas ik bij de cultuur; ‘herken’ ik mijn collega’s; hoe verhouden mijn waarden en normen zich ten opzichte van diegene op het andere niveau of omgeving.
 • Het screenen van een vacature.
  Voordat u gaat solliciteren is het van groot belang om te weten waarvoor u solliciteert. Om inzicht te krijgen in de voor u belangrijke aspecten van een vacature gaat u oefenen. Door te oefenen weet u niet alleen wat belangrijk is, maar ook hoe u deze informatie meeneemt in uw sollicitatieprocedure.
 • Het opstellen van een CV.
  De sollicitatie coaches geven u tips en tricks om uw CV op te stellen, zodat u eruit zal springen bij recruiters. U leert niet alleen welke volgorde en manier van schrijven van belang is, maar ook wat een CV visueel aantrekkelijk maakt. 
 • Het schrijven van een motivatiebrief.
  U leert om een brief te schrijven aan de hand van uw kwaliteiten en motivatie. Hiernaast zal de coach u ook leren om uw creativiteit te gebruiken, zodat u de interesse van de recruiter kunt opwekken met een pakkende brief. 
 • Uzelf zo goed mogelijk kunnen presenteren.
  Om uzelf zo goed mogelijk te presenteren is het van belang dat u let op uw kleding, maar ook op uw houding. De sollicitatie coach zal u tips geven wat betreft de kleding en hiernaast zal de coach u leren welke houding u het beste aan kunt nemen tijdens het gesprek. Een eerste indruk kunt u immers maar een keer maken en is dan ook essentieel voor bij het sollicitatieproces.
 • Rollenspel sollicitatiegesprek.
  Samen met uw sollicitatie coach voert u een rollenspel uit. Op deze manier bent u actief bezig met het voeren van een sollicitatiegesprek en kan de coach u ondersteunen op de punten waar u nog beter in kunt worden. Door te oefenen met uw coach zal u ervaren dat het voeren van een gesprek u steeds makkelijker afgaat.
 • Social media inzetten.
  U leert tijdens de masterclass social media inzetten tijdens de sollicitatieprocedure. Denk hierbij aan Twitter en LinkedIn Op deze manier biedt u de recruiter meer dan alleen een CV en motivatiebrief. Wanneer u social media inzet kunnen de recruiters meteen een indruk op doen van uw profiel. Uw LinkedIn profiel krijgt ongeveer 5 seconden screeningstijd. Binnen deze tijd zal de recruiter dan ook een keuze maken of uw profiel meer onderzoek nodig heeft of dat uw profiel niet verder wordt bekeken. 
Resultaat

De masterclass solliciteren zal u nieuwe inzichten meegeven en handige tips en tools om zelfstandig aan de slag te gaan. Na afloop van de masterclass bent u in staat om:

 • Uw kwaliteiten en passie te integreren in de sollicitatieprocedure.
 • Vacatures te bestuderen en de belangrijke punten eruit te halen.
 • Een visueel aantrekkelijk CV op te stellen.
 • Een pakkende motivatiebrief te schrijven.
 • Social media bewust in te zetten, zoals LinkedIn, Twitter en Facebook.
 • Uzelf professioneel en gepast te kleden voor een sollicitatiegesprek.
 • Zelfverzekerd een sollicitatiegesprek te voeren.
 • Goede vragen te stellen tijdens het sollicitatiegesprek.

Erg leuk om het solliciteren op een andere manier te benaderen en uit m’n comfortzone te moeten komen. Leerzaam!

Super workshop met extreem fijne coach. Veel inzichten opgedaan, vooral over de andere aanpak van solliciteren en ‘words of wisdom’

Leuk dus dat de workshop verder kijkt dan naar gespreksonderwerpen, maar ook inzoomt op jezelf

Expertise van de coaches:

Alle coaches van GORTcoaching hebben een eigen expertisegebied. Om meer te weten te komen welke coach en masterclass het beste bij u past kunt u hieronder meer informatie vinden.

Coach Annette

SWOT carrière masterclass
Wanneer u eraan toe bent om een nieuwe koers te varen en een carrière te vinden die echt bij u past, dan is deze masterclass echt iets voor u! Tijdens de masterclass gaan we kijken welke grote dromen u heeft, wat uw waarden zijn en uw eigen succesfactoren om zo tot een nieuwe koersbepaling te komen. U leert uw sterke en zwakke punten kennen door het maken van een SWOT analyse, u leert uw passie en kwaliteiten aan een nood in de maatschappij koppelen en u zal een stappenplan maken om tot concrete actie te komen. Vanuit hier maakt u een nieuw CV, LinkedIn profiel en een netwerk plan.

Aan het einde van de masterclass bent u in staat om met een frisse blik naar de toekomst te kijken en uw natuurlijke voorsprong te gebruiken, ‘uw eigen kracht’.

Coach Dorris
De Masterclass Solliciteren. Tijdens deze workshop leert u uzelf te onderscheiden van andere kandidaten door uzelf duidelijk te profileren en uw meerwaarde voor de organisatie aan te tonen.
We werken in de masterclass met 3 topics:
– een onderscheidend CV en LinkedIn dat uw persoonlijkheid en wijze van aanpak laat zien
– een motivatiebrief die aantoont dat u past bij functie en organisatie
– een krachtig en evenwichtig sollicitatiegesprek waarin u (deels) de regie neemt
De Masterclass gaat ervan uit dat u weet welke functies bij u passen en dat u al beschikt over een CV. We vragen u ook een passende vacature mee te nemen met een bijbehorende motivatiebrief. Ter voorbereiding vragen we u een Elevator Pitch op te stellen. Dit is een korte presentatie van uzelf in 1 minuut waarin u de volgende vragen meeneemt: Wat is uw drive of intentie? Wat kan en wilt u betekenen? Welke bijzondere kwaliteiten heeft u en bij welke functie passen deze? Welke resultaten kan/wilt u voor een organisatie neerzetten.
Tijdens de Masterclass scherpen we door oefening en tips deze Pitch aan en verwerkt u de uitkomsten in de motivatie en CV.
Op basis van een sollicitatieleidraad, in 5 stappen, oefenen we sollicitatiegesprekken waardoor u uzelf beter en met kracht kunt neerzetten.
Coach Sandy

Solliciteren vraagt vandaag een goede voorbereiding. Jezelf durven te presenteren om het onderscheid te kunnen maken. De masterclass ‘Solliciteren vanuit je kracht’ helpt u om op een goede en bruikbare manier vanuit een stevige basis deze voorsprong te realiseren. Om de gewenste baan te krijgen is er tegenwoordig meer nodig dan alleen een CV maken en op gesprek komen.
De masterclass biedt mogelijkheden om vanuit de gevonden persoonlijke kracht, passie en ambitie een authentiek CV en opvallende motivatiebrief op te stellen die leiden tot een uitnodiging voor een gesprek. De training geeft praktische en vooral bruikbare inzichten, alsmede de nodige bouwstenen en tips. De begeleider van deze unieke masterclass beschikt over ruime ervaring over het proces en hedendaagse eisen en wensen binnen Recruitment. Social Media zoals LinkedIn is hierbij een belangrijke invalshoek om uw baan binnen bereik te krijgen.

Wanneer u een sollicitatiegesprek heeft is het van belang om uzelf zo goed mogelijk te presenteren. De masterclass solliciteren zorgt ervoor dat u handige tips en tools krijgt om de sollicitatieprocedure zo goed mogelijk te doorlopen. Solliciteren is tegenwoordig meer dan alleen een CV en een sollicitatiegesprek. Hierbij kunt u denken aan de manier van een CV opstellen, een opvallende motivatiebrief, social media en een goed gesprek. De sollicitatie coach geeft u nieuwe inzichten mee, zodat u zelfstandig opzoek kunt gaan naar een nieuwe baan. Tegenwoordig is het namelijk van belang om eruit te springen, omdat recruiters uw CV en LinkedIn profiel screenen in plaats van aandachtig te bestuderen.

Coach Yolanthe

Masterclass CV opstellen. Voordat het zinvol is om aan een CV workshop te beginnen is het van belang om te weten wie u bent, wat u kan en wat uw volgende loopbaan stap wordt. Tijdens een CV workshop stelt u een CV op dat u zo goed mogelijk faciliteert om uw doel te bereiken. Als uw CV, ofwel uw “etalage”, er goed uit ziet en ook doelgericht is, wordt uw CV een instrument dat voor u gaat spreken en een bijdrage levert aan het verkrijgen van het werk dat u graag wil doen.

Het gaat er om dat u uzelf in uw CV in 15 seconden goed weet te profileren, want zoveel tijd wordt er tegenwoordig veelal genomen om een CV te screenen. U stelt een persoons- en zoekprofiel op, waarin kort en krachtig verwoord wordt wie u bent in uw werk, wat u te bieden heeft op de arbeidsmarkt en wat van daaruit uw doel is. Ook formuleert u uw werkervaring zo, dat deze uw doelstelling zo goed mogelijk onderbouwt, waarbij u uw taken uitlicht en op een compacte, resultaatgerichte manier omschrijft.

 >  Maatwerk & Masterclasses  >  Solliciteren