INTP – De LogicusIMG_7544

Dit persoonlijkheidstype houdt zich graag bezig met theorie, feiten en systemen. Hij wordt omschreven als een filosoof, een dromer of een ontwerper. In het hoofd van dit type is van alles gaande, hierdoor maakt hij op zijn omgeving een stille en gereserveerde indruk. De echte wereld en praktische zaken vindt dit type niet interessant, het analyseren en bedenken van verbeteringen die niet per definitie worden doorgevoerd daarentegen wel. Dit type houdt van nieuwe ideeën en theorieën en gaat discussies hierover zeker niet uit de weg.

Een probleem aanpakken, de details tot zich nemen en vervolgens een passende en unieke benadering voor het probleem vinden, kun je overlaten aan een INTP-type. Dit type zal hier vol overgave en enthousiasme mee aan de slag gaan. Vanwege dit enthousiasme in het vinden van oplossingen voor moeilijke theoretische problemen is eentonig werk zonder uitdaging niet geschikt voor dit persoonlijkheidstype. Een oplossing moet rationeel en logisch zijn, met emotionele argumenten houdt dit type geen rekening.

Sterke punten

Zoals hierboven aangegeven, houdt het INTP-type geen rekening met emotionele argumenten. Hierdoor is hij goed in het innemen van een objectieve positie bij het oplossen van problemen. Het vinden van een nieuwe benadering of een originele oplossing kan ook aan dit type worden overgelaten. En wanneer deze nieuwe benadering, vol enthousiasme, door de logicus is bedacht, zal hij ook zeker bereid zijn hierover te vertellen en de discussie aan te gaan.

Aandachtspunten

Vanwege de hersenspinsels die de INTP bezighouden, is het moeilijk voor zijn omgeving om inzicht te krijgen wat dit type bezig houdt. Dit type komt afwezig over en dit is ook het geval wanneer een onderwerp besproken wordt wat hem niet interesseert. Hierdoor is het ook lastig om met dit type samen te werken of een team te vormen. Omdat dit type zich niet bezighoudt met emotionele uitspraken en argumenten komt dit type op anderen al snel ongevoelig over.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel een Logicus? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 

 >  Testen  >  INTP – De Architect