Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Titia de Vries (1957) is zelfstandig coach en supervisor. Ze heeft meer dan 40 jaar ervaring in het werken met mensen, zowel individueel als in groepen waarin communicatie het hoofdthema is. Ze werkte aanvankelijk als communicatieadviseur, projectmanager en executive bij communicatieafdelingen.

Vanaf 2003 is zij werkzaam als coach, supervisor en als trainer en docent / ontwikkelaar van opleidingen en trainingsmodules bij de grootste opleidingsorganisatie van Nederland. Ze is daarnaast projectleider Opleidingen en Hoofdtrainer bij GORTcoaching, Opleidingen waar ze inhoudelijk verantwoordelijk is voor zowel de huidige als de nieuw te ontwikkelen opleidingen.

Ze is als assessor verbonden aan de beroepsvereniging EMCC/NOBCO, zowel voor het accrediteren van opleidingen (EQA) als certificering van individuele coaches (EIA).

Specifieke ervaring met coaching

  • Haar ervaring omvat coaching van managers en leidinggevenden (executive coaching/managementcoaching).
  • Als personal (mental) coach begeleid ze (senior) werknemers in persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Ze werkt voor zowel nationale en internationale bedrijven, profit en non-profit.
  • Ze begeleidt managers daarnaast bij het ontwikkelen van coachingsvaardigheden en ze leidt interne coaches op.

Kwalificaties

  • Ze is een Ashridge -Hult geaccrediteerde executive coach en  een Ashridge-Hult Coaching Adjunct. Ashridge Hult Executive Education is een privé universiteit, te vergelijken met het Nederlandse Nijenrode.
  • Ze is daarnaast Master Coach door haar accreditatie op het niveau van Master Practitioner (NOBCO/EMCC), het hoogste niveau dat er op Europees niveau is. Ze behoort daarmee tot de top van Nederlandse coaches en is één van de weinigen in Nederland met deze dubbele accreditatie.
  • Ze is gekwalificeerd om het psychometrische instrument van Birkman International te gebruiken.
  • Ze studeerde organisatorische supervisie voor coaches en consultants bij Ashridge-Hult Executive Education.

Haar benadering van coaching
“Coachen is in mijn optiek een manier van werk gerelateerd leren waarbij vooral in tweegesprekken wordt gewerkt. Het doel van coaching is om iemand te ondersteunen in zijn of haar persoonlijke en professionele ontwikkeling door hun eigen relatie tot bepaalde ervaringen en vraagstukken te bespreken.

De essentie van mijn coaching is iemand begeleiden om zijn of haar eigen antwoorden te ontdekken. Mijn uitgangspunt is dat overtuigingen en motieven ons gedrag bepalen. Als je je eigen motieven kent, zal je je effectiever gedragen. De leidende vraag hier is verbonden met mijn cliënt met zijn of haar specifieke situaties en ervaringen. Een combinatie van denken, voelen en doen.”

Haar benadering van supervisie
“Als coach krijg je behoorlijk wat informatie en emoties van je cliënten over je heen. Hoewel het een kwestie van professionaliteit is om hiermee om te kunnen gaan, draag je bewust of onbewust vaak toch de besproken zaken met je mee. Dit kan effect hebben hoe jij jezelf voelt.

Ook kunnen je eigen blinde vlekken er voor zorgen dat je onbewust in valkuilen stapt, waardoor je tegenoverdracht vertoont of parallelle processen in je coaching-sessies niet herkent.”

Supervisie is facultatief bij de opleidingen bij GORTcoaching vanaf het niveau Practitioner.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden