Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Mental coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die ontstaan is vanuit de sportwereld. Prestaties worden echter niet alleen geleverd op basis van fysieke krachten, maar juist ook op basis van mentale krachten. En wat nog belangrijker is: een juiste balans tussen deze twee. Vroeger moesten we in ons onderhoud voorzien door fysieke inspanning, tegenwoordig wordt er steeds meer een beroep gedaan op onze mentale krachten. Is de balans tussen de fysieke en mentale gesteldheid niet in evenwicht, dan ontstaan er stressgerelateerde klachten. Reductie van deze klachten kan plaatsvinden door de mentale krachten te versterken of de mentale overbelasting te verlichten. En dat is precies u met behulp van een mental coach kunt bereiken.

Een mental coach leert je om te gaan met emotie door uit te leggen hoe het mentale systeem van een mens werkt. De belangrijkste afdelingen in dit systeem zijn:

  • denken
  • gevoel
  • zintuigen
  • bewustzijn
  • lichaam

Wij mensen kunnen zelf leiding geven aan deze afdelingen. Een mental coach leert je hoe je dat kunt doen, door uit te leggen hoe het systeem (hoe je zelf) functioneert. Een mental coach geeft je inzicht in hoe je met bepaalde gebeurtenissen omgaat, en hoe je ermee om zou kunnen gaan.

Wilt u ook met een mental coach aan de slag?


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden