Werk & Supervisie traject voor beginnende coaches
Als startende coach is het soms lastig om relevante werkervaring op te doen. Als u eenmaal uw coachopleiding heeft afgerond wie helpt u dan om in de praktijk door te groeien van startende naar ervaren coach? Het werk & supervisie traject bij GORTcoaching is daarom de stap na uw coachopleiding. U doet relevante werkervaring op en u krijgt daarbij supervisie van een ervaren GORTcoach naar keuze. Daarnaast kunt u gelijk een kijkje in de keuken nemen bij GORTcoaching. Hoe meten wij kwaliteit? Wat maakt dat een coach succesvol wordt en veel aanmeldingen krijgt? U krijgt een volledige post-coachopleiding werkervaringsplek met supervisie waarmee u uw CV een echte boost geeft.
Werkervaringsplek voor coaches

De volgende opleiding start over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Wat ga je doen tijdens de post-coachopleiding werkervaringsplek:

}

10 uur supervisie

Ook ervaren beroepsbeoefenaren kunnen met supervisie hun professionele standaard behouden en hun kennis opfrissen.

Grenzen Verleggen

Door te experimenteren met nieuwe inzichten worden uw grenzen opgezocht en opgerekt.

Kennis over uw Motieven

Leer met supervisie uw vaste patronen herkennen en ga op zoek naar de dieperliggende motieven die uw interacties sturen.

Voorkomen Werkstress

Systematisch gebruik maken van supervisie, kan chronische stress op het werk voorkomen.

Wij zijn gespecialiseerd in supervisie voor:

=

GZ-Opleiding - Post Docs A&G / A&O

U wilt aan de slag met een externe supervisor die u zelf heeft uitgezocht? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie over uw opleidingseisen.

=

Professionals die vastlopen

Stress, ambitie en loslaten zijn veelgehoorde thema’s bij psychologen en coaches. U kunt er met onze supervisoren op een prettige en gelijkwaardige manier mee aan de slag.

=

Coaches in opleiding

Als u junior coach bent en beter wilt worden in uw nieuwe vak of als u accreditatiepunten nodig heeft voor uw coachopleiding.

=

Het aanleren van nieuwe coachcompetenties

Bent u een manager en wilt u meer doen met uw coachcompetenties in uw organisatie? Dan is supervisie voor u zeer geschikt.

 

Supervisie is een leertraject onder leiding van een supervisor waarbij op een systematische manier op persoonlijke en werkgerelateerde vragen wordt ingegaan. Supervisie voor psychologen en coaches begeleidt u in het reflecteren op uw werken en het zoeken naar vaste gedragspatronen die voor problemen zorgen. Supervisie kan u dus helpen duidelijk te krijgen welke situaties u problemen opleveren, hoe u hier mee om kan gaan en reikt u handvatten om deze situaties op een alternatieve manier aan te pakken. Supervisie is een manier om inzichten in uw werk op te doen en uiteindelijk beter te functioneren als professional. Een supervisie kan individueel met een supervisor plaatsvinden of in een kleine groep. Supervisie is in feite een vorm van coaching: u leert reflecteren op uw professionele ontwikkeling.
=

In-house coaches

Bent u werkzaam als coach binnen en organisatie of academy en u wilt graag sparren met een externe supervisor? Dat kan! Wij helpen u om zelf uw academy naar een hoger niveau te tillen.

=

Executives

Die hun coachskills naar een hoger niveau willen tillen.

Informatie over supervisie

Prijs

145,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €99,- incl. BTW per uur.

U kunt direct starten

Kijk direct in de agenda van de supervisor van uw keuze en plan uw gratis oriëntatiegesprek.

Duur van het traject

Omdat het bij supervisie niet gaat om het beantwoorden van een enkele vraag, maar over uw werkproces, met houding en gedrag, kan de duur van supervisie langer en intensiever zijn. Supervisie kan uiteraard ook een terugkerend karakter aannemen, waarbij reeksen afgesproken worden. U kunt alles afstemmen en overleggen met uw supervisor. 

Wist u dat?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat werknemers die supervisie hebben gedaan – Hun kennis beter toepassen, – langer bij een organisatie werkzaam willen blijven, – en meer tevreden over hun werk en leven zijn … dan werknemers die geen supervisie hebben gehad?

Inhoudelijk over supervisie

Wat is supervisie en de rol van de supervisor?

Het is de bedoeling om tijdens supervisie zaken te bespreken die niet lekker lopen. Hierin draait het niet om het probleem, maar hoe u met dit probleem omgaat. In supervisie krijgt u op u toegespitste feedback op uw functioneren. Door dieper in te gaan op de problemen wordt u zich meer bewust van uw eigen gedachten, gevoelens, normen en waarden en de manier waarop dit uw handelen bepaalt. U wordt hierover aangemoedigd, maar ook geconfronteerd. Leren blijft iets waar spanning om heen kan hangen. Je geeft immers toe dat je iets nog niet kan. Je moet je open stellen en toelaten dat je soms fouten zult maken. Dit is niet anders bij supervisie. Het gaat er bij supervisie om dat je leert hoe je het in volgende situaties op een nieuwe en effectievere manier kan aanpakken. Met supervisie leer je dus je eigen professionaliteit uit te breiden, op niveau en actueel te houden. Door de reflectie die supervisie biedt, verbetert u uw zelflerend vermogen en verhoogt u de effectiviteit van uw persoonlijke en professionele functioneren. De supervisor De supervisor is ervaren professional die verantwoordelijk is om een open en vertrouwde leeromgeving voor u te creëren. De supervisor bewaakt uw leren en zorgt ervoor dat u leert uzelf daarin te reguleren. De supervisor functioneert als vertrouwenspersoon bij wie u met uw twijfels en problemen terecht kan en kan bespreken. Een supervisor kan u geruststellen, u bijsturen, uw zwakke en sterke kanten duidelijk maken en helpen om deze te verbeteren of te versterken.

Meerwaarde voor Ervaren Professionals

U hoeft geen ‘probleem’ te hebben om supervisie te doen: ook als u de wens heeft u als professional te ontwikkelen, kan supervisie u daarbij helpen. Het richt zich immers specifiek op uw vermogen om te reflecteren op uw eigen handelen tijdens uw werk. Daarom kan supervisie ook zinvol voor ervaren professionals zijn. Als u bijvoorbeeld met een nieuwe methode of doelgroep wilt gaan werken, of u bepaalde vaardigheden wilt verbeteren, kan u dit tijdens supervisie aanpakken. Het is een mogelijkheid om al u problemen te bespreken. De supervisie behoefte van supervisant is afhankelijk van zijn ervaring: de beginnende gedragstherapeut heeft doorgaans meer behoefte aan technische ondersteuning bij het uitvoeren van de behandeling, de meer gevorderde is meer toe aan alternatieve strategieën. Ervaren gedragstherapeuten zijn meestal meer toe aan complexe processen als weerstand en tegenoverdracht.

Een geregistreerde NIP supervisor

U kunt als psycholoog supervisie volgen bij een geregistreerde supervisor Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP. U mag de supervisie bij meerdere supervisoren volgen, maar i.i.g.  bij minimaal twee. Voor uitgebreide eisen omtrent supervisie volgen bekijkt u artikel 15 van het registratiereglement van het NIP.

Supervisie voor groepen

U kunt zowel individuele als groepssupervisie volgen. Groepssupervisie is met maximaal vier supervisanten. Groepssupervisie is vergelijkbaar met individuele supervisie.  Afhankelijk van uw doelen en werksituatie, kan groepssupervisie geschikt voor u zijn. Werkt u in een team? Zijn er problemen binnen dit team of in het presteren van dit team? Dan is kan groepssupervisie u veel opleveren. Uiteindelijk heeft groepssupervisie dezelfde doelen als individuele supervisie: uw professionaliteit uit te breiden, op niveau en actueel te houden.

Accreditatie

Supervisie bij GORTcoaching kan ook in aanmerking komen voor uw accreditatie. Onze supervisors zijn allen geaccrediteerd. Om er zeker van te zijn dat de supervisie voldoet aan uw specifieke voorwaarden voor accreditatie, kunt u in overleg treden met de supervisor.

Veelgehoorde situaties

Vragen waar veel psychologen en coaches supervisie voor inzetten:

  • Hoe kan ik eindverantwoordelijk zijn voor een casus als ik verder machteloos ben?
  • Theorie en praktijk blijken vaak heel anders uit te pakken, hoe maak ik hier keuzes in?
  • Hoe zet ik collega’s in hun kracht?
  • Ik maak me zorgen over klanten.
  • Ik wil me goed voelen in een beroepshouding.
  • Ambitie en perfectionisme.
  • Ik heb vaak het gevoel dat ik mensen te kort doe.
  • Mensen geven aan mij aan dat ze zich niet gehoord voelen en het gewenste effect blijft uit.
  • Work/life balance terugbrengen
  • Hoe ga ik om met 70% klantcontact als ik ook nog zoveel andere dingen moet doen?

Supervisie voor psychologen en coaches: omdat het altijd nog beter kan!