TESTIMONIALS STAGIAIRS

Anna-vierkant-150x150

 

“The sky is the limit.”

 

 

Lees hier meer over de ervaringen van Anna.

Waarom heb jij voor GORTcoaching gekozen? Toen ik thuis op de bank als student op zoek ging naar een stageplaats viel mij de professionaliteit en overzichtelijkheid van de site meteen op. Dat ik later een groot aandeel in het vormgeven van deze site zou krijgen is iets waar ik trots op ben. Ik hoop dat toekomstige stagiairs, maar ook klanten, zullen denken dat de site er strak en overzichtelijk uitziet. Na het sollicitatiegesprek voelde ik meteen een klik met het team en een wederzijds enthousiasme. Wat mij betreft was ik de volgende dag meteen begonnen.

Wat is je het meeste bijgebleven aan je stage bij GORTcoaching? ‘The sky is the limit’. Deze uitspraak is het eerste waar ik aan denk als ik aan mijn stageperiode bij GORTcoaching denk. Wat mij namelijk het meeste is bijgebleven aan mijn stage is de positieve en creatieve werksfeer. Iedereen met een goed idee is welkom en goede ideeën worden diezelfde dag nog in werking gezet. Als stagiaire bij GORTcoaching zit je niet vast in een dagelijks stramien, je wordt juist uitgedaagd om buiten normale kaders te denken en te werken.

Hoe heeft een stage bij GORTcoaching bijgedragen aan jouw toekomstbeeld? Mijn stage bij GORTcoaching heeft er voor gezorgd dat ik een duidelijker beeld heb over wat ik wil voor mijn toekomst. Naast dat ik veel heb geleerd op het gebied van recruitment, human resources, marketing en online tools, heb ik me ook persoonlijk ontwikkeld. Ik heb meer inzicht in mijn persoonlijke talenten en leiderschapskwaliteiten gekregen.

 

Amanda
“Tijdens mijn stage bij GORTcoaching heb ik veel over mijzelf geleerd, waardoor ik nu een stuk duidelijker weet welke kant ik op wil gaan met mijn carrière!”

 

 

Lees hier meer over de ervaringen van Amanda.

Hoe zag een gemiddelde stagedag eruit voor jou? Ik liep stage in een team met zes andere trainees, die wisselend over de week aanwezig waren. Vaak startten we onze dag met het doornemen van de taken die iedereen had. Soms was het nodig om over bepaalde zaken nog te brainstormen en er werd er afgesproken wie elkaar kon helpen die dag. Tijdens mijn stageperiode begon ik vaak de ochtend met het schrijven van een coachings-gerelateerd artikel. Na de lunch pakte ik mijn projecten op, die uiteenliepen van het maken van testimonials van (ex)coachees, tot een stukje internet marketing, of bezig zijn met het schrijven van een boek. Vaak liepen we met het team van trainees ook ’s middags nog even een rondje om weer met frisse energie aan het eind van de dag te beginnen. Al met al konden de dagen erg afwisselend zijn!

Welke talenten heb jij tijdens de stage bij jezelf ontdekt en verder ontwikkeld? Tijdens deze stage ben ik mij er weer extra van bewust geworden hoe belangrijk het is om dicht bij jezelf te blijven en daarbij ook te erkennen dat bepaalde taken niet voor jou zijn weggelegd en andere taken juist weer wel. Mijn talenten die vaak naar boven kwamen drijven tijdens deze stage zijn mijn vermogen om goed te luisteren en mensen aan te voelen, mijn emotionele diepgang die de ander in staat stelt om op een heel open manier te communiceren, en mijn persoonlijk leiderschap.

Op welke manier heeft GORTcoaching bijgedragen aan je carrière? Door mijn stage bij GORTcoaching heb ik heel sterk de wens gekregen om zelf aan een coachopleiding te beginnen. Inmiddels is deze wens werkelijkheid voor mij geworden en ben ik sinds oktober begonnen met de opleiding Intuïtief coachen bij IMC Mensontwikkeling. Daarnaast heb ik in de periode dat ik stage liep bij GORTcoaching ook veel over mijzelf geleerd, waardoor ik nu ook een stuk duidelijker weet welke kant ik op wil gaan met mijn carrière. Mijn droom is om ooit zelf een eigen coachpraktijk op te zetten. En wellicht dat ik tegen die tijd wel weer terechtkom bij GORTcoaching?

 

Sabine
Tijdens mijn stage bij GORTcoaching kreeg ik veel verantwoordelijkheid door middel van eigen projecten, wat de stage erg uitdagend maakte!”

 

 

Lees hier meer over de ervaringen van Sabine.

Met welke verwachtingen begon jij aan je stage? Ik begon mijn stage bij GORTcoaching heel open-minded, zeker omdat je bij GORTcoaching de mogelijkheid krijgt om je eigen projecten te kiezen en met eigen initiatieven te komen. Eerder had ik stage gelopen bij een non-profit organisatie en een vakbond en wist hierom niet zo goed wat ik moest verwachten van een stage bij een meer commercieel bedrijf. Wel wist ik dat ik meer wilde weten over HR-werkzaamheden en dat deze stage een goede gelegenheid zou zijn om hier kennis mee te maken!

Op welke manier heeft GORTcoaching voldaan aan deze verwachtingen? Als ik terugkijk naar mijn stage bij GORTcoaching denk ik aan teamspirit, ruimte voor eigen input en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Teamspirit, omdat het team van GORTcoaching hecht is. Ik veel heb samengewerkt met mede-stagiairs en kon altijd op feedback van hen rekenen. Daarnaast is er bij GORTcoaching veel ruimte voor eigen input, waardoor ik mij heb kunnen ontwikkelen op de gebieden die ik interessant vind, namelijk de werving en selectie van nieuwe sollicitanten en het ontwikkelen van een training voor nieuwe sollicitanten. Hierdoor heb ik veel nieuwe vaardigheden geleerd, zoals rekruteren en selecteren en heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een professional!

Hoe ziet jouw ideale toekomst na GORTcoaching eruit? Binnenkort ben ik klaar met mijn master occupational health psychology. De nadruk van deze master ligt op arbeid en gezondheid, wat een ´hot item` is de laatste tijd. Hier wil ik graag op inspelen. Mijn ambitie is dan ook om interventies te ontwikkelen voor organisaties, zodat werkdruk en stress verminderd worden, werknemers meer tevreden zijn en burn-out wordt tegengegaan.

 

Rianne


“Er is geen goed of fout, binnen stage of werk heeft ieder een eigen aanpak en die is juist waardevol.”

Lees hier meer over de ervaringen van Rianne.

Wat trok je aan in een stage bij GORTcoaching? Wat mij aantrok in een stage bij GORTcoaching was de mogelijkheid mijn opgedane kennis te vertalen naar de praktijk. Na mijn bachelor wilde ik niet direct met mijn master starten, ik wilde graag eerst de praktijk ervaren. Het trok me ontzettend aan praktisch bezig te zijn en in direct contact te kunnen treden met anderen uit mijn toekomstige werkveld. Bovendien biedt een stage bij GORTcoaching veel mogelijkheden, dit maakte het idee van stage lopen bij GORTcoaching voor mij erg aantrekkelijk. Je krijgt eigen verantwoordelijkheden en leert door het echt te doen!

Kun je wat vertellen over jouw stagewerkzaamheden? Naast de dagelijkse werkzaamheden als het schrijven van semi-wetenschappelijke artikelen, hield ik mij binnen mijn stage bij GORTcoaching voornamelijk bezig met de ondersteuning van de werving & selectie van coaches. Hierdoor bestonden mijn dagen uit taken zoals het beoordelen van vragenlijsten, te woord staan van sollicitanten en advies uitbrengen aan mijn leidinggevende. Tevens werd ik flink uitgedaagd door het bedenken en doorvoeren van nieuwe ideeën binnen het sollicitatieproces van GORTcoaching. Daarnaast hield ik mijzelf verantwoordelijk voor het stageteam. Ik organiseerde workshops waarin wij samen als team stil stonden bij thema’s als samenwerken, communicatie en leiderschap. Ik zorgde ervoor dat elke dag een dagafsluiting plaatsvond, waarin het verloop van de dag maar vooral het teamgevoel en het individu werden besproken.

Hoe heeft je stage bij GORTcoaching bijgedragen aan je persoonlijke ontwikkeling? Stage bij GORTcoaching heeft mij de mogelijkheid gegeven mij praktisch meer te ontwikkelen. Ik leerde nieuwe vaardigheden binnen de A&O en sociale psychologie, de twee richtingen binnen Psychologie die mij het meest aantrekken. Niet afwachten, maar gewoon doen en beslissingen maken. De vrijheid die mij gegeven werd als stagiaire binnen GORTcoaching gaf me in het begin wellicht momenten van twijfel (“Doe ik het wel goed?”), maar hier leerde ik uiteindelijk ontzettend veel van. Er is geen goed of fout, binnen stage of werk heeft ieder een eigen aanpak en die is juist waardevol. Daarnaast neem ik uit deze stage mee dat het niet zozeer draait om het verbeteren van je zwakke punten, maar het versterken van je sterke punten. Dankzij deze stage weet ik nu beter wie ik ben en wat ik kan en ben ik ontzettend gemotiveerd om mijn kwaliteiten in de toekomst opnieuw te kunnen inzetten.