Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een nieuwe trend om meer inzicht te krijgen in de samenwerking, communicatie, teamrollen, competenties en verborgen talenten in een team is het doen van een escape room uitje!

In een escape room kun je op een speelse manier, in een korte tijd, erachter komen hoe jouw team samenwerkt en communiceert. Alleen met goede communicatie en samenwerking zal het lukken om binnen de tijd te ontsnappen uit de escape room. Een ideale manier om te ervaren hoe jou team met tijdsdruk omgaat! Het unieke van een escape room is dat er veel verschillende kwaliteiten nodig zijn om het spel te winnen. Er zijn bijvoorbeeld mensen nodig die het overzicht bewaren en mensen die juist op onderzoek uit gaan. Door verschillende kwaliteiten samen in te zetten word het succes van het team vergroot.

Terwijl het team de escape room speelt volgt een coach wat er allemaal gebeurd; hoe communiceren de teamleden en welke kwaliteiten zetten ze in om de puzzels op te lossen. Omdat mensen helemaal opgaan in het verhaal achter het spel vergeten de teamleden dat ze door een coach geobserveerd worden. Hierdoor laten teamleden natuurlijk gedrag zien en worden de (verborgen) talenten van het team ontdekt. De coach vertaalt het speelgedrag van de leden naar competenties en teamrollen. Na afloop van het spel komt het team en de coach samen om te evalueren. De meest opvallende momenten worden besproken met de teamcoach. Dit leidt tot leuke inzichten voor zowel het team als het individu.

Een escape room is zo opgezet dat het team meerdere overwinningen ervaart. Dit zorgt voor activatie tussen de leden en er ontstaat een ontspannen en positieve houding ten opzichte van ontwikkelen. Hierdoor is het team gemotiveerd in het bespreken van de verschillende kwaliteiten en teamrollen. Dit geeft de coach de mogelijkheid om meer de diepte op te zoeken en echte ontwikkeling te stimuleren. De gevonden teamrollen geven veel inzicht in de kracht van een team maar legt ook punten bloot waar het team mogelijk nog kan groeien. Door deze punten in kaart te brengen kun je ervoor zorgen dat het team nog succesvoller wordt. Escape room teamcoaching zorgt dus voor nieuwe waardevolle inzichten die ingezet kunnen worden op de werkvloer!

Lijkt het je wat om een leuk én leerzaam uitje te doen met je team? Kijk op onze website voor meer informatie.

Door: Marije Westra en Hanne Michiels


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden