Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het leven zit vandaag de dag propvol. Het tempo ligt hoog en lijkt steeds hoger te worden. Je wordt er vaak in meegesleept, of je nou wilt of niet. In onze chaotische, hectische wereld vol planningen, afspraken, eisen en stress verlangt iedere mens naar iets dat balans wordt genoemd. Wat balans is, verschilt per individu. Sommige mensen vinden hun balans door rustiger te leven of een time-out te nemen. Anderen voelen zich juist weer helemaal in hun element als ze het druk hebben. Wat wel zeker is, is dat balans een vaardigheid is die ontwikkeld kan worden door je echt in te zetten en flink te oefenen. Loopbaanadvies Weert helpt je om bewuste keuzes te maken en je balans te (her)vinden. Hieronder lees je alvast een tip om je balans terug te vinden!

Bedenk andere invalshoeken
Herken jij jezelf in deze uitspraken? ‘Zo is het nu eenmaal’, ‘Ik heb er gewoon geen grip op’, ‘Het lukt me toch niet om tijd vrij te maken’. Waarschijnlijk ben je dan erg gefixeerd op één bepaalde invalshoek. Het lijkt alsof er geen uitweg mogelijk is. In dat geval kan het nuttig zijn om kritisch te kijken naar je standpunt en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Coaches van loopbaanadvies Weert dragen onder andere bij aan het vinden van nieuwe invalshoeken – niet de juiste, maar gewoon andere invalshoeken. Bedenk bijvoorbeeld 7 verschillende manieren om een probleem op te lossen, helemaal vrijblijvend. Het hoeft niet realistisch te zijn en je hoeft er ook niet daadwerkelijk voor te kiezen. Je maakt alleen een lijst van mogelijkheden.

Stel, je vindt dat je geen tijd hebt om te sporten. Mogelijke oplossingen zouden zijn:

  • De huiskamer tot gymzaal ombouwen
  • Je baan opzeggen
  • Bedanken voor die bepaalde bestuurscommissie
  • Iemand zoeken om samen mee te sporten
  • Een personal trainer inhuren die bij je intrekt
  • 30 minuten eerder opstaan/30 minuten eerder naar bed gaan
  • De kinderen leren hoe ze de was moeten doen zodat jij kan gaan sporten

Vervolgens ga je je inleven in elk van deze mogelijkheden. Stel jezelf de vraag hoe de wereld er uit zou zien als je voor die optie zou kiezen. Probeer je echt te verdiepen in de mogelijkheden en bedenk hoe het zou voelen om je leven vanuit dat perspectief te bekijken.

Hoe nu verder?
Uiteindelijk moet je natuurlijk een keuze maken en hier daadwerkelijk iets mee gaan doen. Loopbaanadvies Weert helpt je om je keuzes concreet te maken, plannen op te stellen die inspelen op de situatie en om actie te ondernemen. Wil jij ook heldere keuzes maken, bewust in het leven staan en ontdekken wat balans voor jou betekent?

Plan dan hier een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met één van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Vind de juiste balans met loopbaanadvies Weert