Informatie over de Utrechtse burn-out schaal

De Utrechtse burn-out schaal is een schaal ontwikkeld om te kijken of iemand nog goed functioneert op het werk of misschien een burn-out heeft of dat het verminderde functioneren toch te maken heeft met andere psychische klachten.
De schaal is gevoelig voor veranderingen, door het gebruik van meerdere metingen is goed te zien of iemand richting een burn-out gaat of er juist van hersteld. Op deze manier kan ook gekeken worden hoe effectief de coaching is geweest.

De Utrechtse burn-out schaal bestaat uit 3 subschalen. De eerste subschaal “(emotionele) uitputting” meet de mate waarin iemand zich uitgeput voelt door het werk dat hij of zij doet.
De tweede subschaal van “mentale distantie” meet in hoeverre een persoon betrokken is/zich verbonden voelt met zijn werkzaamheden.
De laatste subschaal “competentie” meet in hoeverre iemand het gevoel heeft zijn of haar werk nog goed te kunnen verrichten.

De Utrechtse burn-out schaal wordt onder anderen gebruikt voor screening met betrekking tot het Risico Inventarisatie en – Evaluatie. Daarnaast kan de test ingezet worden bij mensen die lijken te kampen met burn-out gerelateerde klachten en daardoor bijvoorbeeld vaak ziek thuis zitten. Voor het afnemen van de Utrechtse burn-out schaal dient men gecertificeerd te zijn. GORTcoaching heeft coaches die hiervoor gecertificeerd zijn.

Tarieven voor testafname:


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Coaches  >  Utrechtse burn-out schaal