Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

stress/burnout vraagstukken

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer één geworden in Nederland. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Betekent dit dat we stress zoveel mogelijk moeten voorkomen?

Ziekte moet je zoveel mogelijk voorkomen, maar of dat lukt door stress uit te sluiten is maar de vraag. Stress is namelijk een normale reactie op abnormale omstandigheden. Veel beter is het om de omstandigheden aan te passen en te leren hoe je anders met stress kunt omgaan.

Laat u verder informeren door één van onze consultants.

voor wie is stress coaching?

Stress coaching is voor iedereen die wil leren omgaan met stressklachten. Deze klachten kunnen werkgerelateerd zijn, maar ook deels door lastige privé-situaties ontstaan.

Maatregelen die bij stress coaching worden genomen

Bij het nemen van maatregelen om stress, gezondheidsschade en burn-out te verminderen kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten maatregelen: preventie en interventie.

Preventie
Het voorkomen van gezondheidsschade door ervoor te zorgen dat de blootstelling aan stressverwekkende factoren binnen bepaalde grenzen blijft. Maatregelen betreffen het optimaliseren van de werkplek en het verhogen van de stresstolerantie.

Interventie
Het in een zo vroeg mogelijk stadium signaleren van beginnende problemen, stressreacties of gezondheidsschade. Hier kunnen adequate maatregelen voor worden genomen om verdere schade te voorkomen en de al bestaande schade zoveel mogelijk te herstellen. Maatregelen betreffen het reduceren van de werklast of mindfulnesstechnieken.

Met welke vragen kan uw medewerker terecht?

Met deze (en andere stressgerelateerde) vragen kunt u terecht bij onze stress coaches:

  • Welke handvatten kan ik gebruiken om stress te verminderen?
  • Wat helpt tegen stress?
  • Wat moet ik doen als ik ziek ben door stress?
  • Hoe kan ik stress eerder herkennen en hier actief iets mee doen?
  • Hoe kan ik herstellen van mijn burn-out?
  • Op welke manier kan ik leren met stress om te gaan?
  • Hoe kan ik mijn overspannen werknemer, overstreste collega of overspannen team helpen?
  • Met welke aanpak kan ik een te hoog verzuim op de werkvloer voorkomen?

aan de slag met stresscoaching binnen uw organisatie

Hi, ik ben Thomas. Coaching consultant en mede-eigenaar van GORTcoaching. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, een coachtraject opstarten voor uw medewerker of sparren over een specifieke case? Bel ons op 088 – 170 1540 of plan een belafspraak in mijn agenda.

wellicht ook interessant voor uw organisatie

coachend leidinggeven

STAP-budget Coachend Leidinggeven

voor teams

teamcoaching

intervisie

intervisie