Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

AGILE COACHING

KIES HIER ZELF JE AGILE COACH

gecertificeerd coach
gecertificeerd coach

Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag met het vinden van een geschikte coach – ☏ 088 170 1531

Coach Barbara

DIT IS BARBARA: goede luisteraar, invoelend, concreet, buitenmens.

Specialisaties: Wandelcoaching, Agile, Persoonlijk Leiderschap, Samenwerken, Doelen, Communicatie, Keuzes maken, Bewustwording, Werkdruk, Authenticiteit, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Stresscoaching, Jobcoaching, Life coaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Top-level Psycholoog Arjen

DIT IS ARJEN: Begripvol, toegankelijk, praktisch, resultaatgericht.

Specialisaties: Agile, Angst, Assertiviteit, Bewustwording, Biografisch coachen, Business coach, Communicatie, Competentie coaching, Concentratie, Conflicten, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Stresscoaching, Burn out coaching, Outplacement, Jobcoaching, Life coaching, Re-integratie, Lifestyle coaching, Psycholoog.

Gratis oriëntatiegesprek

Senior Psycholoog Matti

DIT IS MATTI: Begripvol, inspirerend, empathisch, resultaatgericht

Specialisaties: Agile, Angst, Conflicten, Duurzame inzetbaarheid, Faalangst, Geluk, Imposter syndrome, Keuzes maken, Loopbaan onderzoek, Loopbaanbegeleiding, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Stresscoaching, Burn out coaching, Outplacement, Life coaching, Re-integratie, Psycholoog.

Gratis oriëntatiegesprek

Senior Coach Wim

DIT IS WIM: luisterend, inspireren, oplossend, duidelijk.

Specialisaties: Accepteren, Agile, Assertiviteit, Bewustwording, Comfortzone, Conflicten, Cultuurverschillen, Emotionele intelligentie, Identiteit, Imposter syndrome, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Re-integratie, Outplacement, Lifestyle coaching, Loopbaancoaching, Life coaching, Jobcoaching, Stresscoaching, Burn out coaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Top-level Coach Manon

DIT IS MANON: Verhelderend, empowering, doeltreffend.

Specialisaties: ACT, Agile, Arbeidsmarkt, Assertiviteit, Authenticiteit, Avonturiers, Blended Learning, Big Five, Cultuurverschillen, Duurzame inzetbaarheid, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Stresscoaching, Outplacement, Loopbaancoaching, Psycholoog, Jobcoaching, Re-integratie 2e spoor.

Gratis oriëntatiegesprek

AGILE COACHING

Wat is Agile?
De wereld verandert sneller dan ooit te voren, en de verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar zal toenemen. Zo verwachten experts dat technologische ontwikkelingen op gebieden als digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie onze maatschappij de komende jaren drastisch zullen veranderen. Om als bedrijf competitief te zijn binnen deze snel veranderende omgeving is het daarom cruciaal om wendbaar te zijn en zo effectief mogelijk in te kunnen spelen op deze verandering. In de woorden van Jan Rotman, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: “Het zijn niet de grootste en slimste bedrijven die overleven, maar de meest wendbare bedrijven”.

Wendbaarheid maximaliseren
Agile is ontwikkeld met het doel om de wendbaarheid van een bedrijf te maximaliseren. Het is een gedachtegoed bestaande uit bepaalde waarden en principes die erop gericht zijn de innovativiteit, creativiteit en flexibiliteit te bevorderen. Wanneer een team binnen een bedrijf dit gedachtegoed gebruikt als basis voor het maken van beslissingen, wordt er gesproken van een Agile team.

Het doel van Agile coaching
Onze ervaren Agile coaches helpen ervoor te zorgen dat een bedrijf zo wendbaar mogelijk wordt. Ze begeleiden bij het effectief implementeren van het gedachtegoed van Agile. Het gevolg is een zelfsturend, innovatief, creatief team dat optimaal in staat is om in te spelen op de mogelijkheden binnen een zeer snel veranderende markt.

ALTIJD EEN MATCH

Met meer dan 100 coaches door heel Nederland is er altijd een geschikte coach te vinden!                

SNEL GEHOLPEN

Vraag een (zakelijke) offerte aan en ontvang binnen één werkdag reactie.                                      

PERSOONLIJK CONTACT?

Spreek met één van onze deskundige medewerkers. Wij helpen u graag!                                                               

Voor wie is Agile coaching?

Agile coaching is voor bedrijven in een snel veranderende markt
Agile is oorspronkelijk ontwikkeld vanuit de wereld van software-development, waarbij het snel en innovatief kunnen inspelen op verandering van essentieel belang is. Het wordt dan ook dagelijks toegepast door vrijwel alle grote software bedrijven waaronder Google, Apple en Amazon. Vervolgens zijn bedrijven uit andere marktgebieden het ook gaan gebruiken om hun wendbaarheid te verhogen.

Bedrijven die hun competitiviteit willen verhogen
Agile coaching is dus voor ieder bedrijf dat zo competitief mogelijk wil zijn in de snel veranderende markt waarin ze zich bevinden. Het is voor teams die begeleiding willen om de principes van Agile zo effectief mogelijk te implementeren. Agile coaching is ook geschikt voor teamleiders die door middel van 1-op-1 sessies gecoacht willen worden om hun team zo Agile mogelijk te maken.

 

Met welke vragen kan ik terecht bij Agile coaching?

Met deze (en andere) vragen kunt u terecht bij onze Agile coaches:

 • Hoe kunnen we ons bedrijf zo responsief mogelijk maken voor de veranderingen en mogelijkheden binnen de snel veranderende markt waarin we ons bevinden?
 • Hoe kan de creativiteit en innovativiteit binnen ons bedrijf verhoogd worden?
 • Hoe kan de productiviteit in ons team verhoogd worden?
 • Hoe kunnen de principes van Agile zo effectief mogelijk geïmplementeerd worden in ons team?

Agile coaching bij GORTcoaching is:

Intensief

Intensieve samenwerking voor het maximaliseren van wendbaarheid

Resultaatgericht

Doelstelling en beoordeling op basis van resultaten

Inspirerend

Optimale bevordering van creativiteit en innovativiteit

Mensgericht

Grote waardering voor diversiteit binnen het team

Hoe ziet een Agile coaching traject er uit?

Hoe ziet een Agile coachtraject er uit?
Onze ervaren Agile coaches helpen ervoor te zorgen dat de waarden en principes van Agile zo effectief mogelijk binnen een team worden geïmplementeerd. Voorbeelden van deze waarden en principes zijn: 

 • Het tevredenstellen van de klant door vroege en continue levering van waardevolle producten
 • Simpliciteit; de kunst van het maximaliseren van de hoeveelheid werk dat niet gedaan wordt
 • Gemotiveerde individuen binnen het team het vertrouwen geven dat ze de taak zullen volbrengen, en hen de omgeving en ondersteuning bieden die ze hiervoor nodig hebben

Twee vormen van Agile coaching
Er zijn twee manieren waarop Agile coaching vormgegeven kan worden. De Agile coach kan het hele team begeleiden door middel van regelmatige vergaderingen en gesprekken met individuele teamleden. Daarnaast kan de Agile coaching toegepast worden in een-op-een coachingsgesprekken met de leider van het Agile team. In dit geval past de teamleider de kennis en inzichten vervolgens zelf toe binnen het team. Agile coaching wordt echter op maat aangeboden en is altijd anders, afhankelijk van de vraag en situatie van de klant.

Het oriëntatiegesprek
Dit gesprek dient als kennismaking tussen u en de Agile coach.
U en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen u precies wilt behalen en waarom
– Wat u uit het Agile coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
– Wat de coach kan bieden om deze doelen te helpen bereiken, en op welke manier dit het best bereikt kan worden

Wanneer er een klik is met de coach en u ervan overtuigd bent dat een Agile coaching traject kan bieden wat u zoekt, dan kan er een planning worden gemaakt voor de uitvoering van het Agile coaching traject.

Het Agile coachtraject
Het coachtraject bestaat uit regelmatige bijeenkomsten met het hele team en/of met de leidinggevende(n) van het team. Elk coachingtraject wordt echter op maat gemaakt en is altijd anders in de vorm en frequentie. Er is bij Agile coaching dus veel flexibiliteit in de vormgeving van het coachtraject.

Eindevaluatie
De eindevaluatie kan bestaan uit een laatste bijeenkomst met het team en/of een 1-op-1 gesprek met de teamleider. Hierin zal gereflecteerd worden op het Agile coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver is het bedrijf of team, en wat is het plan van aanpak voor in de toekomst? Wanneer gewenst kunnen er eventueel nog follow-up gesprekken of bijeenkomsten worden ingepland na een bepaalde tijd om te bespreken hoe het gaat; hoe de vooruitgang vordert en hoe potentiële problemen kunnen worden opgelost.

Effectiviteit van Agile coaching

Contexten voor het toepassen van Agile 
Uit onderzoek naar Agile kwam naar voren dat Agile uitstekend van toepassing is bij exploratieve probleemgebieden met projecten die te maken hebben met extreme, complexe, snelle veranderingen. De aanpak van Agile bleek het meest effectief in een organisatiecultuur die mensgericht en collaboratief is.

Bewezen effecten van Agile coaching
Bij survey onderzoek naar de effectiviteit van Agile in teams werden tevens de volgende effecten waargenomen:

 • Levering van hogere productkwaliteit
 • Verbeterde bedrijfsprestaties
 • Hogere klanttevredenheid
 • Hogere moraal binnen het team

Bron: Cockburn, A., & Highsmith, J. (2001). Agile software development, the people factor. Computer34(11), 131-133.

Effectiviteit van Agile coaching

Contexten voor het toepassen van Agile 
Uit onderzoek naar Agile kwam naar voren dat Agile uitstekend van toepassing is bij exploratieve probleemgebieden met projecten die te maken hebben met extreme, complexe, snelle veranderingen. De aanpak van Agile bleek het meest effectief in een organisatiecultuur die mensgericht en collaboratief is.

Bewezen effecten van Agile coaching
Bij survey onderzoek naar de effectiviteit van Agile in teams werden tevens de volgende effecten waargenomen:

 • Levering van hogere productkwaliteit
 • Verbeterde bedrijfsprestaties
 • Hogere klanttevredenheid
 • Hogere moraal binnen het team

Bron: Cockburn, A., & Highsmith, J. (2001). Agile software development, the people factor. Computer34(11), 131-133.

Wat levert Agile coaching op?

Agile coaching zal leiden tot de volgende voordelen:

 • Het effectief opzetten van zelfsturende, creatieve en innovatieve Agile teams
 • Een hogere moraal binnen het team, verhoogde klanttevredenheid en verbeterde bedrijfsprestaties
 • Een verhoogde wendbaarheid van het bedrijf, waardoor het bedrijf beter in staat is om in te spelen op veranderingen in de markt

“Agile werken is voorbereid zijn op de mogelijkheden van de toekomst”

Veelgestelde vragen

Wat is agile coaching?

Agile coaching is coaching gericht op bedrijven die als doel hebben de wendbaarheid te maximaliseren binnen de organisatie. Het is een ideologisch systeem dat is samengesteld uit bepaalde waarden en principes. Ontworpen om innovatie, creativiteit en flexibiliteit te bevorderen

Wat is het effect van agile coaching?

Agile coaching resulteert in ontstaan van een zelfsturend, innovatief en creatief team. Dat het beste kan omgaan met de verschillende mogelijkheden in de snel veranderende markt.

hoe helpt agile coaching mijn onderneming?

Agile coaching zorgt voor het creëren van een zelfsturend, innovatief en creatief team. Wat zorgt voor optimalisatie van de wendbaarheid binnen de organisatie.