ENTP – De DebaterIMG_7343

Nieuwsgierig en innovatief, dat zijn de kernwoorden die de ziener typeren. Deze eigenschappen gaan gepaard met een open houding die het zien van nieuwe kansen met zich meebrengt. Ze houden dan ook van een uitdaging en denken graag out of the box.
Een ENTP houdt ervan zijn mening te uiten en gaat een discussie dan ook niet uit de weg. Het maakt soms niet eens uit waar de discussie over gaat, zolang het leuk blijft. Anderen beïnvloeden en overtuigen van hun standpunt is hierbij het achterliggende doel. Deze discussie aangaan kan de ziener vaak goed en vol zelfvertrouwen met behulp van uitgebreide voorkennis. De ziener is dan ook vaak slim en wil dit graag aan anderen laten zien, bijvoorbeeld tijdens een brainstormsessie. Het blijft echter bij het niveau van brainstormen, want met de daadwerkelijke uitvoering van de ideeën houdt dit persoonlijkheidstype zich liever niet bezig.

Sterke punten

Het bedenken van nieuwe ideeën, innovatief en creatief bezig zijn, is echt het sterke punt van dit persoonlijkheidstype. Een ingewikkelde uitdaging aangaan waarvoor veel denkwerk nodig is, is ideaal voor de ziener. Een ENTP is ondernemend en wil graag nieuwe en betere methoden uitvinden om dingen makkelijker te kunnen doen.
Doordat dit persoonlijkheidstype extrovert is, is dit type uitgesproken, eerlijk en direct. Je weet dus wat je aan deze persoon hebt, waardoor hij vaak veel respect krijgt uit zijn omgeving.

Aandachtspunten

Ondanks dat dit type vriendelijk is, zorgt de directe en rationele houding van de ENTP ervoor dat dit type weinig rekening houdt met emoties van anderen. De Debater kan op zijn omgeving ongevoelig overkomen en dit kan leiden tot botsingen. Het feit dat veel mensen respect hebben voor de ziener betekent dan ook niet vanzelfsprekend dat hij door iedereen aardig gevonden wordt. Door de nieuwsgierige aard van dit type vindt hij het moeilijk om gefocust te blijven en niet snel verveeld te raken. Ook van praktische zaken zal een ziener niet blij worden.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel een Debater? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 >  Testen  >  MBTI  >  ENTP – De Debater