ISFP – De Avonturier

De Avonturier wordt gezienIMG_7122 als de meest spontane van de introverte persoonlijkheidstypes. Ondanks het feit dat dit type dus introvert is, legt hij wel gemakkelijk nieuwe contacten. Dit type houdt van het hebben van vrijheid om te gaan en staan waar hij wil en hij zet zich dan ook af tegen elke vorm van controle. Een ISFP leeft sterk in het hier en nu en houdt van experimenteren en inspelen op de dingen zoals ze komen. Toch blijft dit een introvert type en zal hij ondanks zijn spontaniteit niet altijd volledig te begrijpen zijn voor zijn omgeving. Gedachtegangen en reacties van een ISFP-type zijn, doordat ze zich voornamelijk in het hoofd afspelen, niet altijd logisch voor anderen. De Avonturier gaat veelal doelgericht te werk. Hierbij zorgt hij ervoor dat zijn doelen niet in strijd zijn met zijn eigen principes, maar dat de doelen zo gevormd worden dat ze bij zijn principes passen.

Sterke punten

Een Avonturier ontwerpt. Dit type is dan ook artistiek en drukt zich graag op een artistieke manier uit. Een groot inbeeldingsvermogen sluit aan bij en versterkt de artistieke kant van een ISFP. Ditzelfde geldt voor de nieuwsgierige, leergierige aard waarover dit type beschikt. Deze drie eigenschappen vormen samen een sterke eenheid.

Aandachtspunten

Doordat een ISFP, ondanks zijn spontaniteit, veel in zijn hoofd bezig is, is dit type niet altijd voor iedereen even goed te begrijpen. Hij houdt niet van langetermijnplannen en is alleen bezig in het heden, waardoor ideeën van dit type soms onverwacht uit de hoek kunnen komen. Dit type is dan ook te omschrijven als een onvoorspelbare persoonlijkheid. Daarnaast houdt dit een ISFP-type zich niet bezig met regels of andere aspecten die zijn spontane, artistieke plannen in de weg kunnen zitten. Nadeel hiervan is dat dit geregeld zal botsen met de directe omgeving van dit type.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel een Avonturier? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 >  Testen  >  ISFP – De Componist