ESFJ – De ConsulIMG_7443

Een persoon met het ESFJ persoonlijkheidstype wordt gezien als goedhartig, populair en gewetensvol. Deze persoon probeert altijd te zorgen voor een goede sfeer en is daarmee een goede teamplayer. Daarnaast heeft een ESFJ een groot empathisch vermogen en werkt daarom graag samen met anderen. In werksituaties zien mensen met dit persoonlijkheidstype goed wat de behoeften van anderen in de organisatie zijn en proberen ze een bepaalde structuur te creëren die aansluit bij de verschillende behoeften van anderen zodat er een gevoel van harmonie ontstaat. Wanneer taken met aandacht en precisie worden afgerond, zorgt dit bij een ESFJ voor een tevreden gevoel.

Sterke punten

Personen met dit persoonlijkheidstype zijn heel sociaal en vriendelijk wat wordt veroorzaakt door een sterke behoefte aan sociale contacten. Door deze sterke behoefte aan contacten hechten ze veel waarde aan een goede harmonie en willen ze met iedereen goed opschieten. Conflicten worden dan ook zoveel mogelijk geprobeerd te vermijden. Dit maakt ze perfecte teamspelers omdat ze met iedereen op kunnen schieten. Daarnaast zijn het hele loyale en betrouwbare personen. Ze zullen proberen niemand te schaden omdat veel waarde wordt gehecht aan een goede relatie. Omdat ze personen niet willen schaden zullen ze met de gevoelens van anderen heel zorgvuldig omgaan om zo niemand pijn te doen. Naast de goede harmonie nemen deze personen hun taken heel serieus. Ze stellen zich heel verantwoordelijk op om taken te voltooien, deze verantwoordelijkheid uit zich in heel hard werken. Het werk dat ze doen voeren ze ook excellent uit. Ze zullen er alles aan doen anderen gunstig te stemmen.

Aandachtspunten

Zoals onder sterke punten is vermeld hechten personen met het ESFJ persoonlijkheidstype veel waarde aan sociale contacten. Naast de positieve punten die hierboven zijn besproken brengt dit ook aandachtspunten met zich mee. Zo willen deze personen graag worden gezien als verantwoordelijk, gerespecteerd en succesvol en zullen ze er alles aan doen om hun sociale status positief te beïnvloeden. Om deze status positief te beïnvloeden zullen ze vissen naar complimentjes en proberen zoveel mogelijk aandacht van anderen te krijgen. Ze kunnen er dan ook erg over piekeren of anderen hun zien als sociaal. Ook kritiek en conflicten vinden ze niet fijn. Daarnaast hechten deze personen veel waarde aan tradities, ze stappen niet graag uit hun comfort zone omdat ze bang zijn anders te zijn.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel een Consul? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 >  Testen  >  MBTI  >  ESFJ – De Consul