ESTP – De OndernemerIMG_6667

Altijd op zoek naar actie en spanning? Dat is typisch voor de Ondernemer. Een Ondernemer is een enthousiast en energierijk type en weet dit gevoel over te dragen op de directe omgeving. Ook het gebruiken van het gezonde verstand, eerdere ervaringen en praktisch ingesteld zijn bij het oplossen van probleemsituaties, past bij dit persoonlijkheidstype. Een ESTP heeft gevoel voor humor, is sociaal en spontaan, maar is daarbij ook heel direct. Hij is gefocust op het moment en niet op datgene wat misschien binnenkort kan gebeuren en uit dit ook naar anderen.

Sterke punten

Wanneer er een Ondernemer de ruimte binnenkomt, zal deze veel energie en humor met zich meebrengen. Waar een ESTP is, is er dus altijd iets te beleven. Dankzij de spontaniteit die dit type in zich heeft, spreekt hij graag onbekenden aan en zal hij hierdoor makkelijk nieuwe mensen ontmoeten en netwerken. Het feit dat dit persoonlijkheidstype erg geïnteresseerd is in anderen en goed zijn in het oppikken van signalen draagt hier aan bij. Kortom, aan sociale vaardigheden ontbreekt het zeker niet. Een ander voordeel van de spontaniteit van dit type is de flexibiliteit van deze persoon. Een ESTP zal meteen inhaken op een situatie wanneer de prioriteit heeft en zich hiernaar aanpassen. Een Ondernemer is eerlijk en zegt waar het op staat, dit brengt veel duidelijkheid met zich mee. Hierdoor weet je precies wat je hebt aan dit type.

Aandachtspunten

Omdat een ESTP-type erg in het moment leeft, heeft dit type vaak weinig of zelfs geen oog voor het grotere geheel. Door deze spontaniteit en dit enthousiasme heeft dit persoonlijkheidstype ook weinig aandacht voor regels en risico’s die het gedrag met zich meebrengt. Werken op een voorspelbare of theoretische werkplek met lange-termijnopdrachten zal dan ook snel tot verveling en irritaties leiden. Wanneer een plek daarentegen heel dynamisch is, zal de doener er moeite mee hebben om zijn tijd in te delen.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel een Ondernemer? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 

 >  Testen  >  MBTI  >  ESTP – De Ondernemer