Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN

Jij wilt vast graag ontdekken welke vergoedingsmogelijkheden er zijn voor jouw coachtraject.

Goed nieuws
Het goede nieuws is dat er veel mogelijkheden zijn. We hebben ze hier allemaal voor je op een rij gezet. Wil je gebruik maken van een van de mogelijkheden? Laat het dan direct aan je coach weten, dan helpt die je snel verder.

VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN VOOR COACHING VANUIT JOUW WERKGEVER

De meeste werkgevers hebben (jaarlijks) budget voor duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Je hoeft er vaak alleen maar naar te vragen.

Optie: Ga de mogelijkheden na bij je HR manager

De afdeling Human Resources (HR)/personeelszaken beschikt vaak over een ontwikkel- of opleidingsbudget wat o.a. besteed kan worden aan coaching. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief. Daarom wordt het zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers.

Heb jij nog geen coachbudget aangevraagd?  Je kan altijd een gratis oriëntatie gesprek plannen met één van onze coaches. Daarin staat de coach stil bij je coachvraag en kan je bespreken hoe de aanvraag bij jouw HR manager er uit kan zien. De coach maakt in overleg met jou tevens een passende offerte voor de HR manager waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

Optie: Ga de mogelijkheden na bij je leidinggevende of de directeur

Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling, maar je leidinggevende of de directeur. Ook in dit geval kan je gerust eerst een gratis oriëntatiegesprek plannen met een coach zodat de coach je kan helpen met een plan en een offerte voorstel, dat je daarna kunt voorleggen aan de directeur/leidinggevende.

Optie: Check je CAO
Vakbonden en werkgevers zien steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Grote kans dat in jouw CAO een ontwikkel- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is voor jou gereserveerd door je werkgever. Na overleg met je werkgever kan dit bedrag vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Je kunt jouw CAO online vinden of bij de HR manager opvragen. Neem je CAO mee naar je coach om de mogelijkheden verder te bespreken.

Een aantal voorbeelden van coaching in je CAO vind je bij de volgende werkgevers:
  • CAO gemeenten, artikel 8.6: De werknemer krijgt op zijn verzoek na elke periode van 36 maanden loopbaanadvies.
  • CAO Nederlandse universiteiten: Heeft u een dienstverband van minimaal twee jaar bij de universiteit? Dan kunt u gebruikmaken van loopbaanadvies. De universiteit betaalt de kosten voor dit persoonlijke advies. 
  • CAO universitair medische centra, artikel 3.5: De medewerker heeft, indien hij dat wenst, eenmaal per vijf jaar recht op een loopbaanadvies dat wordt uitgebracht door een door de werkgever aan te wijzen interne deskundige. Als wordt besloten een externe deskundige in te schakelen gebeurt dit in overleg met de medewerker.
  • Algemeen Rijksambtenarenreglement, A&O fonds: als je meer dan 3 jaar onafgebroken bij het Rijk werkt in dienst bent heb je recht op loopbaanadvies t.w.v. €1.500 excl. BTW bij een CMI-gecertificeerde loopbaandeskundige. Deze vind je gemakkelijk in onze zoekfilter door bij specialisaties de optie ‘CMI’ aan te vinken.

IN GESPREK MET JE WERKGEVER

Wist je dat er voor 65% van alle coachtrajecten zakelijk vergoeding beschikbaar is? Zo regel je vergoeding via je werkgever:

Lees de vele tips voor vergoeding

1: Goed om te weten: de inhoud van het coachtraject is altijd vertrouwelijk, ook als je werkgever betaalt zullen er geen inhoudelijke zaken besproken worden met jouw werkgever.

2: Werkgevers hebben baat bij effectieve en gemotiveerde medewerkers die goed in hun vel zitten. Jouw welbevinden is dus belangrijk voor je werkgever en een belangrijk argument om te investeren in coaching.

3: Formuleer je doelen op een manier dat je werkgever daar ook baat bij heeft. Het kan hierin verstandig zijn om te kijken naar de organisatiedoelen en te bedenken hoe de ontwikkeling die jij door wilt maken daaraan bijdraagt. Een voorbeeld: je voelt je vaak onzeker en je vindt het lastig anderen aan te spreken op bepaald gedrag. Dan kan je als doel aangeven dat je meer wil laten zien in de organisatie en effectiever met collega’s wil communiceren.

4: Benadruk je motivatie. Dat kan je doen door te benoemen dat het volgen van een coachtraject je motivatie voor het werk zal vergroten. Bevlogen medewerkers zijn niet alleen zelf gelukkiger, ze laten een organisatie ook beter functioneren. Je kan je motivatie ook zichtbaar maken door voor te stellen de coachgesprekken in je eigen tijd te voeren. Zo investeren zowel je werkgever (door te financieren) als jijzelf (door er tijd en energie in te steken) in jouw ontwikkeling.

5: Vraag eens rond bij collega’s of zij al eens gebruik hebben gemaakt van het opleidings- en/of ontwikkelingsbudget. Je denkt wellicht dat je de enige bent met een dergelijke wens, maar vaak blijkt dat een groot deel van je collega’s al eens een coachtraject doorlopen heeft.

6. Heel veel mensen hebben het gevoel dat ze hun werkgever niet lastig willen vallen door te vragen naar vergoeding. Ze denken het zelfde als jij nu denkt, dat het een persoonlijk vraagstuk is en voor jou buiten je werk om gaat, echter is dit voor jouw werkgever veel goedkoper om te betalen dan voor jou en kan je ontwikkeldoelen opstellen die jij met je werkgever wilt delen.

7. Nog meer argumenten nodig te inspiratie? Lees hier nog 12 argumenten die werken!

 

Sneller starten met je coachtraject

Onze coaches maken altijd een offerte op maat voor jou en je werkgever. Na akkoord op de offerte kan het coachtraject van start. Hoe sneller de offerte er ligt, hoe sneller je kunt starten. Jij kan de coach helpen door je goed voor te bereiden. Lees hiervoor onderstaande tips:

1: Ga alvast met je werkgever in gesprek voor je oriëntatiegesprek. Op deze manier heb je direct helderheid over je te besteden budget en kan de coach de offerte vrijwel direct opstellen.

2: Deze gegevens heeft jouw coach nodig om de offerte op te kunnen stellen. Het is handig als je deze alvast paraat hebt!

  • Algemene bedrijfsgegevens
  • Contactgegevens leidinggevende
  • Contactgegevens HR / P&O
  • Beschikbaar budget
  • Facturatiegegevens (bijv. vermelding kostenplaats)

3: Formuleer in overleg met de coach je doelen op een manier dat je werkgever daar ook baat bij heeft!

Wil je na het lezen van deze tips je werkgever vragen om budget voor een coachtraject, maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Onze coaches helpen je graag tijdens het gratis oriëntatiegesprek!

Plan hier een gratis oriëntatiegesprek met een coach naar keuze

OVERIGE VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN

Is er bij je werkgever geen budget? Of heb je momenteel geen werk? Dan zijn de volgende vergoedingsmogelijkheden wellicht interessant:

Belastingaftrek voor ondernemers

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Wilt u graag advies over hoe u dit het beste kunt doen? Neem contact op met uw accountant, boekhouder of belastingadviseur. Zelf geen accountant? Wij verwijzen u graag naar Remark Accountants. LET OP: hiervoor gelden de zakelijke tarieven.

Tell a friend actie: Geef 20,- krijg 20,-

Gaat iemand door jou starten met een coachtraject? Dan krijgen jullie allebei 20,- korting op je volgende factuur. Gaat iemand door jou starten met de coachopleiding? Dan krijgen jullie allebei 50,- korting op je volgende factuur. Lees hier verder over onze Tell a friend actie.

Proefcoachee worden

Het is tevens mogelijk om je aan te melden als proef coachee voor een van onze deelnemers van de coachopleiding. De coaching die je ontvangt van de student coach is helemaal GRATIS. Wij koppelen jullie aan elkaar en jullie kunnen zelf verder het traject vormgeven. 

Wil je proefcoachee worden? Meld je dan aan via: coachopleiding@gortcoaching.nl 

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en ons coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat je volledige coachtraject vergoed wordt. Om aanspraak te maken op vergoeding kan je het beste vooraf contact opnemen met je verzekeraar. 

Basis & Aanvullende Zorgverzekering

Bij een basis zorgverzekering is het niet gebruikelijk dat coaching ten behoeve van je persoonlijke ontwikkeling vergoed wordt. In enkele aanvullende zorgverzekeringen wordt psychosociale hulpverlening of counseling wel vergoed, mits de counselor of psychosociaal hulpverlener / therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging die door uw zorgverzekering wordt erkend.

Sommigen van onze coaches zijn tevens psycholoog NIP en/of geregistreerd NFG counselor. In de polis van uw aanvullende zorgverzekering staat aan welke voorwaarden een traject met een psycholoog NIP of geregistreerd NFG counselor moet voldoen om het traject voor vergoeding in aanmerking te laten komen. Bij certificeringen kan je een overzicht vinden van alle registraties en bijbehorende coaches.

Wij raden je aan je vooraf goed te informeren over de mogelijkheden van vergoeding bij je zorgverzekering. Tevens is het belangrijk om te weten dat je aanvullende zorgverzekering trajecten en sessies vaak pas achteraf vergoeden. Je moet dus eerst zelf je factuur betalen om deze achteraf (deels) vergoed krijgen.

Blog of Vlog

Fan van bloggen of vloggen? Maak leuke filmpjes of schrijf een interessante blog over alles wat je meemaakt in het coachtraject. Wij zijn altijd op zoek naar eerlijke verhalen die andere mensen helpen en een eerlijk beeld geven over onze dienstverlening. Voor schrijvers en filmers is het onder voorwaarden mogelijk om gratis coaching te krijgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met: arjen@gortcoaching.nl

Zelfhulpmethode ''de Loopbaandokter''

Wil je naast loopbaancoaching ook zelf aan de slag? Kijk dan hier naar de zelfhulpmethode ”de Loopbaandokter” .

Kan je geen keuze maken tussen de verschillende vergoedingsmogelijkheden. Geen probleem! Onze coaches helpen je graag verder tijdens het gratis oriëntatiegesprek!

Plan hier een gratis oriëntatiegesprek met een coach naar keuze