Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

INFJ – De AdvocaatIMG_7156

De advocaat is een type dat weinig voorkomt. Mensen die zich herkennen in deze persoonlijkheidsomschrijving zijn creatief en hebben een sterk gevoel van integriteit. Anderen helpt hij graag met het ontwikkelen van hun potentieel en hij schiet graag te hulp, vandaar dat dit type de advocaat genoemd wordt. Dit type is complex, er gebeurt veel in het hoofd van dit type, waardoor zijn omgeving niet altijd goed kan begrijpen hoe een INFJ zich voelt. Dit betekent niet dat dit type alleen met zichzelf bezig is, ook complexe problemen van anderen vindt hij interessant. Een INFJ-type wil een betekenisvol leven en daarom ook graag een diepe verbinding voelen met zijn omgeving.

Sterke punten

Een sterk punt van dit persoonlijkheidstype komt al naar voren in de naam van dit type. De advocaat wil namelijk graag anderen helpen en advies geven. Een INFJ kan dit ook goed doordat hij goed is in het krijgen van inzicht in de emoties en motieven van anderen. Het is dus een heel altruïstisch persoonlijkheidstype. Het geven van raad gaat gepaard met de creativiteit die dit type in zich heeft. Met dit creatieve en behulpzame karakter vormt dit type voor zijn omgeving een inspiratiebron. Deze creativiteit en behulpzaamheid zouden niet mogelijk zijn wanneer dit type geen goed inlevingsvermogen zou hebben. Ondanks zijn altruïstische karakter is dit persoonlijkheidstype echter wel goed in staat om knopen door te hakken.

Aandachtspunten

Doordat een INFJ-type een echte denker is, kan hij gesloten en moeilijk benaderbaar overkomen op zijn omgeving. Daarnaast is dit type erg gevoelig voor emoties. Het goed aanvoelen en bezig zijn met veel verschillende emoties van verschillende mensen, wat enerzijds een sterk punt van dit type is, kan dit ertoe leiden dat dit type snel uitgeput en opgebrand is. Ook omgaan met kritiek van anderen is voor een INFJ lastig. Daarnaast is het INFJ-type erg gesloten, waardoor het creëren van nieuwe contacten en een vertrouwensband met dit type in het eerste opzicht lastig kan zijn.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel De Advocaat? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 >  Testen  >  INFJ – De Raadgever