ENFP – De CampagnevoerderIMG_7043

Kenmerkend voor het ENFP-type is dat ze van nature nieuwsgierig en enthousiast zijn. Ze willen weten wat hun omgeving bezighoudt en wat motieven van anderen zijn voor datgene wat ze doen. De campagnevoerder is erg mensgericht. Het koppelen van een diepere betekenis aan de ideeën uit hun omgeving vinden ze dan ook erg belangrijk. De focus van dit type ligt van nature op kansen en mogelijkheden. Wanneer de mogelijkheden visueel kunnen worden ingebeeld door dit type kan het voor veel enthousiasme zorgen, waarvan hij zijn omgeving maar al te graag wil overtuigen.
De campagnevoerder heeft verschillende talenten, maar belangrijk voor het tot uiting komen van deze talenten is vrijheid. Wanneer dit type niet genoeg vrijheid ervaart, zal hij niet zijn eigen weg kunnen gaan en niet volledig zijn intuïtie kunnen volgen, wat voor dit type en zijn ideeën een belemmering vormt.

Sterke punten

Sterk punt van het ENFP-type is de eigenschap dat ze een oog voor detail hebben door een observerende houding in te nemen. Ze proberen niets over het hoofd te zien, dus voor een compleet beeld van een situatie moet men bij dit type zijn. Ook schakelen tussen verschillende projecten of situaties is iets wat dit type goed kan. Hierbij helpt het zeker dat dit type goede communicatieve vaardigheden heeft. Verder werkt hun enthousiasme en energie voor hun omgeving aanstekelijk.
Ondanks dat ze dus vrijwel altijd van alles goed op de hoogte zijn, weten ze ook goed de knop om te zetten en te ontspannen. Wanneer het dus nodig is, kunnen ze de boel goed de boel laten en dit accepteren.

Aandachtspunten

Doordat een ENFP-type altijd overal van op de hoogte is of probeert te zijn, kan het zijn dat dit type té betrokken wil zijn en te veel verschillende mogelijkheden ziet. Het bedenken van deze ideeën vindt dit type leuk, maar met de uitvoering willen ze zich liever niet inlaten. Door de hoeveelheid aan mogelijkheden kan het gebeuren dat dit type snel het overzicht en de focus verliest. Ook het feit dat dat type zelfs de simpelste dingen wil overdenken, kan veel stress met zich meebrengen. Dit type is hier dan ook gevoelig voor en voelt zich snel emotioneel.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel Een Campagnevoerder? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 >  Testen  >  MBTI  >  ENFP – De Campagnevoerder