Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De coaches van GORTcoaching zijn onder andere aangesloten bij:

gecertificeerd coach

Serieus goede coaching

Natuurlijk zoek jij de beste coach!

Één op één coaching gaat om jou en dat begrijpen wij -de coaches van GORTcoaching- heel goed. Wat we je kunnen vertellen is dat ons team bestaat uit totale vakgekken. Vakgekken om jou verder te helpen wel te verstaan. Wij kiezen nieuwe coaches binnen ons team niet alleen uit op diploma’s maar ook op persoonlijkheid. Zo kunnen we iedereen een passend coach traject aanbieden. Elk van onze coaches is bijzonder en heeft echt een eigen stijl. Omdat we in teamverband werken zit er altijd wel een coach tussen voor jouw vraagstuk.

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Hieronder kan je verder lezen over wat coaching precies is en hoe het proces werkt. Of je kan gelijk op zoek naar een passende coach. Plan eenvoudig een gratis oriëntatiegesprek in om te ontdekken of er een klik is tussen jou en de coach.

“Kies je voor een GORTcoach dan is je coach traject gegarandeerd super inspirerend!”

Wat is coaching?

Inhoudelijk over coaching

Één op één coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om wenselijke en duurzame veranderingen te bevorderen. Het is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach zijn cliënt (ook wel coachee genoemd) gelijkwaardig behandelt en ondersteunt bij het behalen van zijn of haar zelfgekozen doelen. De coach en de coachee nemen beiden hun verantwoordelijkheid voor het proces. De coachee krijgt tijdens het proces nieuwe inzichten door te reflecteren op eigen kennis en (eventueel) op de kennis van de coach. Op deze manier wordt de coachee bekwamer in het bereiken van eigen doelen. Dit kan mogelijk worden gemaakt door middel van gestructureerde, gerichte interactie en het gebruik van passende tools en technieken.

Informatie over coaching

“Een therapeut helpt je van een twee naar een zes, een coach helpt je van een vijf naar een negen”

Het verschil tussen coaching en therapie

Het verschil tussen coaching en therapie zit hem in de visie, de werkwijze en de doelen die worden behaald. Een coach begeleidt mensen op positieve wijze naar verandering. Vaak is er sprake van een ontwikkelingsvraag vanuit de coachee, waar vervolgens doelen aan worden gekoppeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan doelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zakelijke capaciteiten en vaardigheden. Om die doelen te bereiken wordt tijdens het coach traject onder andere gereflecteerd op het huidige kunnen van de coachee en er worden handvatten aangereikt om vooruit te gaan. Een coaching traject is daarom ook praktischer en meer toekomstgericht dan therapie. Bij therapie ligt de focus immers op het verhelpen van mentale blokkades of psychische klachten, waarbij er door middel van gesprekken onderliggende oorzaken naar boven worden gehaald en er wordt gestreefd naar een hersteld welbevinden. In zo’n traject is er vaak meer tijd nodig voor het behalen van grote, praktische doelen.

Plan direct een gratis oriëntatiegesprek

Bel ons gerust als je nog vragen hebt!

Voor wie is coaching?

Wanneer zoek je een coach op?

Tijdens de één op één coaching worden er uiteenlopende vraagstukken behandeld. Van stress en burn-out klachten tot levensvragen. Neem een kijkje bij soorten coaching om te ontdekken welke onderwerpen regelmatig aan bod komen. Daarnaast hoef je niet een probleem te hebben om profijt te hebben van coaching. Wanneer je jezelf bijvoorbeeld persoonlijk wilt ontwikkelen is coaching uitermate geschikt. Coaching kan handige handvatten bieden die ingezet kunnen worden in privé of persoonlijke sferen. Zo kun je bijvoorbeeld meer leren over je kwaliteiten en talenten, leren omgaan met het geven en ontvangen van feedback of meer inzicht krijgen in je eigen functioneren en je eigen leven optimaliseren.

Wanneer zet je coaching in? Wanneer je:

 • Je talenten, capaciteiten en vaardigheden wilt ontwikkelen.
 • Je scherper wilt krijgen wat je wilt met je carriere of andere grote levensvragen.
 • Meer veerkracht, vertrouwen, waardering en voldoening wil ervaren.
 • Productiever en efficiënter wilt werken aan je doelen.
 • Inzicht wil krijgen in je eigen functioneren, je krachten en belemmeringen.
 • Wil focussen of gefocust wil blijven op dat wat voor jou belangrijk is.
 • Meer positieve emoties, geluk en balans wilt ervaren in je leven.
 • Je sneller resultaat wilt.

Coaching helpt je om werk en privégerelateerde doelen te verwezenlijken en op deze wijze persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Het stelt je in staat om diepgaande persoonlijke inzichten te verwerven die je een leven lang kunt inzetten.

Coaching is een op zichzelf staande methode om persoonlijke ontwikkeling te bevorderen, maar kan ook ingezet worden als uitbreiding of ondersteuning van andere organisatie- en/of training initiatieven.

Wie gingen je voor?

Onterecht wordt vaak gedacht dat coaching voor mensen met een bepaalde leeftijd of geslacht is. Bij GORTcoaching zien wij zowel mannen als vrouwen een coachtraject aanvragen. Ook is het voor alle leeftijden. Van jongeren die twijfelen over welk pad ze willen bewandelen tot ouderen die een coachvraag hebben over uiteenlopende onderwerpen. Vanaf 65+ zien we de vraag naar één op één coaching afnemen.

Daarnaast is coaching niet alleen populair in de Randstad, van Groningen tot Goes hebben wij coachtrajecten lopen. 72% van onze coachtrajecten worden buiten de Randstad gedaan.

“Coaching helpt je om werk en privégerelateerde doelen te verwezenlijken”

 • 18-24 jaar 8% 8%
 • 25-34 jaar 27% 27%
 • 35-44 jaar 29% 29%
 • 45-54 jaar 26% 26%
 • 55-64 jaar 9% 9%
 • 65+ 1% 1%

Waarom mensen voor coaching kiezen

Top 20 redenen waarom mensen een GORTcoach nemen

 1. Op zoek naar een nieuwe uitdaging in leven/werk.
 2. Werkgerelateerde burn-out.
 3. Zelfvertrouwen, timemanagement, voor mezelf opkomen.
 4. Stress door dreigend ontslag.
 5. Competenties in kaart brengen.
 6. Moeite ondervinden bij het solliciteren.
 7. Moeite met focussen.
 8. Rijk willen worden van talenten.
 9. Leiderspositie, door duidelijker/assertiever communiceren.
 10. Missen van inspiratie en motivatie.
 11. Ik durf niet de leiding te nemen.
 12. Niet lekker in hun vel zitten.
 13. Geen voldoening meer vinden in baan vinden en niet weten wat ze wel willen.
 14. Mensen met een outplacement budget die graag begeleiding willen met het vervolg van hun loopbaan
 15. Quarterlifecrisis: net afgestudeerd of een aantal jaar aan het werk, wat wil ik?
 16. Werkzoekenden. Al tijden werkloos. Hulp met cv & sollicitatie nodig.
 17. Loopbaanadvisering / heroriëntatie.
 18. Psychische & lichamelijke klachten combi door stress. Ziekenhuis kan niet vinden wat het is bv.
 19. Managers die moeite hebben met communicatie bv. Wil graag bepaalde capaciteiten ontwikkelen.
 20. Mensen die life coaching willen om meer uit hun leven of werk te halen. Is dit alles? Gemotiveerd om te ontwikkelen.

Onderzoek in samenwerking met:

Overweeg jij ook een coach?
Je kunt eenvoudig via de website een coach zoeken en een gratis oriëntatiegesprek inplannen. Voor vrijblijvend advies kan je direct met ons chatten of bellen.

Effectiviteit van coaching

Onderzoeksresultaten coaching

Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat coaching sterke positieve effecten heeft. Zo heeft het op positieve wijze invloed op prestaties en vaardigheden, coping, welzijn, werkhouding en zelfregulatie. Betrouwbare studies toonde bewijs dat coaching invloed heeft op:

 • Vermindering van psychische klachten als stress en burn-out.
 • Toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk.
 • Bevordering van vaardigheden en de effectiviteit van professionals. Bijvoorbeeld op gebied van studievaardigheden, het bereiken van doelen en effectief leiderschap.

Bron: Theeboom, T., Beersma, B., & van Vianen, A. E. (2014). Does coaching work? A meta-analysis on the effects of coaching on individual level outcomes in an organizational context.

1. Bewustwording en persoonlijke groei

2. Het vergroten van zelfvertrouwen

3. Het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden in werk en privé situaties.

OVER HET COACHTRAJECT

Het verloop van een coaching traject

De kennismaking

Een coachtraject begint altijd met een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek leer je de coach kennen en kun je beslissen of je een traject met deze coach aan wilt gaan. Mocht je ervaren dat je de klik mist met de coach, dan bieden wij je de mogelijkheid om een oriëntatiegesprek met een andere GORTcoach in te plannen. Daarnaast dient het oriëntatiegesprek ervoor om de coachvraag te verkennen. Ook zal besproken worden wat je uit jouw coachtraject wilt halen en worden doelen opgesteld.

Het nastreven van doelen

Wanneer je beslist om het coachingstraject in te gaan, zal je met de coach verder gaan verkennen waar je mee aan de slag zou willen gaan en ontdekken wat jouw gewenste (ideale) situatie is. Persoonlijke doelen worden hier verduidelijkt. Vervolgens wordt de weg van de huidige naar de ideale situatie bepaald. Daarbij kun je denken aan vragen als: Wat wil ik en wat heb ik nodig? Wat kun je doen om jouw gewenste resultaat te bereiken? Door middel van deze vragen wordt er een realistisch en passend plan van aanpak opgesteld zodat je het in de praktijk kan gaan brengen. Tijdens een coachtraject werk je aan jouw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.

De evaluatie

In het laatste gesprek zullen jij en je coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver ben je en wat wil je nog aanpakken in de toekomst? Wanneer gewenst kun je een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog eens samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Je kunt rekenen op 5-10 coachgesprekken in totaal, afhankelijk van je doelstelling. Vaak vinden de gesprekken om de twee weken plaats.

Plan direct een gratis oriëntatiegesprek

Een coaching geprek

Hoe ziet een coachsessie er uit?

De indeling van het coachgesprek is afhankelijk van de coach. Vaak start het gesprek met het evalueren van de afgelopen weken. Zijn er belangrijke dingen gebeurd die te maken hebben met jouw coachvraag? Hoe ging je daar mee om? Merk je al vooruitgang? Indien huiswerk is opgegeven wordt dit besproken wat vaak gepaard gaat met reflectie. Tijdens het gesprek wordt er aan een opdracht gewerkt die inzichten geeft of helpt bij het krijgen van nieuwe vaardigheden. Meestal geeft de coach een praktische opdracht mee naar huis zodat je ook buiten de gesprekken om bezig bent met jouw coachvraag, waardoor je meer uit het coachtraject zult halen. Een coachsessie duurt doorgaans 1 uur of 1,5 uur, dit spreek je van te voren af met de coach. De gesprekken vinden vaak binnen plaats. Echter zijn er ook coaches die aan wandelcoaching doen. Het gesprek vindt dan buiten in de natuur plaats wat stimulerend kan werken om helder na te denken.

Aan de slag met een coach?
Zoek zelf een coach uit via de website en plan direct een gratis oriëntatiegesprek of neem contact met op ons via chat of telefoon voor vrijblijvend advies.

Werkwijze coaching

Hoe gaat een coach te werk?

In de basis ga je tijdens jouw coachtraject werken aan je doelstellingen door middel van coachgesprekken, reflectie oefeningen en opdrachten. In overleg is het mogelijkheid om een test af te nemen. Voorbeelden van testen zijn de MBTI persoonlijkheidstest (Myers-Briggs Type Indicator), TMA (Talenten Motivatie Analyse), de LoopbaanScreener en de Drives vragenlijst.

De coaches van GORTcoaching passen coaching aspecten toe van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Kies altijd een coach waarvan jij het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij jou past.

Klik op de film om af te spelen:

BIJ GORTCOACHING

PARTICULIERE TARIEVEN COACHING

UITLEG PARTICULIERE TARIEVEN

Het standaard tarief van GORTcoaching is het zakelijke tarief. Vanuit onze missie om coaching voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken hanteren wij een speciaal kortingstarief voor particulieren. Dit tarief is van toepassing als de coachee de coaching helemaal vanuit zijn/haar eigen private middelen financiert. Voor bedrijven en instellingen geldt altijd het zakelijke tarief.

Veelgestelde vragen over coaching

Wat is coaching?

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om wenselijke en duurzame veranderingen te bevorderen. Het is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach zijn cliënt (ook wel coachee genoemd) gelijkwaardig behandelt en ondersteunt bij het behalen van zijn of haar zelfgekozen doelen. De coach en de coachee nemen beiden hun verantwoordelijkheid voor het proces. De coachee krijgt tijdens het proces nieuwe inzichten door te reflecteren op eigen kennis en (eventueel) op de kennis van de coach. Op deze manier wordt de coachee bekwamer in het bereiken van eigen doelen. Dit kan mogelijk worden gemaakt door middel van gestructureerde, gerichte interactie en het gebruik van passende tools en technieken.

Welke soorten coaching zijn er?

GORTcoaching biedt een verscheidenheid aan coaching aan. Denk aan loopbaan coaching, stress coaching en life coaching. Dit doen wij in verschillende beroepsgroepen en gericht op specifieke vraagstukken. Neem gerust contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Zijn de kosten voor coaching aftrekbaar?

Heeft je werkgever geen budget voor een loopbaantraject, of wil je je werkgever niet betrekken bij jouw plannen en ambities? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je alles zelf moet betalen. In de meeste gevallen is een coachingstraject aftrekbaar van de belasting. Coaching en loopbaancoaching worden door de Belastingdienst gezien als studiekosten.

 

Er zijn veel verschillende soorten coaching, welke past bij mij?

Meer informatie over de soorten coaching kan je vinden op deze pagina. Zo kun je ondervinden welke soort coaching bij jouw coachvraag past. In het coachfilter kan je de soort coaching aanvinken. Zo kan je zien welke coaches deze vorm van coaching aanbieden. Mocht je het lastig vinden om de juiste vorm van coaching bij jouw coachvraag te vinden, dan kan je met ons chatten of bellen. Wij kunnen je dan helpen met het vinden van de juiste soort coach.

Hoe vind ik direct de juiste coach?

Je kunt via het coachfilter opzoek gaan naar de coach die aansluit bij jouw voorkeuren. Zo kan je in het filter jouw woonplaats, de soort coaching, het level van de coach en de specialisaties van de coach naar jouw voorkeur invullen. Wanneer je het filter hebt ingevuld, krijg je een lijst met bijbehorende coaches. Je kunt op het profiel van de coaches klikken voor meer informatie over de werkwijze, met welke vragen je bij de coach terecht kunt, de locaties waar hij/zij coacht, en zijn/haar opleiding en certificeringen. Je kunt dan zelf kiezen welke coach je het meeste aanspreekt. Mocht je het lastig vinden om een keuze te maken tussen verschillende coaches, dan helpen wij je graag via onze chatfunctie. Daarnaast kan je ons telefonisch bereiken. Mocht je graag een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek willen aanvragen bij een coach, dan kan je onderaan het coachprofiel in de agenda een tijdslot aanklikken naar jouw voorkeur. Je kunt dan jouw gegevens invullen en jouw locatievoorkeur. Als je op bevestigen klikt, krijgt je van de afspraak een bevestigingsmail. Daarnaast krijgt je nog binnen 24 uur contact met de coach.

Waarom zou ik een coach bij GORTcoaching moeten kiezen?

Allereerst is GORTcoaching het grootste coachbureau van Nederland. Er zijn daarom veel coaches met verschillende specialisaties bij ons aangesloten. Zo is er altijd een coach die bij jouw hulpvraag aansluit. Daarnaast hebben wij strenge eisen wanneer coaches zich bij ons willen aansluiten. Ze moeten allemaal een geaccrediteerd coachdiploma en genoeg ervaring hebben. Onze kwaliteitsmanager zorgt ervoor dat de kwaliteit van de coaches op peil blijft. Dit wordt door middel van verschillende KPI’s bijgehouden. Natuurlijk kan je zelf het beste de kwaliteit van de coach beoordelen. Het gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek is ervoor bedoeld om te beoordelen of er een klik is met de coach en of jouw coach jouw coachvraag kan beantwoorden. Met meer dan 10 jaar ervaring garandeert GORTcoaching dat een coachtraject waanzinnig goed is. Mocht dit niet zo zijn, dan krijg je jouw geld terug.

Mag ik meer dan een gratis oriëntatiegesprek aanvragen?

Dat mag zeker. In het oriëntatiegesprek komen vooral jouw persoonlijke doelen en wensen aan bod. Ook kan je kennis maken met de coach en zijn/haar werkwijze. Je kan altijd een nieuw gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen bij een andere coach wanneer de coach niet voldeed aan jouw wensen.

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Allereerst kies je een passende coach. Je plant bij deze coach een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in. Tijdens dit oriëntatiegesprek zullen jouw doelen en behoeftes worden besproken. Ook het verdere coachtraject zal worden besproken. Gemiddeld is een coachtraject rond de 6-10 coachsessies. Een coachgesprek zal ongeveer 1 tot 1,5 uur duren en zal een keer per 2-3 weken plaatsvinden. Dit kan per persoon erg verschillen. Je kunt jouw eigen wensen in het oriëntatiegesprek bij de coach aangeven. Naast een coachsessie, kan de coach aan je vragen om thuis een vragenlijst in te vullen of te oefenen met concrete en praktische opdrachten. Deze opdrachten worden altijd in overleg met jou opgegeven, zodat dit perfect aansluit bij jouw wensen.

Wat zijn de tarieven?

Wij hanteren verschillende tarieven voor coaches, senior coaches en top-level coaches. Ook kan je de verschillende vergoedingsmogelijkheden raadplegen.

Hoe kan ik mijn coach bereiken?

Na het inplannen van een oriëntatiegesprek krijg je van ons een bevestigingsmail. Daarnaast zal de coach binnen 24 uur contact met je opnemen per mail of telefonisch . Je kunt zo met de coach afstemmen hoe je de coach kunt bereiken. Mocht je geen contact krijgen met de coach binnen 24 uur, bel of chat dan met GORTcoaching. Zo kunnen wij voor jou met de coach contact opnemen.

Mag ik stoppen met een coachtraject?

Heb je het gevoel dat je na een aantal sessies jouw doelen al bereikt hebt, dan kan je er altijd voor kiezen om met een coachtraject te stoppen. GORTcoaching adviseert om dit altijd met jouw coach te bespreken. Jouw coach kan dan met jou kijken naar de wensen. Als het gaat om het stopzetten van een zakelijk traject, dan kan de organisatie de overgebleven uren tegoed houden voor iemand anders binnen de organisatie. Mocht je geen klik ervaren met een coach, dan kan je altijd stoppen met een coachtraject en een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek bij een andere coach aanvragen.

Ik ben onverhoopt verhinderd voor mijn coachsessie, wat kan ik doen?

Wanneer je niet naar een coachsessie kunt komen, is het handig om jouw coach zo snel mogelijk hierover op de hoogte te stellen. Op deze manier kan je ook een nieuwe afspraak inplannen met de coach. In de algemene voorwaarden kan je meer informatie vinden over het annuleren van een afspraak.

Ik wil graag coaching voor mijn medewerker aanvragen, kan dit bij GORTcoaching?

Dat is zeker mogelijk. Onze coaching consultant gaat hierover graag met je in gesprek. Je kunt bellen met onze coaching consultant via 0881701531 of zelf een coach inplannen.

Ik wil graag solliciteren bij GORTcoaching, wat moet ik doen?

Allereerst bedankt voor je interesse in ons coachbureau. Je kan solliciteren op een van onze vacatures. In de vacature staat genoemd hoe je kunt solliciteren. Mocht je twijfelen of je geschikt bent om bij ons te solliciteren, dan adviseren wij om gewoon te solliciteren. Wij kunnen zo jouw sollicitatie in behandeling nemen en bepalen of we je aan ons team kunnen toevoegen.

Hoe krijg ik meer informatie over de coachopleiding?

Bedankt voor jouw interesse in onze coachopleiding. GORTcoaching biedt de coachopleidingen ‘t Fundament en gecertificeerd practitioner coach aan. Mocht je meer informatie willen over onze coachopleidingen dan kan je vrijblijvend het inschrijfformulier op een van de websitepagina’s invullen. Zo kan onze opleidingsconsultant met je contact opnemen en je meer informatie verschaffen.

Plan eenvoudig een gratis oriëntatiegesprek