Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb jij het idee dat je steeds achter de feiten aanloopt? Neem jij je werk mee naar huis en vind je het lastig om je hiervan te distantiëren? Voel jij je opgejaagd op je werk en zelfs in je privé leven? Wanneer je jezelf in deze situatie geen rustmomenten gunt, bestaat er een grote kans dat je oververmoeid begint te raken. Het kan zelfs zo zijn dat dit overgaat in een burn-out. Tijd om daar iets aan te doen! Coaching Zoetermeer biedt jou hierin professionele begeleiding. Maar hoe voorkom je nu eigenlijk een burn-out? Hieronder alvast een paar tips.

       1) Zorg dat je genoeg slaapt
Ieder mens heeft rust nodig, vooral wanneer je veel moet produceren en presteren op je werk. Zorg dat je (ongeveer) acht uur per nacht slaapt. Het is bewezen dat je na 90 tot 120 minuten van productiviteit 10 tot 15 minuten rust nodig hebt. Het idee dat je maar een paar uur slaap per nacht nodig hebt, is dus aardig achterhaald!

       2) Blijf bewegen
Het klinkt als een ouderwetse tip, maar toch is het bewezen dat het goed is voor jouw fysieke en mentale toestand om te bewegen. Neem er bewust én regelmatig tijd voor en maak het leuk! Sport bijvoorbeeld samen met een vriend of vriendin. Na verloop van tijd zul je merken dat het je mentale gezondheid helpt op peil te houden.

       3) Wat zijn je dagelijkse prioriteiten?
Om je to do’s  elke dag weer behapbaar te maken, is het goed om prioriteiten te stellen. Zo voorkom je dat je de hele dag rondloopt met het gevoel dat alles nú af moet. Een manier om dit te doen is door met een kritische blik een onderscheid te maken tussen dringende  en belangrijke taken. Je kunt bijvoorbeeld de taken in prioriteiten te verdelen door gebruik te maken van kleurcodes.

       4) Take a break
Mensen kunnen niet functioneren zonder pauze. Neem daarom minimaal één keer per dag pauze en verplicht jezelf even niet met je werkzaamheden bezig te zijn. Stop bijvoorbeeld even met het checken van je mail en neem echt een moment voor jezelf. Wanneer je het lastig vindt om hier regelmaat in te krijgen, kan je het zelfs inplannen in je agenda.

En nu actie!
Wil jij weer fris en fruitig naar je werk gaan? Samen met coaching Zoetermeer ga je aan de slag om te ontdekken hoe jij beter kan functioneren, om zo uit de burn-out gevarenzone te blijven. Enthousiast geworden? Plan dan hier een oriëntatiegesprek in met één van onze professionele coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Voorkom een burn-out met coaching Zoetermeer