ENTJ – De BevelhebberIMG_7196

De bevelhebber is, zoals uit de naam al blijkt, een type dat van nature graag de leiderschapspositie inneemt. Hij inspireert anderen en werkt graag hard. Dit persoonlijkheidstype houdt ervan dingen gedaan te krijgen en logisch te redeneren. Doordat dit type dan zo gefocust is op zijn doel kan hij soms wat nors en kritisch overkomen op anderen. Desondanks vindt dit type het wel belangrijk dat anderen achter hem staan, want samen met anderen kunnen ze meer bereiken. Het verschil maken en resultaten boeken zijn dingen die een ENTJ graag doet.

Sterke punten

Doordat de ENTJ graag resultaten boekt, is het een type dat efficiënt te werk gaat. Wanneer je iets goed en snel gedaan wilt hebben, is de ENTJ hier dus de juiste persoon voor. Maar ook voor het behalen van lange termijn-doelen kun je dit persoonlijkheidstype inzetten. Dit type heeft namelijk een sterke wil en zal niet zomaar opgeven als iets niet meteen gaat zoals het zou moeten. Met deze houding weten ze anderen te overtuigen en te inspireren. Daarnaast is dit persoonlijkheidstype zelfverzekerd, assertief en goed op de hoogte van zijn eigen kwaliteiten. Een eigen mening vormen en deze uiten is voor dit type dan ook geen probleem.

Aandachtspunten

De sterke punten van het ENTJ-type brengen ook een aantal aandachtspunten met zich mee. Zo kan het zijn dat de zelfverzekerdheid en standvastigheid van dit type op zijn omgeving arrogant, intimiderend en dominant overkomen. Daarbij komt dat de ENTJ erg rationeel is en hierdoor weinig waarde hecht aan emoties en met eventuele emoties niet goed om weet te gaan. Omdat dit type houdt van snel handelen en efficiënt werken, verliest hij ook sneller zijn geduld. Mensen die tijd nodig hebben om een beslissing te nemen, vormen voor dit persoonlijkheidstype dan ook een obstakel.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel een Bevelhebber? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 >  Testen  >  MBTI  >  ENTJ – De Bestuurder