Presenteren met impact

IMG_7306

Wat is presenteren met impact?

Presenteren met impact betekent presenteren met overtuigingskracht. Het is belangrijk dat het verhaal wat u door middel van de presentatie overbrengt de toehoorder daadwerkelijk overtuigd. Er zal hierbij gelet worden op de manier waarop u presenteert, zoals het stemgebruik en de non-verbale communicatie. Ook wordt er aandacht besteed aan het vinden van de juiste aansluiting op het publiek. Een presentatie heeft de meeste impact, wanneer deze op ontspannen manier en met plezier wordt gegeven.
Zo zal het publiek geboeid en actief betrokken worden bij uw verhaal.

Voor wie?

De workshop ‘Presenteren met impact’ is bedoeld voor iedereen die voor zijn of haar werk een presentatie dient te geven, maar zich hierbij niet op zijn gemak voelt. Zo kan er sprake zijn van zenuwen die opspelen en het geven van een goede presentatie kunnen belemmeren. Ook kan het zijn dat de presentatie niet goed wordt voorbereid, waardoor de boodschap van de presentatie niet correct is afgestemd op het publiek. Of de boodschap van de presentatie wordt met onvoldoende flair gebracht, waardoor deze aan overtuigingskracht ontbreekt.

De workshop ‘Presenteren met impact’ biedt voor u de uitkomst wanneer u zich kunt vinden in één of meer van onderstaande punten:

 • U zou graag meer ontspannen en met plezier een presentatie willen geven.
 • U wilt leren om met de goede energie en enthousiasme uw boodschap over te brengen.
 • U wilt leren hoe u uw publiek kunt boeien en interactief kunt betrekken.
 • U zou graag willen leren hoe u impact kunt hebben met uw presentatie.

Wanneer u zich op bovenstaande punten zou willen ontwikkelen en u graag meer vanuit uw kracht, zelfvertrouwen en met impact zou willen presenteren, biedt deze workshop voor u de uitkomst.

Resultaat

Met het volgen van de workshop ‘Presenteren met impact’ heeft u kennis verzameld over uw manier van presenteren. U heeft persoonlijke feedback ontvangen, waardoor u weet hoe u tijdens het presenteren over komt en wat uw ontwikkelpunten zijn. Verder heeft u op verschillende manieren kunnen oefenen met presenteren en heeft u goede handvatten meegekregen, met als resultaat dat:

 • Uw presentatie beter bij het publiek aansluit.
 • Uw publiek geboeid blijft en de aandacht vast weet te houden.
 • U met de goede energie en enthousiasme uw boodschap overbrengt.
 • U meer interactie met uw publiek heeft.

Hierdoor wordt niet alleen de kwaliteit van uw presentatie verbeterd, maar u weet ook met plezier een presentatie met impact neer te zetten.

Wilt u meer weten over de inhoud van deze workshop, kijk dan bovenaan deze pagina bij de tab ‘Inhoud’.
Klik hier om weer naar boven te scrollen.

Inhoud

Presenteren met impactTijdens deze workshop ‘Presenteren met impact’ gaat u actief aan de slag met diverse oefeningen die u kunnen helpen om uw manier van presenteren naar een hoger niveau te tillen. U wordt als deelnemer gevraagd om voor deze workshop een eigen presentatie voor te bereiden. Voor de een zal dit meer tijd kosten dan de ander, maar hierdoor kan er achterhaald worden hoe u doorgaans een presentatie voorbereidt en uitvoert. Er zal gedurende de workshop veel persoonlijke feedback worden gegeven en uitgewisseld. Zo kunt u meer inzicht opdoen in hoe u over komt en welke houding u aanneemt tijdens het presenteren. Verder worden uw sterke punten en ontwikkelpunten in kaart gebracht, waardoor u leert hoe u de volgende keer een betere presentatie kunt neerzetten.

Voorbeelden van oefeningen waarmee u aan de slag gaat:

 • een eigen presentatie voorbereiden.
 • oefenen met ijsbrekers.
 • presenteren vanuit een andere rol.
 • ontspannen tijdens het presenteren.
 • toehoorders overtuigen.

U krijgt hierbij concrete tips die u kan integreren in uw professionele presentaties.

Wilt u weten bij welke coach u deze workshop kunt volgen?
Klik dan bovenaan deze pagina op het tabblad ‘Uw coach’.
[/tab]

 

Onze expert coach voor presenteren met impact

Mindfulness

Dit is Heleen: Opbouwend, Helder, Uitdagend en Uitnodigend
Doelgroep: Professionals, Leidinggevenden, Piekeraars en Twijfelaars
Specialisaties: Loopbaan, (Faal)angst, Jezelf profileren en Onzekerheid

“Of het nu gaat om privé of werk: soms is het tijd om liefdevol een heldere spiegel voorgehouden te krijgen, inzicht te krijgen in je manier van doen en hoe je verder kunt. Je kunt coaching gebruiken om erachter te komen waar je kracht zit en wat nodig is.”

Visie over presenteren met impact
“Presenteren met impact betekent voor mij presenteren met overtuigingskracht. Het gaat wat mij betreft over passie, techniek en zelfvertrouwen. Ik help mensen om vanuit ontspanning een helder verhaal neer te zetten en de oversteek te maken naar het publiek.”

Ervaring met presenteren met impact
“Zolang ik trainer ben (zo’n 20 jaar) geef ik de training presenteren. Ik geef de training voornamelijk voor mensen uit het bedrijfsleven die presentaties moeten houden. Vanuit mijn achtergrond als psycholoog, dramatherapeut en communicatietrainer leer ik mensen spelen met de uitdaging van het presenteren.”

Testimonials
“Heleen heeft snel in de gaten waar de kern van het probleem zit en stelt vragen die je tot nadenken zetten. Zij weet een open en veilige sfeer te creëren waardoor je je snel op je gemak voelt.”

“Heleen is een geweldige coach. Ze weet helder tot de kern door te dringen en biedt vervolgens handzame en effectieve ondersteuning. Heleen is uiterst deskundig, integer en weet op een heel persoonlijke manier lichtheid met doortastendheid te combineren.”

“Ik heb haar ervaren als een zeer betrokken coach. In een beperkt aantal coachingsgesprekken heb ik veel geleerd en het gevoel dat ik nu zelf hiermee verder kan.”

Afspraak plannen in Amsterdam: Kijk in de agenda, plan uw route en email heleen@gortcoaching.nl [/toggle]

Wilt u meer lezen over het inschrijven voor deze workshop?
Klik dan bovenaan deze pagina op het tabblad ‘Inschrijven’.
Wanneer uw interesse is gewekt voor de workshop ‘Presenteren met impact’, dan kunt u kiezen uit de volgende twee mogelijkheden:

Optie 1: Individueel coachtraject ‘Presenteren met impact’. _MG_9765 (1)

In dit traject werkt u één op één met de coach aan de verschillende aspecten van presenteren. Het is mogelijk om langer stil te staan bij uw gedachten of gevoelens en het doorbreken of achterlaten van uw oude, onbewuste gedrags- en denkpatronen. Verder kan er in deze trajectvorm beter worden ingespeeld op uw behoeften. Hierdoor kan er in dit individuele coachtraject meer diepgang plaats vinden.

Praktische informatie

Locatie: Diverse locaties in Amsterdam. Vraag hier naar bij de coach.
Duur: 5-10 persoonlijke coachgesprekken
Wanneer: Per direct
Kosten: 145,- excl. BTW per uur (Particulier? Kijk dan hier.)

Inschrijven: Kijk hieronder in de agenda en stuur een mail naar coach Heleen (heleen@gortcoaching.nl) om een gratis oriëntatiegesprek in te plannen.

Optie 2: ‘Presenteren met impact’ met een groep.

Wanneer u het fijner vindt om met een groep deze workshop te ervaren, dan kunt u zich ook inschrijven voor de workshop met een groep. Dit kan met een bekende groep zijn of u meldt zich aan voor een groep met onbekende deelnemers. In deze trajectvorm wordt het mogelijk om ervaringen met elkaar uit te wisselen. De verschillende standpunten kunnen u meer inzicht in de materie opleveren.

Praktische informatie groepstraject

Locatie: Diverse locaties in Amsterdam. Vraag hier naar bij de coach.
Duur: 3 workshops die elk een dagdeel duren (09.00-12.30 of 13.00-16.30)
Wanneer: In overleg met de coach.
Kosten: Uw investering voor deze intensieve training bedraagt 375 EUR inclusief verblijf, lunch, koffie, thee en naslagwerk. Cliënten van GORTcoaching ontvangen een korting van 10% bij de open inschrijving.
Aantal deelnemers: Maximaal 6 deelnemers per workshop.

Inschrijven: Kijk hieronder in de agenda en stuur een mail naar coach Heleen (heleen@gortcoaching.nl) om een gratis oriëntatiegesprek in te plannen.