ISTJ – De LogisticusIMG_6827

Als er een type is waarvan je kunt stellen dat hij slechts over feiten wil beschikken, dan ben je bij dit type aan het juiste adres. De feiten worden gecheckt en niets wordt klakkeloos voor waar aangenomen door de inspecteur. Hij wil de regels weten en ze opvolgen.Dit type vertrouwt op ervaring die hij eerder heeft opgedaan en hij voelt zich dan ook eht meest op zijn gemak in herkenbare situaties. Duidelijke, voorspelbare omgevingen zijn dan ook prettig voor dit type. Deze eigenschappen brengen samen een no-nonsense houding met zich mee.

Sterke punten

Beloofd is beloofd voor dit type. Een ISFP voelt zich verantwoordelijk voor afspraken en zal er alles aan doen om deze na te komen. Dit type is dan ook als erg loyaal te beschrijven. Omdat dit type veel waarde hecht aan regels en tradities kan zijn omgeving van dit type op aan. Het is een betrouwbaar type. Daarnaast is dit type veelal goed op de hoogte van de feiten. Een ISFP weet van veel dan wat af en kan vaak worden ingezet in verschillende situaties met zijn uitgebreide kennis.

Aandachtspunten

Het accepteren van een mening die niet strookt met de feiten zoals een ISFP ze kent, zal erg moeilijk zijn voor dit type. Hierin kan hij dan ook stug overkomen op anderen. Wanneer iemand zich dan ook niet aan de feiten of de regels houdt, dan vindt de inspecteur het moeilijk om respect op te brengen voor dit type. Voor omgaan met chaos geldt eveneens dat dit type daar moeilijk mee om weet te gaan. In een ongestructureerde omgeving zal een ISFP zich dan ook totaal niet op zijn plek voelen.

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in jouw eigen profiel? Ben jij misschien wel een Logisticus? Of toch iets anders? Onze coaches kunnen jou helpen om er onder andere achter te komen wie jij echt bent. Zoek snel een coach die bij jou past en ga aan de slag!

 

 >  Testen  >  ISTJ – De Logisticus